Ínyenc saláta füstölt sajttal

A megmosott retket és a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szeljük. Külön-külön edénybe téve egyenletesen megsózzuk és néhány percig állni hagyjuk. A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és gyengén sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük

retek
12 dkg
vöröshagyma 10 dkg
zöldbab 12 dkg
cukor 1 dkg
paradicsom 10 dkg
uborka 10 dkg
fejes saláta 2 db
olaj 4 cl
citrom 1 db
Karaván sajt 12 dkg
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A megmosott retket és a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szeljük. Külön-külön edénybe téve egyenletesen megsózzuk és néhány percig állni hagyjuk. A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és gyengén sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük. A paradicsomot és az uborkát karikákra vágjuk. A megmosott fejes saláta leveleit kisebb darabokra tépjük. Öblös keverőtálba tesszük a retket és a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az összes előkészített zöldséget. Ráöntjük az olajat és a citromlevet, őrölt fehér borssal fűszerezzük. Tetejére reszeljük a füstölt sajtot és az egészet fakanállal lazán összekeverjük. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük és 2-3 órán keresztül hűtjük, hogy a saláta ízei jól összeérjenek.