Fűszeres halfilé

Egyszerű és nagyszerű! Hamar megvan, ideális ebéd vagy vacsora a karácsony előtti rohanásban. Meg még finom is.

Hozzávalók:

mirelit halfilé

bors
4 gerezd fokhagyma
vöröshagyma
olívaolaj
zöldfűszerek ízlés szerint (majoranna, bazsalikom, kakukkfű)

Elkészítése:

Először elkészítjük a fűszeröntetet. A fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük az olajba, sózzuk borsozzuk. A fűszereket jól megmossuk(szárítottból is jó)és apróra daraboljuk, szintén belekeverjük az olajba.

A vöröshagymát felkockázzuk nagyon apróra és ezt is belekeverjük az olajba. Ha ezekkel kész vagyunk, jól bekenjük a halat az olajos fűszeres szósszal.

Előkerítünk egy teflon bevonatú tepsit. Kikenjük vajjal a tepsit és a halszeleteket belefektetjük. Befedjük alufóliával és mehet a sütőbe.

Előmelegített sütőben, 6-os fokozaton sütjük kb. 10-15 percig.


[kapcsolodo_cikkek]