Zöldséges kuszkusz

A kuszkusz is a gabonakásák egyike, csak éppen nem tejben készül, hanem vízben párolva, és enyhén savanyítva. Éppen ezért prímán beilleszthető a fogyókúrás étrendbe.


Zöldséges kuszkusz

Hozzávalók:


pixabay

A kuszkuszt leöntöm 2 bögre forró vízzel, megszórom sóval és lefedem. Addig a zöldséget összevágom, összekeverem, ráöntöm a citromlét, az olajat és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A kuszkuszt villával fellazítom, hozzákeverem a zöldséges mixet, és a hűtőbe teszem. Lehetőleg 1-2 órát hagyom állni.

Könnyű, gyomorkímélő vacsorának ideális!

Tipp: Ízlés szerint tehetsz bele még más zöldséget is, pl. lilahagymát, újhagymát, főtt répát, borsót. Én az általam kedvelt változatot írtam le!