Kegyetlen gyermekházasságok napjainkban is léteznek
Címlap / Otthon / Kegyetlen gyermekházasságok napjainkban is léteznek

Kegyetlen gyermekházasságok napjainkban is léteznek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A világ bizonyos részein a mai napig bevett szokás, hogy gyermekeket házasítanak össze, érdekből, tervek özönéből, hagyományból. Egykor a gyermekek asztrológiai képletét is összevetették és mevizsgálták, hogy a kiszolgáltatott alany képes-e megbirkózni helyzetével, később, ahogy fokozódott az erkölcstelenség már erre is csak kevesen szántak pénzt, időt, energiát. Sorsok, családok, gyermekek.  

50 millió kiskorú feleség

Elígérik, és még gyermekként férjhez adják. Világszerte több, mint 50 millió kiskorú feleség él, akiket nemritkán 11 évesen adnak férjhez. A kegyetlen szokás tradíció, Indiában, Szomáliában, Afrikában és Ázsiában. Számos országban bevett szokás, hogy a lányokat már születésükkor férjhez igérik, vagy féjhez is adják. Nepálban évezredek óta teszik ezt a szülők gyermekeikkel. Már amelyik gyermek egyáltalán megéri ezt a kort…

Szerencsétlen - duplán is!

A lány csecsemőt ezekben az országokban, de például Afganisztánban vagy Etiópiában is szerencsétlenségnek tartják. A lányok értéktelenek, kiházasításuk akkora költséggel jár, hogy a család sokszor belerokkan az adósságba, és csak csekély összeg, amit a vőlegény családja hajlandó a menyasszonyért cserébe fizetni. A menyasszony ugyanis árucikk. Legfeljebb…

Születésszabályozás nincs – gyerekgyilkosság van

Születésszabályozás nem lévén ezekben az országokban (és még sok más helyen sem), gyakran születés után azonnal megölik a lány csecsemőket, akár több milliót évente. Ez nem bűn, természetes dolognak tartják ezt, miként azt is, hogy az életben hagyott kislányokat azonnal eljegyzik, és első vérzésük után rögtön férjhez is adják. Akár 11 évesen., de van, amikor ezt sem várják meg. Ha jó pénzt kap a család, akkor 10 év alatti lányokat eladnak a pénzes kérőnek.


A férje persze lehet, hogy szintén még gyermek, de az is gyakori, hogy akár több generáció választja el egymástól a fiatal arát, és korosabb – akár nagyapja korabeli – férjét. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, hiszen ezekben a házasságokban érzelemről, tetszésről szó sincs. A feleségnek két dolga van: mindenben kiszolgálni férjét és annak családját, valamint feltétel nélkül engedelmeskedni nekik mindenben. Véleménye, akarata, szava nem lehet. Ő csupán használati tárgy, árucikk, élvezeti eszköz.

A fiatal gyerekek a legtöbbször hamar teherbe esnek, és akár már 11-12 évesen szülnek. Ha szülnek… Sokuk ugyanis belehal a túl korai szülésbe, a születendő gyermekkel együtt. Még gyakoribb a vetélés, és orvosi segítség híján ezt sem éli túl mindenki. Egyszerűen elvéreznek. A hiányzó egészségügyi ellátás miatt még egy rendben zajló terhesség és szülés estén is akkora a fertőzés kockázata, hogy sok érett korú anya sem éli túl. A várható életkor igen alacsony ezekben az országokban, nők esetében 40-50 év. Iskolába szinte egyetlen lány sem járhat, legtöbbjük írástudatlan. Tanulás helyett munkával töltik már gyermekkoruk napjait is, miután férjhez mennek, kizárólag dolgoznak, és gyermeket szülnek. Ha erősek és túlélik, akár 10-12-szer is. Ha szerencsések, akkor fiúkat.

Nemi erőszak és körülmetélés

Az élve született és életben hagyott kislányokra nehéz sors vár. Sok afrikai országban körülmetélik őket, ebbe a beavatkozásba a lányok majd’ fele belehal. Értéke csak a szűz menyasszonynak van, így a lányok nemi szervét összevarrják, pokoli kínokat okozva nekik egész életükre. A szüzesség az egyik legfőbb oka a korai házasságnak is, egy 8-10 éves kislány még nagy valószínűséggel érintetlen, hacsak meg nem erőszakolják. Afrika egyes vidékein a fiatal lányokat elsőként érintő beteg férfiakról azt tartják, hogy nemi bajukból kigyógyulhatnak, így igen gyakran nem csak erőszakos az első élmény, hanem halálos kórt is hoz a kislány számára. Nem ritka, hogy az ellenséges törzsek 2-3 éves (!) kislányait is megerőszakolják. 

A gyermekházasságokhoz hasonlóan a gyermekeken – fiúkon és lányokon egyaránt - elkövetett nemi erőszak is igen gyakori, mondhatni általános egyes afrikai és ázsiai területeken. 

 
 
Nincs kímélet a kismamáknak

A fiatal gyerekfeleségeket kíméletlenül agyondolgoztatják, és amikor babát várnak, semmilyen segítséget nem kapnak. Ugyanúgy kell tovább dolgozniuk, sőt ha a család nem akar örököst, vagy éhes szájat, még keményebb munkára fogják. Ezért is gyakoriak a vetélések, amelyek gyakran a fiatal anya halálát is okozzák. A szerencsétlen kislányok gyermekei csak akkor kapnak némi gondozást és ellátást, ha fiúk. A lányokat, ha életben is hagyják őket, gyakran nem etetik. Miután már nem tudja anyjuk szoptatni őket, abból élnek – vagy halnak – amit találnak. Esetenként állatok tejét szopják, ha sikerül titokban tenniük.

Számtalan értelmetlen áldozat a tradíció nevében

A kegyetlen bánásmód miatt több millió fiatal lány és nő, valamint csecsemők halnak meg világszerte. Egyes országokban, például Indiában már most sokkal több a férfi, mint a nő, a feleség „hiánycikk”. Afrika számos népe, például egyes szomáliai nomád törzsek pedig a kihalás szélére jutottak a nagy születési szám ellenére. Mégsem változik évezredek óta semmi, és ezzel bezárul az ördögi kör: az indok ugyanis, ami miatt mindezt teszik az, hogy évezredek óta így van ez…


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10513 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x