Rántott tofu

Ezen a héten a tofu kerül terítékre! Aki még nem kóstolta érdemes kipróbálni, sok felé képpen elkészíthető. Jól fűszerezve, ízesítve nagyszerű húspótló!

A tofu az egyik legjobb húspótló. Fehérjetartalma vetekszik a marhafelsáléval, ellenben a szénhidráttartalma mindössze 1 %.

Rántott tofu

Hozzávalók: személyenként 15-20 dkg tofu, só, bioételízesítő, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj

A tofut 1 cm-es szeletekre vágom, megszórom sóval és a bioételízesítővel (szárított zöldségek adalékanyagok nélkül). Lefedve hagyom néhány óráig. Ezután a hagyományos módom bepanírozom és forró olajban kisütöm!

Salátával nagyon finom, teljes értékű ebéd!

Tipp: A zsemlemorzsához adhatunk szezámmagot, így még különlegesebb lesz az étel!