Ha fáj szeretni - Hogyan kommunikáljunk borderline személyekkel...
Címlap / Ajánló / Ha fáj szeretni - Hogyan kommunikáljunk borderline személyekkel

>

Ha fáj szeretni - Hogyan kommunikáljunk borderline személyekkel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Borderline. Személyiségzavar. Nem betegség, hanem állapot. Sokáig ismeretlen fogalomként telepedett rá családokra, szülő-gyermek, szeretők kapcsolatára.  

Az tudja igazán, mit is takar a könyv címe, aki átélt már hasonlót, vagy a sors éppen egy ilyen kapcsolatban tanítja átértelmezni a szeretetadás és elfogadás fogalmát. Borderline. Személyiségzavar. Nem betegség, hanem állapot. Sokáig ismeretlen fogalomként telepedett rá családokra, szülő-gyermek, szeretők kapcsolatára. Megmagyarázhatatlan érzelmi kicsapongások, önpusztító magatartás, függőségek kialakulása, és egy adott személy egyszerre történő imádása és gyűlölése. Ez mind a borderline személyiségzavar tünete.


A borderline személyiségzavarban szenvedők viselkedése szélsőséges, kiszámíthatatlan. Hiányoznak a hosszú távú célok, elképzelések, önálló életvitelük nehézkes. Önpusztító életmódot élnek, gyakoriak az öngyilkossági fenyegetések, kísérletek is. Rendkívül félnek az egyedül maradástól, szeparációtól, unalomtól. Állandó élménykeresés, kifejezett törődésigény jellemzi őket, ugyanakkor hajlamosak ellökni maguktól azokat, akik szeretettel és türelemmel fordulnának feléjük.
Hogyan kommunikáljunk, viselkedjük egy borderline személlyel? Kétség kívül hatalmas nyomás nehezedik a személyiségzavarban szenvedők közvetlen környezetére. A téves önképpel rendelkezők önhibájukon kívül pusztítják kapcsolataikat.
Mit tegyenek azok a szülők, családtagok, férjek vagy feleségek, akik szeretnének a végsőkig kitartani szerettük mellett? A Ha fáj szeretni című könyv nekik nyújt segítséget abban, hogy megtalálják az utat a borderline személyhez, igazodva annak hangulatingadozásaihoz, kirohanásaihoz, olykor depresszív viselkedéséhez.
A könyvből különböző kommunikációs technikák és gyakorlatias példák sajátíthatóak el, melyekkel a borderline személyek valódi támaszává válhatunk. Mivel rendszerint a terápiás kezelésben is a személyiség újrastrukturálása a cél, ahol az egyén végre megtapasztalhat egy stabil, bizalomteli kapcsolatot, ahol szélsőséges viselkedésére sem megtorlás a válasz, még több segítséget nyújthatunk a könyv segítségével.

A könyv a Panem Kiadó gondozásában jelent meg, ára 2400 forint.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6885 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x