Töltött szűzpecsenye

A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük és kívülről is megsózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, bele-tesszük a töltött szűzpecsenyét és mindegyik oldalára átfordítva szép pirosra sütjük.

szűzpecsenye
60 dkg
Karaván sajt 12 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
sonka 8 dkg
csemege uborka 8 dkg
zsír 6 dkg
sárgarépa 10 dkg
fehérrépa 10 dkg
vöröshagyma 10 dkg
őrölt bors, só

Elkészítése:
A szűzpecsenyét hosszanti irányban végigvágjuk, de nem vágjuk ketté. A vágási felületnél kinyitva minél na-gyobbra kiverjük, vigyázva, hogy a hús ne lyukadjon ki. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal és hosszanti irányban a közepére fektetjük a hosszú csíkokra vágott Karaván sajtot, a füstölt szalonnát, a sonkát és a cseme-ge uborkát. A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük és kívülről is megsózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, bele-tesszük a töltött szűzpecsenyét és mindegyik oldalára átfordítva szép pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a kockákra vágott zöldségeket és a vöröshagymát, majd visszahelyezzük a húst és kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Ezután a húst felszeleteljük. A mártást beforral-juk, majd átszűrve a húsra öntjük. Petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.