include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
Porhanyós sajtos pogácsa
A porhanyós, könnyen és gyorsan elkészthető sajtos pogácsa receptje. Elronthatatlan recept, kezdők számára is ajánlott. Ez a finom sajtos pogácsa akár több naposan is porhanyós, zamatos marad. Gyors recept kezdőknek!
A könnyen és gyorsan elkészthető, kezdőknek is ajánlott sajtos pogácsa kipróbált receptje:
Sajtos pogácsa - Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
szalakáli 2 dkg
25 dkg sütésre használható margarin
15 dkg Pannónia sajt
2 dl tejföl
3 dkg vaj
1 db tojássárgája
só ízlés szerint (kb 1 teáskanállal)
A porhanyós sajtos pogácsa elkészítése:
A lisztet, a sót és a szalakálit szárazon csomómentesre keverjük. A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk és 20 percet pihentetjük.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a pogácsákat kiszaggatjuk, egyenként körbesodorjuk és egy vajjal megkent sütőlapra tesszük.
Ne rakjuk túl sűrűn, hogy maradjon helyük a növekedésre.
Bekenjük tojássárgájával és reszelt Pannónia sajttal megszórjuk.
Közepesen meleg (180 fokos) sütőben kisütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb.
Harmonet tipp: Ha már gyakorlottabbak vagyunk a recepttel, akkor a tejföl mennyiségét csökkentve egy tömlős fehérsajtot is adhatunk a tésztához, de az is megbolondíthatja, ha a tömlős sajtot alaposan felhabosítva (sűrűn keverve) nyomózsákból a kettévágott pogácsák közepébe nyomjuk, majd a sajtkrém közepébe egy fél mozrella golyócskát helyezünk! Így soksajtos pogácsafalatkákat kínálhatunk vendégeinkek.
Kiváló sörkorcsolya - érdemes sörözés mellé egyből dupla adagot készíteni belőle!