Hogy mindig kéznél legyen!
Címlap / Otthon / Hogy mindig kéznél legyen!

Hogy mindig kéznél legyen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A hétvégén a jeles napok sorában az egyik legszebb témáról elmélkedtünk. A szoptatás világnapja kapcsán az anya-gyermek kapcsolati helyzetbe pillanthattunk bele... Ez a téma azóta fontos, mióta világ a világ. Ez az a táplálék, ami mindig kéznél van, és a legtökéletesebb a babának. De ezt minden anyuka tudja. Még az is, aki nem tud szoptatni. 

Annak idején, mikor én is ilyen pici-babás anyuka voltam, többször is elment az anyatejem. Tudtam, hogy erre vannak technikák, ezért ezeket betartva vissza tudtam hozni és még 5 hónapig szoptattam utána. 

De vajon szükségesnek tartja-e ezt minden kismama?
Akarja-e, hogy valóban mindig kéznél legyen a „biotáplálék”?


Ezeket a kérdéseket szem előtt tartva fogalmazódott meg bennem ez a cikk.

Azt gondolom, az, hogy egy mamának van-e teje vagy sem (félretéve a szervi problémákat és a stresszt) két dologtól függ:
  1. a saját EGO-jától
  2. saját státuszának elfogadásától.



Mit is jelentenek ezek?

Az első  gondolatom köré azokat a témákat sorolnám, melyek szerint a mama elveszíti külső szépségét a szoptatással. Erről sokat hallottunk már, hisz ez folyik a csapból is: „..megváltozott a mellem…”, „…már nem lesz többet a régi az alakom…”. Stb. Ezt a mama akkor fogja mindenek felett szem előtt tartani, ha a szülés számára kötelesség, egy társadalmi elvárás következménye, mely során az a drága kincset, mint a szép testét fel kell áldozni érte. Hát persze, hogy nem teszi. Ne feledjük azonban, hogy ezt a típusú mamát a XXI.század gondolkodása hozta létre.

HarmoNet tipp:
Az Anyatejes Táplálás Világnapja - ma van ez a nap! >>

A másik téma rögtön két kérdést is felvet: Hogyan funkcionálok én anyaként? Képes vagyok elfogadni, hogy ez a csöpp lény nem az én birtokom, hanem egy önálló teremtmény?

Ezzel máris ugorhatunk az önbizalom kérdésköréhez. Vajon jó anya vagyok én? Jól csinálom? Ha ez a gondolat görcsösen jelen van a mama életében, akkor máris meghiúsult a szoptatás. Fogjuk fel úgy a dolgot, hogy életünk teljesen új szakasza kezdődik. Álljunk hozzá kíváncsian! Vajon ketten a babával mit tudunk kihozni belőle? Figyeljünk érdeklődéssel saját magunkat és a picit is, hogy a szokásokat közösen kialakítva összeérjen az egyébként is szimbiotikusan összerakott ember. Fogadjuk el, hogy az előzőleg felépített elképzeléseink sorra módosításra szorulnak, de ezt semmiképpen ne érezzük frusztrációnak. Ha ezt képesek vagyunk megoldani, máris több önbizalmunk lesz.

Van még egy téma, amit azonban nem szabad kifelejteni. Pont ezt a szimbiotikus kapcsolatot. Egy egészséges interakcióról van szó, mely mindig két emberen múlik. Mozgatórugója a ragaszkodás (pozitív és negatív értelemben egyaránt). Pozitív értelemben egy örökös változást feltételez. Negatív értelemben pedig görcsösen fenntartja a kötöttséget azért, hogy soha de soha ne legyen egyedül a szülő (Persze ennek a későbbiekben a mama issza meg a levét). De milyen érdekes: ennek is az EGO a mozgatója. Tehát visszakanyarodtunk a téma elejéhez. 

HarmoNet tipp: Mennyit kell a baba súlyának növekedni? Vajon elég a tejem? - A legfontosabb kérdések >>

Mi is kell tehát ahhoz, hogy ez az időszak zökkenőmentes legyen?

Tolerancia, alázat, átmeneti alárendeltség, őszinte szeretet. A részelemekről, mint a hitről, a belső erőről, a stressz-mentességről még nem is beszélve. 

Búcsúzom a továbbgondolásban bízva:

D.E.
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2659 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x