Vezetői és beosztotti típusok az asztrológia szerint: A Mars - Teszteld magad!

A Mars típus arról híres, hogy nagyon tud akarni, s ez igaz a munkahelyén is. Nagyon nehezen tudja elfogadni, ha valaki nemet mond neki, így aztán sokszor vitákat provokál. Nehezen tűri, ha alul marad, amikor véleménykülönbségek adódnak, s éppen ezért nehéz vele együtt dolgozni. Sorozatunk a bolygók és a karrier összefüggéseiről folytatódik.

A Mars típus 10 legfontosabb jellemzője - ha ebből legalább 8 illik rád, akkor ebbe a típusba tartozol 

1. Nagyon fontos számodra, hogy az elképzeléseid azonnal megvalósuljanak, gyakran nehezedre esik visszatérni egy korábbi feladatra, és ellenőrizni, hogy jól oldottad-e meg?

2. Meglehetősen türelmetlen vagy.

3. Képes vagy egészen nagy veszekedéseket provokálni, keresed a lehetőséget a konfrontálódásra.

4. Mindig a tiéd az utolsó szó.

5. Az ötletek hirtelen pattannak ki a fejedből.

6. Ha eszedbe jut egy jó gondolat, akkor rögtön meg akarod valósítani.

7. Nem fordítasz elég nagy gondot a tervezésre, jelmondatod akár a görögöké: In medias res.

8. Szereted megvédeni a gyengébbeket. (Sokszor még akkor is, ha nincs szükségük a védelemre.)

9. Karban tartod a testedet, sportolsz, főleg teljesítmény sportok érdekelnek.

10. Kedveled a versenyhelyzeteket.


Hajlamosít a Mars típushoz tartozásra, ha napjegyed, vagy ascendensed Kos jegyében van.

Az eddig megjelent bolygótípusok:
Hold >>
Mars >>
Merkúr >>
Jupiter >>
Vénusz >>
Szaturnusz >>

Lapozz tovább a teszt értékeléséhez!
Főnökként akkor kezelhető, ha elismerjük a véleményét. Ám előfordulhat, hogy akkor is beleköt a munkánkba, ha éppen semmi kifogása nem lehetne. Ez arra vezethető vissza, hogy a súrlódás inspirálja, s új energiákkal tölti fel.

Módszerei közül a vasakarata a legjellemzőbb. Világosan elmondja, hogy mit szeretne, s ezt lehetőleg pontról, pontra be kell tartani. Ellenkező esetben komoly feszültségekre számíthatunk.

Elvárásait tekintve a legfontosabb, hogy bírjuk a hajtást, hiszen Ő is élen jár a munkában. Azt szeretné, hogy ugyanolyan lelkesen és törhetetlenül álljunk helyt, ahogyan Ő tevékenykedik.

Erőssége, hogy Ő maga is terhelhető, sőt egyenesen örül annak, ha megmérettetik a szakértelme. Hajlandó arra is, hogy segítsen nekünk, hiszen ilyenkor úgy érzi, hogy értelmes célokra fordíthatja az energiáit.

Gyenge pontja, hogy nem fordít elég gondot a tervezésre, s ebből gyakran adódik fejetlenség. Ösztönösen és megfelelő mérlegelés nélkül dönt, s később bebizonyosodhat, hogy nem ártott volna egy kicsit több körültekintés.

Küldetése: motiválnia kell a munkatársakat a nagyobb teljesítményre, s néha sikerül neki az egészséges versenyszellemet bevinni a munkahelyre. Ilyenkor születnek a legjobb eredmények. 

 

HarmoNet tipp:
Heti munka horoszkóp >>

Beosztottként
Megküzdési stratégiái, közé tartozik energikussága, hiszen tele van tettvággyal. Ő az, aki a legfrissebb egy fárasztó munkanap után, s általában a fizikai erőnlétét is szinten tartja.

Terhelhetősége kiváló, sőt örül annak, ha meg tudja próbálni a rátermettségét és munkabírását. Ha azt akarjuk, hogy a legjobb formáját hozza, akkor teremtsünk versenyhelyzetet, ami inspirálja.

Erőssége, hogy határozottan képviseli az álláspontját, s rendkívüli munkabírással rendelkezik. A lelkesedése is kitart, ha ébren tartjuk az érdeklődését és megmutathatja, hogy mit tud.

Gyengéje, hogy gyakran ötletszerűen, rengeteg energiaráfordítással végez el olyan feladatokat, amelyek nem is annyira fontosak. Nem tervezi meg pontosan a munkavégzését, így gyakran elúszik a teendőkkel.

Ezzel motiválható: ha elmondjuk neki, hogy csakis Ő képes arra, hogy egy nehéz feladatot elvégezzen, akkor szárnyakat kap. Akkor is jól teljesít, ha meg kell mutatnia, hogy Ő a legjobb.

Ezzel elriasztható: ha nagyon precíz munkát kell végeznie, akkor abba előbb, vagy utóbb beleun. Annak sem örül, ha egész nap ülnie kell, hiszen alapvető szükséglete a mozgás. 

HarmoNet tipp: Ha állást keresel: rengeteg álláshirdetés egy helyen >>

Vállalkozóként
Ötletei hirtelen pattannak ki a fejéből és rögtön hozzá is, lát, hogy megvalósítsa őket. Azon melegében elkezd szervezkedni, de sokszor még Ő maga sem látja pontosan, hogy mit szeretne elérni.

Pénzügyi érzéke nem a legjobb, hiszen Ő az erő embere. Ahhoz sem ért túlságosan, hogy stílusával nyerje meg magának a partnereit. A makacs hozzáállása, pedig inkább hátrány az üzleti életben.

Veszélyforrásai között az első, hogy nem méri fel reálisan, hogy megvalósíthatóak-e a tervei, s nem tervezi el pontosan, hogy a céljai felé milyen lépésekben visz az út. Így akár jó üzletektől is eleshet.

Így viszonyul a pénzhez általában: nem tart igényt drága használati tárgyakra, s akkor sem aggódik, ha éppen kiapadóban van a pénztárcája. Még azzal is ki tud békülni, ha éppen szerényebb körülmények között kell magát meghúznia. 

Kunsay Melinda