25 titkos gyógymód a csodálatos méhpempővel

Ön gondolt valaha arra, hogy szervezetével kellene valamit kezdeni, hogy egészségesebb legyen és közérzete javuljon?
Manapság a megváltozott táplálkozási szokásunkkal, a vegyszerrel telített táplálék amit fogyasztunk, tele van tartósítószerrel, állományjavító és színezőanyaggal, ami rengeteg egészségi probléma okozója. Bármennyire is odafigyelünk arra, hogy mit is fogyasztunk, védekezni ez ellen nem, vagy csak részben tudunk.
Rájöttünk, hogy a régi gyógymódok mennyire emberbarátiak voltak és sokkal egészségesebbek, mint a mai gyógyszerek.
Ismét felfedeztük a természetes gyógymódokat, többek között a méhpempő gyógyító hatását is. A méhpempő egy életelixír. A kínai császárok a méhpempőnek tulajdonították a hosszú élet titkát, mivel egészségesen tartja az egész szervezetet, az ízületeket, a csontrendszert, a szív és érrendszert, hatékonyan befolyásolja a termékenységet, nem csak testi, de kiváló szellemi frissítő is egyben.

Ön tudja, hogy mi a méhpempő? Vagy azt, hogy a fáraók idejében drágábban adták, mint az aranyat?
Mennyire értékes és hogy mit gyógyít? Hogy kell tárolni és fogyasztani?
A méhpempőt a dolgozó méhek termelik a méhkirálynő táplálására. Ez egy krémes, zselés, fehéres színű anyag, melynek íze kissé savanykás, szaga pedig enyhén szúrós. A királynő ennek az anyagnak köszönheti, hogy 40%-al nagyobbra nő és 40-szer tovább él, mint a dolgozó méhek.

A tudósok, már sokszor elemezték a méhpempőt, de jelenleg az összetevők néhány százaléka még ismeretlen. A méhpempő összetétele és szerkezete olyan egyedi, hogy laboratóriumban nem lehet előállítani. Ez a tény is arra enged következtetni, hogy a méhpempő egy páratlan tápanyag.


A méhpempő több féle B vitamint tartalmaz, gazdag proteinben, ásványi és tápanyagokban, A, C ,D, E vitamint és 18 féle aminosavat tartalmaz, továbbá fontos a baktériumok és vírusuk szaporodását gátló anyagok jelenléte is benne. Ez a csodálatos anyag jó hatással van a memóriára, az agy mentális tevékenységére.
A méhpempő bioaktív hatása fokozza a termékenységet, a fogantatás természetes táplálója, jó hatással van a nők és férfiak szexuális teljesítményére – férfiak esetén különösen ginzenggel fogyasztva –, növeli a potenciát.

A méhpempő növeli az ellenálló képességet a stresszel szemben. Korra és nemre való tekintet nélkül bárki fogyaszthatja. Új életre kelti és egészségesen tartja nem csak a testet, de a lelket is.

A kozmetikum ipar is felfedezte a méhpempő szépítő és ápoló erejét.
A méhpempő és méhpempő közötti is van különbség. Amit ajánlani tudunk, az a tiszta méhpempő fogyasztása. Ha a méhpempő keverve van állaga és íze édeskés – leginkább azért mert mézzel keverik. Ebben az esetben hatékonysága csökken. A tiszta méhpempő drágább, mint a kevert, így leginkább az árból tudja megállapítani, hogy tiszta vagy kevert anyagot vásárol.

