Marsbéli bolt - itt a földön!
Címlap / Asztalra / Marsbéli bolt - itt a földön!

Marsbéli bolt - itt a földön!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Méghozzá Budapesten és környékén! Olvastam már róluk több helyen is, megfogott a jópofa név, de mivel ódzkodom az ételkiszállító cégektől, ezért nem is mentem tovább. Eddig.. 

Kipróbáltam már több cég kínálatát is, de nem ízlett az előre elkészített, majd mesterségesen lehűtött étel. Ám kaptam egy lehetőséget, hogy megkóstoljam a főztjüket és láss csodát, ízlett! Utána is kérdeztem - tőlük és másoktól is, akik szintén kipróbálták, és kiderült: ez az étel aznap készül, éppen mint otthon!
A felmerülő kérdéseimre a Marsbéli bolttól személyesen kaptam választ:

Hogyan jött az ötlet,hogy a meglévő sok-sok ételkiszállító cég mellé egy ilyen vállalkozást indítsatok?
Azt gondoltuk, hogy sok ételszállító van ugyan, de olyan, mint a miénk, nincs egy sem – ez szinte marsbéli itt a földön, de legalábbis Magyaroszágon. A magyar gasztrokultúrában szerintem az éttermeken van a hangsúly, azok közül sok már nemzetközi mértékkel is megállja a helyét a jó kategóriában, de ez a fejlődés itt megállt, a drága menő étterem és az otthonfőzés között nincs semmi, kivéve a Marsbéli Boltot.

A célközönség részben a kisgyerekes anyukák és kismamák - a saját tapasztalataitok miatt alakult ez így? Miért éppen ők az elsődleges célközönség?

Mi nem állítottunk fel célközönséget, illetve amit az elején gondoltunk, elég hamar megdőlt, úgyhogy csak azt tudom elmondani, hogy kik választanak minket jelenleg legtöbben: idejükkel gyengén álló kismamák és kisgyerekes anyukák, irodában dolgozók, akik valami jobbra vagy változatosabbra vágynak a menzai kosztnál és olyan irodában dolgozók, akiknek a környékén nincs ebédlelőhely és szeretnének a pizzafutár mellett néha mást is enni.

Honnan a név?

Nem akartunk átlagosat, ami jellemző ránk, mint például friss-zöld-bio-vega-latin-akármi... aztán jött ez a marsbéliség, ami teljesen illik ránk és bár nagyon sok ellenérzést váltott ki az elején – például, hogy ott kapszulákat esznek - mi ennek inkább örültünk, mert legalább mindenki megjegyezte.

Nagyon finomak az ételek, sok a jó ötlet -péksütemények, nasi, stb. Vannak még olyan ötleteitek, amelyeket szeretnétek megvalósítani?
Ötletből nem fogyunk ki soha, most is vannak terveink, a megvalósítással vannak inkább nehézségeink, mivel kicsik vagyunk és a napi munkában elúszik az idő nagy része. Sebaj, lassabban ugyan, de minden jó ötlet sorra kerül előbb-utóbb.

Mások vagytok mint a többi, azt már biztos! No de miben?

Azt hiszem, mi mindenben mások vagyunk, mint a többi, illetve nincs egy közös pontunk sem a többi ételszállítóval. Ha most felsorolnám a mostani heti menüt, nem is kellene ezt tovább magyaráznom, ezen kívül fontosnak tartjuk a kapcsolattartást, jelen vagyunk a Facebook-on, bárkivel megosztjuk receptjeinket, aki kíváncsi egy jól sikerült fogásra, mert nem tartjuk konkurenciának az otthonfőzést, hanem szeretnénk mindenkit bátorítani rá. Lehet kérni tőlünk, hogy mit főzzünk és igyekszünk a vegákra is odafigyelni.

Honnan szerzitek be a hozzávalókat?Mennyire fontos számotokra, hogy bio vagy termelői legyen az alapanyag?
Fontos számunkra a jó alapanyag, de nem vagyunk biokonyha. Ennek két oka van: egyrészt megfizethetetlen lenne egy ebédünk csak bio alapanyagból megcsinálva, másrészt fontosabbnak tartjuk a napi friss piaci vásárlást, a saját sütésű kenyereket adalékanyag nélkül, a zsíros tej használatát, a margarin helyett vajat stb.. Van egy-két stabil jó szállítónk, akik zöldséget, húst és tejterméket hoznak, a maradékot meg mi vadásszuk össze fűszerestől, innen-onnan.

Ezután pedig beszéljünk az ételekről!

Az egész családomat bevontam a kóstolásba, egy kis gyerek, egy kicsit nagyobb iskolába készülő, egy férj és én, aki válogatós, nehezen kóstol meg új ízeket és időnként a berögzült "nem szeretemektől" is nehezen szabadul meg. Mégis nagyon ízlett mindhárom étel!

Előétel: Gesztenyeleves pancettával

Isteni finom ízhatású leves, jól érvényesül benne a sós ízvilágú sonkaféle, a semleges gesztenye. A Marsbéliek segítségével túlléptem a gesztenyepürén és ezentúl bátrabb leszek a gesztenyés ételekkel, köszönöm!

Főétel: Zsidó ünnepi mézes-mustáros csirke lilahagymás krumplival
A csirkecomb és a köret fantasztikus harmóniában áll. Kicsit édeskés, kicsit sós, kicsit savanyú és még lilahagyma is van benne! A hozzá tálalt kis kenyérke is igazi házias termék. A tésztája foszlós, szaftos, nagyon ízletes.

Desszert: Rizskoch málnaöntettel

Csodás kis finomság, ebből bármikor-bármilyen körülmények között tudnék enni egy (vagy több) adagot. Tökéletes, úgy ahogy van!

A kóstolás eredménye tehát abszolút siker! Finom, házias ízű, mégis különleges ételek. A kicsi imádta a gesztenyelevest, a nagylány a desszertet, a férj szerint pedig a főétel volt nagyon jó (ez nála felér egy egekbe magasztalással). Én úgy gondolom,hogy ritka az ilyen jól ízesített, ételkiszállítótól rendelhető étel.
Számomra olyan igazi otthoni, szívvel-lélekkel készített étel ez, amelyen érződik az odafigyelés, a friss és jó alapanyag! Csak így tovább Marsbéliek!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5811 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x