Mákos angyalbögyörő vaníliamártással

A még meleg áttört burgonyát a liszttel, a tojással, a margarinnal, kevés sóval összegyúrjuk. Ezután meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a tenyerünkkel kisodorjuk.

Hozzávalók:
70 dkg szitán áttört főtt burgonya,
20 dkg liszt,
1 db tojás,
10 dkg margarin,
csipet só,
12 dkg őrölt mák,
10 dkg porcukor.

vanília mártás:
2 dl tej,
2 db tojás,
8 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor

A még meleg áttört burgonyát a liszttel, a tojással, a margarinnal, kevés sóval összegyúrjuk. Ezután meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a tenyerünkkel kisodorjuk. Vizet forralunk, állandó keverés mellett belefőzzük a burgonyametéltet. Leszűrjük, leöblítjük, lecsurgatjuk. A porcukorral összekevert mákkal elkeverjük, és tálaljuk.

A vaníliamártáshoz a tojássárgáját, és egy egész tojást cukorral simára elkeverünk, majd állandó keveréssel hozzáöntjük a vaníliás porcukorral felforralt tejet, és habverővel állandóan keverve addig főzzük, míg néhányszor felbugyog.