A méhpempő megvásárolható:
www.mehpempo.hu
www.herbahaz.hu
www.mediline.hu
Mely betegségeket gyógyít, vagy mely betegségeket előzhetünk meg a méhpempő szedésével?
 1. Erősítő és Energetizáló hatás
  Betegség alatti, utáni állapotból való felerősítésnél, kitűnő. Elősegíti a fiatal szervezet normális fejlődését, a felnőtt vagy az idősödő szervezetet pedig, biológiailag erősíti, sejtjeit megújítja. A fiatal szervezet növekedésének elősegítése mellett az öregedést lassítja.
 2. Méregtelenítés Méhpempővel
  Szedésekor a szervezet intenzív méregtelenítése következik be, mely javítja az anyagcserét a szervezetet alkotó sejtek szintjéig. Azt lehet mondani, hogy “ott segít, ahol baj van”. A méhpempő az összetételében található különleges kötések, proteinkombinációk, immunoglobulinok, telítetlen zsírsavak – különösen az Omega 4 és 6 – által méregtelenít, regenerálja a sérült sejteket. A méhpempő talán a leg hatékonyabb méregtelenítő hatóanyag, amit ismerünk.
 3. Immunerősítés
  A méhpempőnek kitűnő immunerősítő és antivirális hatása van, ezért hatásos járvány idején az influenza megelőzésében. Amikor az immunrendszer nem működik rendesen, akkor jelentkeznek a különböző betegségek. A méhpempő, a proteinkombinációi és a benne lévő különleges kötéseknek köszönhetően, erősíti és jobb funkciót biztosít az immunrendszernek. Immunerősítésre ajánlott 7 – 8 napos kúra
 4. Hepatitisz
  A hepatitisz összes típusa esetén, ajánlott méhpempő kúrát tartani. 90 napos kúra ajánlott, reggelente 3 gramm éhgyomorra, nyelv alatt elszopogatni 30 perccel étkezés előtt.
 5. Daganatok ellen
  Csak a tiszta méhpempőben található meg a 10-HDA (hydroxy-decenoic sav), mely gátolja a daganatos sejtek kialakulását és növekedését. Javasolt adag, napi 1 gramm, reggel nyelv alatt elszopogatni, 60 napos kúra formájában, amit évente 2-3-szor meg kell ismételni. A kúra idején ajánlott vegetáriánus étrendet tartani sok nyers gyümölccsel és zöldséggel, ami elősegíti a tiszta méhpempő hatékonyságát.
 6. Érelmeszesedés
  A méhpempő az érelmeszesedés vagy más néven ateroszklerózis kezelésére jótékonyan hat. Ajánlott 40 – 50 napos kezelés, 2 gramm reggel éhgyomorra nyelv alatt felszívódva, 30 perccel étkezés előtt. A kezelést szükség esetén évente 2 – 3-szor ismételjük meg.

