Húsvéti répatorta
Címlap / Asztalra / Húsvéti répatorta

Farkas Anita

Húsvéti répatorta

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Lassan már 4 éve minden húsvétkor sütök répatortát. Idén találtam több receptet is hozzá, de eddig mindig maradtam a beváltnál, ugyanis sütésben az elvem, hogy járt utat a járatlanért el ne hagyj. Habár az enyém még soha nem lett olyan szép mint a képen a recept újságban, de pont ettől Ótentikus. :) A répa lereszelése után mindig rájövök, hogy többet kéne karra gyúrni. :) Idén marcipánrépák is díszítik a tortácskát, ezért köszönet Miklósnak és Pattinak. 

Hozzávalók:
250 g sárgarépa
1 citrom
4 tojás
200 g cukor vagy bármilyen cukorpótló
60 g liszt
60 g étkezési keményítő
1/2 tasak sütőpor
100 g darált dió
vaj a formához
250 g porcukor
2 evőkanál répalé (a lereszelt répából maradni fog)
marcipán répák dekornak (nem szükséges)
lekvár a torta megkenéséhez (szintén nem szükséges)
 
Előmelegítjük a sütőt 180-200 °C-ra. A répát meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét 2 evőkanál citromlével és 2 evőkanál hideg vízzel habbá verjük. A keverést folytatva beleszórjuk a cukrot és a citromhéjat. Lassú fokozatra kapcsolunk és a habhoz keverjük a tojássárgákat. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt a diót és a sütőport, és fokozatosan a krémbe dolgozzuk. A répák levét kinyomkodjuk, és a lét félretesszük a répát pedig a masszába keverjük.A sütőt előmelegítjük. Kivajazunk egy tortaformát és belesimítjuk a krémet (én a kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt szoktam rakni, és jobb a 20 centi átmérőjűt használni mert akkor sokkal magasabb mint a képen látható 26 centis verziónál). Belesimítjuk a masszát és a forró sütőben kb. 45 percig (tűpróbáig sütjük. A tortát hagyjuk kihűlni. A porcukrot a maradék citromlével és 2 evőkanál répalével simára keverjük, hagyjuk egy kicsit állni, hogy szikkadjon vagy kicsit több porcukrot teszünk bele, hogy ne legyen annyira folyós, és a tortát megkenjük vele. Nekem a máz mindig lefolyik nagy részben a tortáról ezért kell vele várni. Marcipán masszából készült répákkal díszíthetjük. A marcipán masszáért köszönet Miklósnak és Pattinak, habár a répák a színük alapján inkább paprikára emlékeztetnek.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5196 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x