Húsvéti hangolódás
Címlap / A nyúlon túl / Húsvéti hangolódás

Húsvéti hangolódás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Húsvétra jól fog jönni egy ilyen villámgyorsan összehozható húsvéti asztali dekoráció, de most, hogy még bőven van időnk készülődni, alkothatunk a gyermek(ekk)el közösen is - némileg időigényesebb - húsvéti ajtódíszeket. Néhány inspiráló tipp Mesterházy Mónika életszépítőtől. 

Ajtódísz - Színes nyuszitojás kartonpapírból

Erre lesz szükség a húsvéti ajtódísz elkészítéséhez:
  • színes kartonpapír,
  • papírvágó olló,
  • cikk-cakk olló,
  • kötöző.

A/4-es zöld kartonpapírból kivágtam az óriástojást. Cikk-cakk ollóval 1 centi széles - hullámos és egyenes -szalagokat vágtam, majd ezeket a tojásra ragasztottam a fotón látható módon. Hogy ne legyen túl egyhangú a dísz, a rácsokat apró színes lapocskákkal ragasztottam tele (akinek ideje, türelme engedi, a teljes felület díszíthető ilyen módon). A "hímes tojást" végül piros kartonlapra ragasztottam, és cikk-cakk ollóval körbevágtam, 1/2-1 centi széles keretet hagyva. A két kartonlap közé kötözőt helyeztem, erre lehet felfüggeszteni a díszt. Elkészítése leköti a kisebb gyermekeket is, a nagyobbacskák egyedül is elkészíthetik - a húsvéti dekor stílszerűen a gyermekszoba ajtaján mutat igazán jól.

Ajtódísz - Húsvéti kosárka

Vágj ki papírvágó ollóval 4-5 tojásformát színes papírból (minél színesebb, annál szebb - nekem alapanyag szűkében így sikerült...), cikk-cakk ollóval pedig vágj ki egy kosárkát a fotón látható módon (nagyon egyszerű, sablon sem kell hozzá). A kosárkát és a tojásokat ragaszd rá egy másik kartonlapra (kb. fél centis keretet hagyva, lásd a  fotót!). Ha ezzel elkészültél, ezt is ragaszd fel egy újabb kartonlapra! Ne feledkezz meg a kötözőről, azt a két kartonlap közé ragaszd!

Látványos gyorsdekor

Ezekre lesz szükséged a húsvéti asztali dekorhoz:
  • kisméretű virágcserép,
  • húsvéti tojásmatricák,
  • tojás,
  • natúr raffia.

Elkészítése nem tart tovább 5 percnél. A virágcserepet kibéleltem natúr raffiával, a cserépre és a tojásra felragasztottam a tojásmatricákat, majd a  tojást beletettem a "fészekbe". Amilyen egyszerű, annyira jópofa, mutatós húsvéti dekor - a minimalista és natúr stílus híveinek bizonyára elnyeri a tetszését.



Mesterházy Mónika
www.eletszepitok.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6152 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x