Gulyásleves gazdagon
Címlap / Asztalra / Gulyásleves gazdagon

Bágyok Karcsi

Gulyásleves gazdagon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Nagyon szeretem a gulyásokat, számtalan változatát főzöm, készítem. Az első számú kedvenceim közzé tartozik, így az alább leírt, általam alkotott recept is. Amikor az ízek összeérnek, egy csodálatos költeményt kapunk a tányérunkra. A sokféle hozzávaló ellenére az elkészítése nem ördöngösség. Megéri a fáradságot, a türelmet.  

Hozzávalók (éhségtől függően 12-16 főre):

50 dkg gulyáshús
50 dkg hasaalja (bőrösen, csontosan)
40 dkg füstölt oldalas
20 dkg száraz, paraszt kolbász
2 evőkanál zsír
2 hatalmas fej hagyma (kb 35 dkg)
5 gerezd fokhagyma
1 nagyobb zöldpaprika
2 közepes paradicsom
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg ízletes vargánya
10 dkg csiperke
70 dkg krumpli
2 csapott evőkanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál bors
babérlevél



Elkészítése:

A hagymát, a zöldpaprikát apróra kockázom. A húsokat megmosom, és nagyobb darabokra, a hasaalját, az oldalast nagyobb szeletekre vágom. Két kanál forró zsíron, a hagymát a paprikával puhára dinsztelem. Én az elején szoktam a hagymához adni a babérlevelet is. Hozzáadom a feldarabolt húsokat, és addig sütöm folyadék hozzáadása nélkül, míg szép pörzs réteg nem lesz rajta. Lehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem, és felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a fűszereket, a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és forrás után lassú tűzön puhára főzöm. Amikor a hús majdnem megpuhult hozzáadom a zöldségeket. Amikor a zöldségek is majdnem puhák, akkor adom hozzá a feldarabolt krumplit, és nagyobb darabokra vágott gombákat.

Tanácsaim:

Mindig forró vízzel enged fel, így nem hűl vissza az étel, nem fogod edzeni az alapanyagokat. A gulyásételeknél, a húst, a zöldségeket, a krumplit nem kockára, nem kicsire daraboljuk, hanem nagyobb hasábokra, nagyobb darabokra. Nem kell sok lé, mindig csak annyi, hogy ujjnyira ellepje az ételt. Ha közben még jön éhes gyomor, akkor engedhetjük hosszabb lére.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12303 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x