A lakás tavaszi méregtelenítése - feng shuival
Címlap / Otthon / A lakás tavaszi méregtelenítése - feng shuival

A lakás tavaszi méregtelenítése - feng shuival

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Pillanatokon belül itt a tavasz. Ez az az időszaka az évnek, amikor a természet is felkészül a nagy ugrásra: a kizöldülésre, virágzásra, udvarlásra... vagyis az újjászületésre. Otthonunknak sem árt egy kis frissítés.  

A lakásról sokszor megfeledkezünk, pedig a régi néphagyományban még megvolt a szokásrend: ilyenkor otthon is szét kell nézni. A lakás ugyanis bővelkedhet a tél folyamán – vagy akár több év alatt – felgyűlt kacatokban! Ezek szó szerint „méregtelenítési” gondokat okozhatnak, mivel a lakás igencsak tükre a testünknek és a lelkünknek is. Az alábbiakban néhány jellegzetes gócpontra hívnám fel a figyelmet: hol is kell a „méregtelenítést”, a „lakásböjtöt” kezdeni?

Vannak igazi „mérgek”, amelyek különösen veszélyesek. Ilyenek a lejárt szavatosságú gyógyszerek, élelmiszerek. De ilyen „méreg” a régi peres irat is – természetesen a már elévültekre gondolok – vagy más régi bosszúság emlékei. 

Szekrény teteje.
Itt szoktak sorakozni – akkurátusan, papírdobozukban – azok a konyhai felszerelések, amelyeket sosem használunk. A nyolcvanas évek olajzabáló fritőze, a grillező- vagy fondükészlet (melyet egy romantikus pillanatban vásároltál), a tévéshopos csudaságok, minősített esetben még az NDK turmixgép is, a kivehető ajtóval… Mindez ott porosodik, használaton kívül. 

A nagy gardróbszekrény, úgy is mint a háztartási kisgépek szent temetkezési helye. Főleg az alsó részben nézz szét: lehet, hogy lapul itt egy s más, például javításra szoruló vasaló, sarkalnivaló cipő, kicsitkihízott szoknya stb. Sajnos mindez szintén olyasmi, ami segítségért kiált, és egészen konkrétan energiarabló módon viselkedik. Hiszen a lelkiismeret-furdalás és a halogatás nagyon komoly energiavámpírok.

A lépcső alatti sötét zug. A sötét zugok hajlamosak magukba szippantani a kacatokat, és betegítő gócként viselkednek. Itt az idő kirámolni őket, selejtezni, és felszerelni akár egy öntapadós elemes kislámpát, hiszen a világosság megakadályozza az újbóli elkacatosodást.



Garázs, pince, padlás, barkácsműhely, kazánház, mosókonyha, sufni. Nem is mondok semmit. Az nem mentség, hogy kint van a telken, a nyaralóban, a horgászkunyhóban. Az is a tiéd, az is rólad szól!

Az ágyneműtartó. Van ott olyasmi, ami nem oda való? A régi gyerekjátékok, a fantasy-kelléktár, a vadászpuska? (Nem vicc, láttam ilyet.)

A könyvespolc. Nem lehetetlen, hogy még a régi egyetemi marxizmus-tankönyvek is ott vannak, a Statikai Példatárral együtt? Netán a kamaszkori romantikus regényfüzetek. A Burda 1977-es évfolyama. Rakéta regényújság bekötve. NDK útikalauz. Kresz-tankönyv 1988-ból. Lelkileg kinőtt ezoterikus kiadványok. Mivel „rendes ember vigyáz a könyveire”, szép gyűjteményed lehet felesleges könyvekből. Mennyivel jobb helyük lenne valaki másnál, aki hasznukat veszi éppen most! Ráadásul rengeteg szabad hely fog felszabadulni új, izgalmas, szellemi kalandot jelentő könyvek számára!

Nem tréfa: több kilogramm súlycsökkenést tud előidézni pusztán az, ha a lakást „könnyebbítjük meg” ezektől a felesleges holmiktól! Egészen szabályos méregtelenítési tünetek tudnak megjelenni a testen (például pattanások formájában), ha a kiselejtezendő tárgyainkkal foglalkozunk. A test, a lélek és tárgyi otthonunk szorosabb összefüggésben áll, mint gondolnád. Ez aztán igazán megtérülő befektetés: bár nehéz belefogni, a befektetett energia sokszorosan fog megtérülni jobb közérzet, új lehetőségek, rég elakadt ügyek megmozdulása révén! Ne halogass: ennek most van itt az ideje!
     

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 13020 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x