Zenélő kuka Karácsonyra – elmebaj a nyár derekán?!
Címlap / Otthon / Zenélő kuka Karácsonyra – elmebaj a nyár derekán?!

Zenélő kuka Karácsonyra – elmebaj a nyár derekán?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az igazán jó, frappáns ötletek mindig akkor születnek, amikor az ember nincs felkészülve rá. Karácsony persze hol van az már, s mikor lesz megint? Havat sem nagyon láttunk, ráadásul az év egy újabb félköre kell lecsurogjon a világmindenség homokórájában. 

Az igazán dögös és szuper ötletek általában akkor születnek, amikor elmúlt a születésnapja, amikor már nem aktuális.

Pl. borzasztó frappáns egy sakkozó 64. szülinapjára sakktáblatortát készíteni vagy készíttetni de marha gáz, ha ez a 65.-en jut eszedbe – előbb pedig nem fog.

Hasonló élmény karácsonyfadíszek között lengedező nyári szélcsengő, aminek nem bírtál ellenállni, és megvetted vagy elkészítetted. A napokban spontán ötlettől vezérelve kiselejteztem gyermekkori képeslap gyűjteményemet.

HarmoNet tipp: Kukából öltözik Görög Zita >>

Persze épp megérkezett az anyám, talán nem kell mondani neki nehezebb volt tőle megválni, mint nekem. Persze voltak remekek, textil képeslapok, csillogó dombornyomásos csészében szánkázó mókusok a téli üdvözlőn, és egyéb csodák, na meg a zenélő képeslap, ami már önmagában egy befektetés. 3 dallamot játszott egymás után, a közismert Csendes éj is köztük volt. Persze korábban is nehéz volt követni fals dallamvilágát, de valahogy élvezte az ember, mostanra viszont hamissá vált, emészthetetlenné.


Hát éppen ezért döntöttem úgy, ezeket a remekeket is a Földanya szeméttelepeinek ajándékozom, s a vegyes anyagok miatt nem mertem szelektív hulladékba dobni. Ízekre szedni meg azért ugye, mégse...

HarmoNet tipp: Ahol soha nem ér véget a Karácsony >>

Így történt, hogy az utolsó lejátszást még engedte türelmem és édesanyám kedvesen mélázott a régi időkön. 

A lap, pedig a többivel ürült, borult s díszes ívben száguldott a kuka belseje felé. Tapsvihar örömmámor. Még néhány kilótól szabadult meg az otthon, s ahogy azt a Feng Shuiból jól tudjuk ez rendkívül áldásos a háztartásunk, életünk számára.

Fájdalmas búcsú, majd kicsit később a kertben járva zajra leszek figyelmes. Valami halk, valami fals. Természetesen a kukához közelítve hamar rádöbbentem, ez az elemes kütyü még nem adta fel. Hát igen – akkoriban még lehetett rendes, strapabíró termékeket kapni. Ennek legalább két napja, és mesésen zenél a kuka.

Ha ez Karácsonykor jut eszembe! Kültéri égő, Mikulás-szán izzókból? Na ne röhögtess, zenélő kuka, jingle bells-el, ez már valami!

Hát így születnek a dilis ötletek karácsonyra és alkalmakra.

Mi a tanulság?

Mindig legyen egy naplód, amibe felírod, hogy alkalomadtán, rohanás közben, már ne kelljen töprengened, és jó ötleteid se vesszenek el.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3405 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x