Az igaz szerelmet nem találjuk, felépítjük
Címlap / Te+Én+Szex / Az igaz szerelmet nem találjuk, felépítjük

Az igaz szerelmet nem találjuk, felépítjük

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Pár hete olvastam ehhez a gondolathoz hasonlót és azóta folyton vissza-vissza kúszik a gondolataimba, az agyam ezek szerint emészti ezt az információt. Gyakran előfordul, hogy illúziókat építünk a szerelemmel kapcsolatosan, és amikor a köd felszáll, maradunk az elvárásainkkal, partner nélkül.  

Az igaz szerelmet nem találjuk, nem hull az ölünkbe, nem egymás szemébe nézünk, megzselésedik a térdünk, összeugrik a gyomrunk és tudjuk, hogy Ő az igazi és utána minden olajozottan halad a békés naplementébe. Az első látásra szimpátia elégséges egy jó kapcsolathoz. Kisfiam azt mondta egyszer egy barátnőmnek, hogy Matyi lesz a párja, mert vele olyan szabadon nevet.

Lehet, hogy a gyerekek reálisabbak, mint mi?


Első lépés: szimpátia. Utána az esetek nagy részében kimaradnak a következő lépések, és egyből az ágyba, a szexualitás közepébe, majd az oltár elé vagy a közös lakásba rohannak, meggondolatlanul, mert pillanatnyilag jó ötletnek tűnik. Aztán két hónap múlva válás. Instant szerelem, instant kapcsolatok. Hol van a bukta?

Véleményem szerint abban, hogy nincs a kapcsolatnak alapja, lebeg a semmiben az illúziók és az elvárások légterében.

Második lépésnek én a barátságot tartom. Ha valakivel le akarok élni egy életet, az legyen a legjobb barátom. Meg szeretném ismerni, minden oldalát. Azt, amikor boldog, azt amikor morcos, azokat a pillanatokat, amikor lelkes, vagy fáradt. Hosszú órákat heteket, akár hónapokat javaslok erre. Hiszen ez egy befektetés, időben, energiában, a szerelembe, a kapcsolatba.


És, ha jó a barátság és szabadon tudnak a felek egymás mellett nevetni, jöhet a test, a szexualitás, a vágy. Mert ez adja a rózsaszín ködöt, ez a dopamin, ami függőséget is okoz. És lépésről lépésre meg lehet ismerni társunk testét, ha már a lelkét ismerjük. Ebben az esetben stabil alapokkal épül a kapcsolat és tartósabb, hosszabb távra alkalmasabbá válik.
Mert a vágy, a rózsaszín köd legfeljebb 2-3 évig tart, akkor lehull a lepel, és ott maradunk a valósággal, ami akkor is olyan volt, amikor a kapcsolatot kezdtük, csak nem láttuk, mert homályos, szemmel, illúziókon keresztül akartuk a másikat.

Nem véletlen adták meg elődeink mindennek a maga idejét. Csak mióta megváltozott a világ, felgyorsult minden körülöttünk, nehéz működő példát találni. És a test körül fel lehetett gyorsítani az életet, a pörgést, a léleknek, az érzelmeknek megmaradt az érési idő. A gyász nem múlik el parancsszóra, úgy ahogyan a szerelem sem jön meg, akkor, amikor akarjuk. Türelem és belső béke azonban meghozza a gyümölcsét, bármilyen elcsépelten is hangzik ez a mondat.

Sokszor nem értem, hogy miért várnak az emberek más eredményre, ha ugyanazokat a dolgokat csinálják? Miért számítanak szebbre, jobbra, tartósabbra, ha semmit nem változtatnak a játszmáikon, a problémamegoldási stratégiáikon, a hozzáállásukon, a félelmeikkel való megküzdésükön. Az igazság az, hogy ez a munka rengeteg időt, erőt, energiát igényel. Türelmet, szeretetet, elfogadást, elsősorban önmagunktól. És sajnos, elég kevésnek adatik meg ez a bátorság, hogy önmagával szembenézzen és démonjaival megküzdjön nap, mint nap. Inkább a langyos víz, azt ismerjük, jó az, akkor is, ha már nagyon unalmas és szánalmas is. Hárítunk, hasítunk, megmagyarázzuk, védjük önmagunkat, nehogy jobb legyen. És akkor azt várjuk a gyerekeinktől, hogy boldogak legyenek. Hogy neveljük fel ezt a generációt? Hol a felelőssége a felnőtt létnek? Hol a megoldás a gyávaságra? Hol a türelem bátorsága és a megalapozott döntés mélysége? Igen, ehhez szembe kell nézni önmagunkkal és társunkkal is.

 
 
Minden nap, minden pillanatban. Egy azonban bizonyos. Minél nagyobb a vihar a felszínen, annál stabilabb a mélység. És a hosszú távú eredményt, boldogságot, stabilitást nem a felszín, hanem a mélység hozza, még, ha vér, veríték árán is. Építkezzünk minden percben, pillanatban, mert a befektetett energia sosem vész kárba, rügybe borul, majd virágba, végül pedig gyümölcsöt terem. A siker titka a türelem, bizalom, szeretet és teljes elfogadás.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 17673 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x