   
 7. Szív és vérkeringés
  A méhpempő jó hatással van a szív és a keringési zavarok kezelésében. Bioaktív anyagokat tartalmaz, melyek erőteljesen ösztönzik az antitestek és a fehérvérsejtek képződését, lassítja az érelmeszesedést – szklerózis –, megakadályozza az értágulást, csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Keringési zavarokra, szívbetegségekre a pempő általában igen jó hatású, több szívbeteg orvos állította már, hogy a méhpempő a “szívesek kenyere”.
 8. Koleszterinszint csökkentés
  A méhpempő csökkenti a koleszterinszintet, a vérrögök kialakulását meggátolja az erekben. Ezért szedése ajánlott a szívinfarktus megelőzésében. Ajánlott adagolás, napi 2 gramm reggel, éhgyomorra nyelv alatt felszívódva, 30 perccel étkezés előtt.
 9. Vérszegénység
  A méhpempő szedése során, nő a vörös vérsejtek száma és minősége. A vérszegénységet 4 hetes kúrákkal kezelhetjük, napi 3 – 4 gramm reggel 30 perccel étkezés előtt, nyelv alatt felszívódva. Ha a betegség súlyosabb, növeljük a napi adagot.
 10. Cukorbetegség
  A méhpempő hatással van a hasnyálmirigyben található, az inzulin termelésért felelős Langerhans-szigetek felépülésére. A hasnyálmirigy felszabadul a fokozott inzulintermelés kényszere alól. Csökkenti a cukorbetegséggel járó testi és lelki kimerültséget. 6 – 8 hetes kúrát tartsunk, mely alatt 2 – 3 gramm méhpempőt fogyasszunk reggel éhgyomorra, 30 perccel étkezés előtt, nyelv alatt felszívódva.
 11. Csonttörés, Csontbetegség
  A méhpempő egyik legismertebb gyógyító hatása, hogy elősegíti a csontszövet termelődését, ezáltal a csontok regenerálódnak és a gyógyulás ideje lerövidül. Csonttörés esetén 45 napos kúra ajánlott, 2 gramm méhpempőt fogyasszunk 30 perccel étkezés előtt, nyelv alatt felszívódva.
 12. Csontritkulás
  A nőknél, 40 év fölött gyakran előforduló betegség a csontritkulás. A méhpempő segíti a petefészek működését az ösztrogén hormon termelésének serkentésével. E hormon hiánya okozza a csontritkulást. 40 - 45 év fölött ajánlott évi kétszer 60 napos méhpempő kúrát tartani, napi 1 grammos adagolással, reggel éhgyomorra, 30 perccel étkezés előtt nyelv alatt felszívódva.
 13. Potencianövelő
  A férfiakat mindég foglakoztatta, hogy mely módszerekkel vagy szerekkel fokozhatják férfiasságukat, hogy kezelhetik az impotenciát vagy a meddőséget valamint a spermaképződést. A méhpempő a méhcsaládban biostimulatorként hat, tehát befolyásolja a közösség fejlődését, a királynő – anyaméh – termékenységét és életének hosszát. A méhpempő használata növeli a tesztoszteronszintet a vérben, aminek fontos terapeutikus hatása van az endokrin alapú meddőség vagy impotencia kezelésében. A méhpempő az emberi testben is hasonlóan hat, a bioaktív hatása fokozza a termékenységet. Ajánlott adag: 80 – 90 napos kúra, naponta 2 gr. reggel étkezés elótt 30 – 40 perccel, nyelv alatt felszívódva.
 14. Meddőség, Női problémákra
  A méhpempő segít a női bajoknál, vetélés, meddőség, változó kor esetében. Ugyanis, növeli az ovulációt kiváltó luteinizáló hormonok szintjét a vérben. A petefészek működéséért, valamint a menstruációs ciklus szabályozásáért, ez a hormon a felelős. Meddőség esetén 1 – 2 grammos kúrát tartsunk, 28 napig, reggel éhgyomorra nyelv alatt felszívódva fogyasszuk, majd szünetet tartunk 28 napig, utána megismételjük a kezelést.

