Velencei ízes galuska Karaván sajttal

Amikor a dara kissé kihűlt, olvasztott vajba mártott kanállal galuskákat szaggatunk belőle és a tálba rakjuk. Mindegyik sort alaposan meghintünk reszelt füstölt sajttal és kevés olvasztott vajat locsolunk rá.

tej
6 dl
búzadara 20 dkg
vaj 10 dkg
Karaván sajt 20 dkg
tejföl 2 dl


Elkészítése:
A tejet enyhén megsózzuk, felforraljuk. Vékony sugárban, fokozatosan hozzáöntjük a darát, közben habverővel állandóan keverjük, hogy ne csomósodjon. Takaréklángon addig főzzük, amíg a dara megpuhul és besűrűsödik. Ekkor a tűzről levesszük és belekeverünk 3 dkg vajat. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. Amikor a dara kissé kihűlt, olvasztott vajba mártott kanállal galuskákat szaggatunk belőle és a tálba rakjuk. Mindegyik sort alaposan meghintünk reszelt füstölt sajttal és kevés olvasztott vajat locsolunk rá. Amikor a galuskák rétegezését befejeztük, simára kevert tejföllel meglocsoljuk és meghintjük a maradék reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, ha a teteje szép pirosra sült, azonnal asztalra adjuk.