Urak kedvence - Torta recept
Címlap / Asztalra / Urak kedvence - Torta recept

Farkas Anita

Urak kedvence - Torta recept

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ebben a hónapban ünnepli nagypapám és anyukám is szülinapját. pár évvel ezelőtt készítettem ezt a tortát. Annyira gyönyörű, és finom lett, hogy mindenki imádta. Azóta mindig kerestem a receptet, míg végre rátaláltam. És íme az urak nagy kedvence, de végülis mi más lenne mint csokoládés piskóta, tejszínes csokidarabos krém finom friss gyümölcsökkel, az egész lecsorgatva egy kevés, vagy annál több csokoládéval. Egy nagyon régi Tina konyhából van a recept. Nézzük, hogy készül. Anyukámnak és nagypapámnak kívánnák ezzel a poszttal nagyon boldog szülinapot. 

Hozzávalók (26 centis tortaformához kb 22 szelet):
3 tojás
125 g cukor
50 g liszt
50 g étkezési keményítő
1,5 teáskanál sütőpor
20 g kakaó
margarin+liszt a forma kikenéséhez
 
A krémhez:
15 g színtelen zselatin
400 g apró eper
250 g málna
200 g áfonya
6,5 dl tejszín
3 zacskó vaníliás cukor (lehet vanília porral helyettesíteni)
100 g étcsokoládé

A mázhoz:
250 g étcsokoládé


 
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. A szétválasztott tojások fehérjét 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá felverjük, közben beleszórjuk a 12,5 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk az étkezési keményítővel, sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, az oldalát megkenjük margarinnal és megszórjuk liszttel, belesímitjuk a masszát. Sütőbe tesszük és 25-30 percig sütjük. A formából kivéve rácson teljesen kihűtjük és keresztben kettévágjuk. Az alsó piskóta köré körépattintjuk az addigra elmosott tortakarimát.

A zselatint előkészítjük (ha zacskós akkor a zacskón leírtak szerint, ha lapzselatin akkor pedig beáztatjuk). A megmosott gyümölcsökből 30 dkg epret, 12,5-12,5 dkg málnát és áfonyát félreteszünk. 5 dl tejszínből a 2 zacskó vaníliás cukorral kemény habot verünk. Az elkészített zselatint 1-2 evőkanál tejszínhabbal elkeverjük majd az összes habba összeforgatjuk. Belekeverjük a finomra reszelt csokoládét és a félretett gyümölcsöket. Az alsó tortalapra kenjük a keveréket és a felső tortalapot ráhelyezzük és 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Én ilyenkor szeretem egy folpack-kal lefedni, hogy biztos hogy semminek ne vegy át az illatát, míg a hűtőben pihen. Nem igazán lenne jó, hogyha a tortánk épp füstölt szalonna illatú lenne :).

A maradék tejszínt a maradék vaníliás cukorral habosra keverjük. A karima eltávolítása után a tortára kenjük. A tortát visszatesszük a hűtőbe. Az étcsokoládét felaprítjuk és  vízgőz felett megolvasztjuk, ha ezzel nem akarunk ennyit vesződni akkor mikróban összemelegítjük. Rövid ideig állni hagyjuk és a torta tetejére öntjük, úgy hogy az oldalán lecsurogjon. A maradék gyümölcsöt a közepére halmozzuk. Még legalább egy órát hűtjük tálalás előtt.

Elkészítési idő: 1 óra + 25-30 perc sütés + 4-5 óra hűtés
 
Nehézségi fok: közepes
 
Tápanyagtartalom (egy szeletre): 249,2 kcal; 23,2 g szénhirdát; 5,9 g fehérje; 15,9 g zsír

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9024 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x