   
 15. Várandós anyukáknak
  A méhpempő fokozza a termékenységet, a magzat fejlődéséhez egy természet által gondosan összeválogatott táplálékot tartalmaz. A terhességi vérszegénységet is csökkenti. Stimulálja a peteérést, valamint serkenti a tejelválasztást. A koraszülés megelőzésében is fontos szerepet játszik A terhesség előtt 30 nappal, valamint a terhesség első 60 – 70 napjában ajánlott adag reggelente 1 gramm éhgyomorra, 30 – 40 perccel étkezés előtt, nyelv alatt nyelv alatt felszívódva.
 16. Öregedés gátló hatás
  A méhpempő késlelteti az öregedést, a szenilitást, az időskori elbutulást – demencia –, erősíti az emlékező képességet. Ajánlott évi három 60 napos méhpempő kúra, napi 2 gramm adagolással, reggel éhgyomorra, 30 perccel étkezés előtt, nyelv alatt felszívódva. 
 17. Szklerózis multiplex
  A méhpempő bizonyítottan gyógyító hatással van a szklerózis multiplex, amiotrofiás szklerózis, Charcot- és Lou Gehrig-betegség néven ismert betegségre. A világon a legjobb eredményeket ezen a téren egy román orvos érte el, aki egy eddig szokatlan adagolási módszert alkalmazott, azaz napi 8-10 grammot 7 napig, négy hetes szünettel, ezután a kúrát megismételte. A tünetek nagy mértékben csökkentek.
 18. Alzheimer-kór
  Ugyancsak ismert a méhpempőnek az alzheimer-kór esetében kifejtett igen hatékony gyógyhatása, hiszen segít a szervezetet az elhalt sejtek újratermelésében, képes megállítani a degeneratív folyamatokat a központi idegrendszerben. Ajánlott 10 napos kúratartása, napi 5 - 10 gramm, majd 20 napos szünet. Ezután a kúrát meg kell ismételni évente hatszor.
 19. Izületi betegségek
  A méhpempő az izületi fájdalmakat jelentősen lecsökkenti, a porckopás tüneteit enyhíti. Gyulladás gátló hatású, és gyorsítja a reumás eredetű ízületi gyulladás, pockopás gyógyulását. Ez annak köszönhető, hogy a méhpempő serkenti a gyulladásgátló kortizol hormon termelődését a mellékvesében, ami lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat és elősegíti a porcszövetek regenerálódását. 35 - 45 napos kúra ajánlott, napi 1-3 gr. reggel, éhgyomorra, 30 perccel étkezés előtt, nyelv alatt felszívódva.
 20. Szemerősítő hatás
  A méhpempő fogyasztásával javíthatunk a látásunkon, így a pempő segí visszaszorítani a szemproblémákat. Ajánlott 2 - 3 hónapos kúra, napi 1gramm reggel éhgyomorra, étkezés előtt 30 – 40 perccel, nyelv alatt felszívódva.
 21. Gyermekgyógyászat
  A gyerekgyógyászatban a méhpempő kezeléssel nagyon jó eredményeket értek már el. A méhpempő jó hatása kimutatható a beteg és gyenge gyermekeknél. Különösen eredményes hatása van azoknál a gyerekeknél, akik hipotrofiában – valamelyik szerv fejletlensége – szenvednek, még olyan esetekben is, ahol a klasszikus terápia sem segített. A pempő 7 napi fogyasztása után már látható volt a testsúly növekedése, az általános állapot javulása, étvágy- és alvásproblémák megszűnése, turger szövet, a bőr rugalmassága és a bőr alatti szövet növekedése.

  A koraszülött gyermekeknél a pempő használata gyorsabb fejlődéshez vezet, mert a pempő erősíti és szabályozza az immunrendszert.
 22. Alkohol- és drogfüggőség
  A méhpempő nagyon hatékony az elvonási tünetek megszüntetésében, a drogfüggőség és az alkoholizmus kezelésében. Egy nagy adag – 25 gramm, mely százszorosa az eddig normálisnak tartott adagnak – a legtöbb esetben megszünteti az elvonási tüneteket (reszketés, szorongás, inkoherens gondolkozás stb.). Az adagolást 25 grammal kezdjük, majd naponta 1-2 grammal csökkentjük, 2-5 grammra. A kúra 3 hónapig tart.
 23. Hangszálak
  Az énekesek hangszálainak is nagyon jó tesz, a méhpempőben lévő savkeverék lazítja a hangszálakat. Az igénybevett hangszálakra ajánlott 1 gramm méhpempő szedése, reggel éhgyomorra, 30 perccel étkezés előtt, nyelv alatt felszívódva.
 24. Álmatlanság és Depresszió
  A méhpempő megszünteti az álmatlanságot, az étvágytalanságot, a depresszív tüneteket, javítja a közérzetet. Ez a leghatásosabb antidepresszáns. Mellékhatása nincs. Adagolás: 30 napos kúrák, napi 2 - 4 gramm méhpempő, reggel éhgyomorra, étkezés előtt 30 perccel, nyelv alatt felszívódva. A kúra után 1 - 2 hetes szünetet kell tartani, majd a kúrát újra lehet kezdeni.
 25. Bőrápolás
  A méhpempő belső használata esetén rendkívüli eredményeket lehet elérni a kozmetikában, a bőrápolás terén. A méhpempő normalizálja a faggyúmirigyek működését, így csökkennek a pattanások és a bőrgyulladások. Serkenti a bőrsejtek metabolizmusát, ami elősegíti a bőr nyomtalan és gyors hegesedését. Növeli az ösztrogéntermelést, így a bőrt finommá, selymessé és rugalmassá teszi.

