Nürnbergi mézes puszedli

A mézespuszedli Németországi rokona következik ma soron, nagyon finom és jól variálható, saját ízlésvilágra szabva!

Nürnbergi mézes

Hozzávalók: 10dkg méz, 45dkg cukor(lehet barna is), 1 vaniliás cukor, mézeskalács fűszerkeverék, összesen 20 dkg aszalt gyümölcs vagy olajos mag( pl. dió, mogyoró, kandírozott citromhéj, narancshéj, stb.) 4 tojás, 60 dkg liszt, fél cs. sütőpor

A mézet a cukorral felolvasztom, beleteszem a fűszereket, mikor már kihűlt belekeverem a belevalókat, és a felvert tojást. Aztán a sütőporral elkevert lisztet. Kis golyókat formálok és kicsit ellapítom, így teszem a vajazott tepsibe. Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm.

Még több ünnepi recept a Harmoneten!>>