Erősítsd az életteredet! - Segít a szobanövényed!
Címlap / Otthon / Erősítsd az életteredet! - Segít a szobanövényed!

Erősítsd az életteredet! - Segít a szobanövényed!

Forrás: HarmoNet
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Nem is gondolnád, mennyit segíthet Neked egy szobanövény! Persze, csak ha jó helyre tetted a lakásodban! Lássuk hogyan teheted életteredet harmonikusabbá és életedet sikeresebbé a szobanövényeid segítségével! 

Nehezen tagadható, hogy itt a tavasz, és ha másból ezt nem is tudnánk, egyértelművé tenné a minden hétvégére jutó virágvásárok, virágkarneválok, virágkiállítások megszaporodása. Nekem a legjobban a növénysimogató tetszett. Végre valami, amit meg lehet fogni, érinteni – illatos, vagy selymes felületű, bolyhos, vagy húsos-fényes leveleket!

Jó dolog ez – mert, a virág, igenis, szép. Alkalmas arra, hogy energiával töltse fel a teret és szépségével megnyugtassa a szemünket, a kertészkedés pedig, akár egy kis ablakpárkányon is, remek kikapcsolódás.

A „Kilenc Gyógymód”
olyan módszerek gyűjteménye, amelyekkel a feng shui elveinek megfelelően tudjuk megerősíteni életterületeinket. Az élőlények, ezen belül a növények a kilencből egy.

A lényeg az, hogy egészségesek legyenek!
Az egészséges növény „boldog”, és jó energiát hoz arra az életterületre, ahol elhelyeztük. Persze, ebből az is következik, hogy a sínylődő, beteg, „boldogtalan” növény nem alkalmas „feng shui segédnek”. Igen tanulságos lehet a növények viselkedése: egy rejtélyes módon megkukacosodott rózsacsokor azonnal figyelmeztette informatikus tulajdonosát egy azonnali vírusirtásra. A kis kártevők jelezhetik, hogy „titkos féreg foga rág” az adott életterületen. A lekókadó növények az elveszett életenergiát jelzik.

Külön kategória, aki a láthatóan halott múmiát még tovább öntözi, „hátha még magához tér” alapon: az ilyen embertől hasznos megkérdezni, vajon az életében vannak-e hasonló dolgai? Élesztget-e még teljesen halott kapcsolatokat, munkákat, terveket, szokásokat?

HarmoNet tipp:
A feng shui gyökerei>>>

Lássuk, konkrétan milyen növények is jöhetnek szóba:

Család és Egészség területe: mivel ez a rész, amelyet egyébként a bejárattól balra középtájt találunk, Fa elemű, bármilyen egészséges szobanövény alkalmas a megerősítésére. Kiváltképpen a „bodybuilder” alkatú, nagyon egészséges példányok.

Gazdagság és Siker: a bejárathoz képest bal távolabbi rész, ide a kerek levelű növények illenek, mivel alakjukkal a pénzt szimbolizálják. A júdáspénz nevű növény nem a legjobb ötlet. Ha kúszónövényt teszünk ide, felfelé kússzon, különben a dollár árfolyamgörbéjéhez lesz hasonló a látvány (2008 áprilisi adat).

Hír és Hírnév (kommunikáció) területe: a középső, szemben lévő terület a szobában vagy a lakás egészében. Ide igen kevéssé szerencsés a pletyka nevű kúszónövény… Az élénk színű, piros levelű, exhibicionista küllemű növények alkalmasabbak.

Szerelem, Házasság, Önismeret területe: balra távolabbi sarok. A romantika területén optimálisak a szív alakú leveleket növesztő növények, viszont a könnyezőpálma nem szerencsés. Ugyanígy itt kerülendők a szúrósak, mint mondjuk a csavarpálma vagy a kaktuszfélék. A mérgezőekről nem is beszélve, mint amilyen a filodendron.


Kreativitás és Gyerek:
jobbra középtájt találjuk ezt a területet. Ide a sok utódot hozó, „családalapító” növények illenek, mint a broméliafélék vagy a kövirózsák. Az egészen különleges, „művészi” növények is illenek ide, mint amilyen a királybegónia vagy az orchidea.

Segítők és Utazás területe: jobbra közelebbi sarok. Ha itt elég fény van, alkalmas lehet helyváltoztató (vagyis kúszó) növények számára, mint például a szobaborostyán, vagy a hatalmas magjából kibújó kókuszpálma (a kókuszdió hatalmas távolságokat utazik a tengeren lebegve). Mivel segítők az angyalok is, az őket idéző finom, ezüstös levelű növények – például tillandsia – is illenek ide.

Karrier, Életpálya területe:
bejárati sík középső része, gyakran itt található az ajtó. Ha mégsem, akkor valamilyen erősen vízigényes növényt tehetünk ide, például vízijácintot.

Tudás és Bölcsesség területe:
a hosszú életű bonsai fa ideális megoldás lehet a terület megerősítésére, vagy bármilyen fa-termetű szobanövény, például fikusz.

Harmónia, Szerencse, Sors területe:
ez a középrész. Ha itt alkalmas a hely, tegyünk ide szerencsebambuszt, vagy a yin és yang harmóniáját kifejező két növényt: egy felfelé növő, erős, „férfias” példányt – például szanzavérát – és egy lágy, színes, puha, „nőies” növényt – például páfrányt vagy begóniát.

HarmoNet tipp: 5 tipikus feng shui tévhit>>>

Halász Alexandra
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9931 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x