  Külső használat esetén a méhpempő bőrre kenve kitűnő fiatalító hatással bír. Kenjünk a bőrre egy vékony réteget, hagyjuk fent 15 percig – ez idő alatt a bőr kipirosodik és megráncosodik, de nem kell megijedni –, ezután langyos vízzel lemossuk, és hagyjuk a bőrt megszáradni. Pár órán belül a bőr láthatóan finomabb és fényesebb lesz. A kezelést meg lehet ismételni 1-2 naponta, így a ráncok, foltok, elszíneződések fokozatosan eltűnnek.
A méhpempő megvásárolható:
www.mehpempo.hu
www.herbahaz.hu
www.mediline.huA méhpempő begyűjtéséhez, a méhész úgynevezett „ál méhkirálynőt” hoz létre a kaptárban, aminek hatására a dolgozó méhek elkezdenek méhpempőt termelni. Miután létrehozta az ál méhkirálynőt, a méhész pontosan 72 óránként (percre pontosan) begyűjti a méhek által termelt pempőt, egy kifinomult eszköz segítségével. Annak érdekében, hogy a méhpempő begyűjtése folyamatos legyen, a méhész 3 részre osztja fel a kaptárt, így minden nap be tudja gyűjteni a pempőt.

A méhpempő begyűjtése pontosan reggel 10 órakkor történik. Már néhány perces késedelem, vagy esetleg korai begyűjtés is kevesebb méhpempőt eredményez.
Mindezek tükrében el tudjuk képzelni, hogy mekkora odafigyelést és szakértelmet kíván meg, ennek a csodálatos tápanyagnak a megszerzése. A méhpempő összetettségét, jellegét és kiváltságos tulajdonságait, más természetes tápanyag nem közelíti meg.

A táplálkozástudományi szakértők szerint a méhpempő az egyik legerősebb gyógyító hatású, energetizáló élelmiszer a világon. Számos olyan betegség kezelésében komoly eredményeket értek el, mely betegségek esetében az orvostudomány eddigi állása szerint, a méhpempő hatását nem tudja megmagyarázni. A kutatók egyszerűen nem voltak még képesek pontosan megállapítani a méhpempő minden alkotóanyagát.

Nem csak betegségekre ajánlott a méhpempő szedése, egészséges szervezetben is csodát tesz mert:
Tapasztalatok szerint a méhpempő négytől tíz napig való szedése után néhány napos intenzív tisztulási folyamatok indulnak el a szervezetben, ekkor ürülnek ki a méreganyagok. Ezen idő alatt az egyén közérzete romolhat, fejfájás is előállhat.
Ekkor lehetőleg nem szabad abbahagyni a szedést, mert a kellemetlen periódus legtöbb esetben csak néhány napig tart, és azután gyors, markáns javulás következik. Ritkán előfordul, hogy a pempő fogyasztása a kezdeti időszakban enyhe hasmenést okoz, ami a tisztulási folyamat természetes velejárója, nem kóros, és elmúlik.

Ez a hasmenés eltér a fertőzéses betegségektől, nem fájdalmas, nem okoz jelentős vízveszteséget. Napi 2 gramm feletti adag szedése ugyancsak átmeneti hasmenést okozhat.
Tiszta méhpempő

Az Apiland 100%-os, kaptárból frissen gyűjtött tiszta méhpempőt forgalmaz. A méhpempő megvásárolható:

www.mehpempo.hu
www.herbahaz.hu
www.mediline.hu

A méhpempőt Hagyományos illetve Bio változatban is forgalomba hozzuk. Kiszerelések: 100g, 25g és 10g.

További információ:
Szilágyi Zsolt, zsolt.szilagyi@apiland.ro
Tel.: 06 70 64 91 051