A záróizmok törvénye
Címlap / Ezotéria / A záróizmok törvénye

A záróizmok törvénye

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Erről a témáról rengeteg információt kaphat az olvasó, amennyiben veszi a fáradtságot és elolvassa a téma szakavatott, alternatív Nobel díjjal kitüntetett írójának műveit. Akit említek az Ina May Gaskin, egy Tenesee állambeli bába, akinek neve egyedüli nőként került be az orvostörténelembe, róla neveztek el egy műfogást is, amivel a vállelakadás orvosolható vagy bábasolható. 

Természetesen a magyar orvosi tankönyvek lapjairól hiányzik ez az információ, de bízom benne, hogy előbb utóbb bekerül.
Amit viszont azoknak is jó tudni, akik nem kívánnak a téma szakértőjévé válni, az az egyszerűsített verzió.


 
A záróizmaink működését nagyban befolyásolja a testben levő feszültség. A legtöbb esetben, ha fájdalmat észlelünk, megfeszítjük izmainkat, nem akarjuk a fájdalmat beengedni a testünkbe. Pedig a fájdalom nem mindig negatív üzenetet hordoz, többnyire ez a testünk üzenete, hogy jobban figyeljünk erre vagy arra a területre. A feszítés, eltolás a harc, az alku fázisa. Pedig gyakran ahelyett, hogy eltoljuk a görcs, a fájdalom érzését, egyszerűen egy mély levegővel arra figyelnénk, hogy elegendő meleget, oxigént, lazaságot, melegséget küldjünk a test fájó részére, sokkal könnyebben megélhetnénk a fájdalmat, és követhetnénk testünk útmutatását. Gyakran pl.az, hogy fáj a fejünk azt jelzi, hogy kevés folyadékot ittunk, vagy fáradtak, túlhajszoltak vagyunk, vagy szeretgetésre, testi kapcsolódásra vágyunk. Tudom, hogy pillanatnyilag egyszerűbb bedobni egy gyógyszert, ha valami fáj, de sokkal közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, ha ezt a lépést csak akkor tesszük meg, ha már feltettük magunknak az alapkérdéseket és nem találtuk rá a választ, vagy a pillanatnyi helyzetünkben nem tudunk úgy reagálni, ahogyan mi és a testünk szeretné. Ehhez csak a gondolkodásmódunkat kell átfordítani, és ez hosszútávon nagyon megtérül.

 
Visszatérve a záróizmokra, testünk is a dualitásra lett teremtve, ezért minden szervünknek megvan a párja. A női nemi szervek párja a fejben és a garatban, a szülőcsatornáé pedig a nyelőcsőben található. Amilyen fent, amolyan lent. Tehát, ha már a méhszájunkat nem tudjuk magunktól ellazítani, mert az egy passzív izom, ha a szánkat, arcunkat, torkunkat ellazítjuk, akkor magától ellazul a méhszájunk is. Továbbvíve a fonalat, ha nem feszítjük meg és be arcunk, szánk és a szemünk a vajúdás alatt, hanem lazítjuk ezeket a testrészeinket, akkor a méhszájunk lazább lesz, ennélfogva az egész folyamat gyorsabb, problémamentesebb.
Milyen módszerekkel lehet lazítani az arcot? A legegyszerűbb és legszebb módszer a csók. Ráadásul ez nemcsak lazít, hanem olyan hormonális koktélt szabadít fel, amivel a vajúdás folyamata expressz beindul. Ezután jöhet a sorban a hangokkal való játék, éneklés, mantrázás, stb. Amint halad a vajúdás előre az anya hangja úgy lesz mélyebb és mélyebb, a végén olyan, mintha közvetlen a méhéből, vagy a gátjából szakadnának ki a kitolás hangjai. És az arcmasszázs is jó ötlet lehet, vagy a simogatás. Gyerekkorunkban ki ne tapasztalta volna meg azt a jóleső érzést, amikor édesanyánk beteg kópé arcunkat simogatta, hogy gyorsabban felépüljünk...

Ha a záróizmainkat szülésre szeretnénk használni, felejtsük el a karótnyelt merevséget, a lazaság hamarabb hoz eredményt. És nem csak a szüléskor...


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 16006 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x