Akár vadászó héját is megleshetünk
Címlap / Otthon / Akár vadászó héját is megleshetünk

Akár vadászó héját is megleshetünk

Forrás: mme.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A fecske- és a gólyafészkek után a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) két madáretetőhöz helyezte ki élőképes webkameráit. A téli időszakban számos faj látogatja az etetőket, így olyan megfigyeléseket tehetünk, amelyekre a természetben aligha lenne esélyünk. A széncinegék évéhez kapcsolódóan - amelynek legfőbb üzenete, hogy a madárvédelembe bárki bekapcsolódhat - az MME szeretné, ha minél többen figyelnék a kamerák képeit, majd észleléseiket közzétennék, hogy ezzel is gyarapodjon az etetőket igazoltan látogató fajok listája. 

A Sóstói Múzeumfalu etetőjénél eddig többek között karvalyt, nagy fakopáncsot, balkáni fakopáncsot, több cinegefajt, szajkót, illetve verebeket láttak. A nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kertben a meggyvágó, a zöldike, és ökörszem is felbukkant már. Az MME az elmúlt években egyre gyakrabban alkalmaz webkamerákat, mert ezek segítségével a szakemberek mellett a lakosság is részese lehet a madarak életének. Akinek szerencséje van, akár vadászó héját is megfigyelhet. Az időjárásálló kamerák elhelyezkedésüknél fogva nem zavarják a madarakat, ugyanakkor tökéletes rálátást biztosítanak az etetőkre.


Ha valaki olyan madárfajt lát, amely hiányzik a kamerák képei alatt található fajlistáról, kérik, hogy a dátum és a pontos idő megadásával küldje el a monitoring@mme.hu címre. Ha sikerül, a kamerakép is mellékelhető. Az érdekes megfigyelések az MME Facebook oldalára is feltölthetők.

A Sóstói Múzeumfalu kamerájának képe
A Tuzson János Botanikus Kert kamerájának képe

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Kép: piqs.de: Erbitux - Kurze Pause

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4001 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x