Lakáseladás - magyar térrendezéssel könnyebb!
Címlap / Otthon / Lakáseladás - magyar térrendezéssel könnyebb!

Lakáseladás - magyar térrendezéssel könnyebb!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Miért lehet az, hogy már annyira szeretnénk megszabadulni lakásunktól, de mégsem tudjuk eladni? Megpróbálunk-e mélyebben belenézni ebbe a helyzetbe, hogy vajon miért nem sikerül? Valóban annyira szeretnénk? Felkészültünk-e lelkileg a változásra, a költözésre? Avagy tudat alatt, illetve érzelmileg ragaszkodunk otthonunkhoz és csupán racionális okok vezetnek, kényszerítenek az eladás felé? Vagy éppen menekülni szeretnénk egy élethelyzetből és ezért szeretnénk elköltözni? A lakáseladás lelki oldala és hátráltató tényezői és a lehetséges megoldások! 

Már annyira szeretnék megszabadulni tőle…
Sokszor elhangzik azok szájából ez a mondat, akik eladási céllal hirdetik otthonukat. Mégis amikor valaki eljön megnézni az ingatlant és komolyan érdeklődik, akkor megijednek. Tudatosul bennük, hogy ha valóban megveszik, akkor már nincs visszaút, lezárul életük egy szakasza. Nem az övék többé az a ház, az a lakás, amihez annyi emlék kötődik, nincs visszaút. Ez a helyzet akkor a legnehezebb, amikor az ember szeret az adott helyen lakni, de ennek ellenére mégis el kell adnia az ingatlant. Az elfogadás, a hit és a hála legyen az ember útitársa ebben a helyzetben. A változás szükségességét el kell fogadni, különben harcol az ember a helyzet ellen és nehezebben fog sikerülni a változtatás.

Nézzünk szembe önmagunkkal
Érdemes vizualizálni egy képet, amint az ember átadja az új tulajdonosnak a lakáskulcsot. Milyen érzés fogja el az eladót, amikor látja magát ebben a helyzetben? Hasznos lehet önmagunkat megfigyelni és kielemezni saját viselkedésünk rejtett üzeneteit. Ha könnyedén mosolyogva bele tudjuk magunkat képzelni ebbe a helyzetbe, akkor már készek vagyunk az eladásra.



Elengedés dobozolással… Hogyan lehet kivonni az energiákat a régi lakásból?

A kényszerítő körülmények sok esetben nem teszik lehetővé, hogy az ember valóban felkészüljön az eladásra és ezt a nagy változást az életében egy folyamatként élje át. Fontos kérdés tehát, hogy tud-e az ember tudatosan továbblépni a múltból, tudja-e rendezni azt? A számbavétel, összegzés nélkül nem élheti át az ember a valódi feldolgozást, elengedést. A hálaadásra is érdemes odafigyelni és érdemes megköszönni a helynek, hogy befogadott, otthonként működött lakója számára.

A magyar térrendezés szerint a ház, a lakás a benne lakókat szimbolizálja, így otthonunk minden egyes szeglete a saját belső lelki működésünket tükrözi. A tárgyakhoz való viszonyunk megmutatja azt, hogy hányadán állunk az elengedéssel.

A tudatos felkészüléshez tehát idő kell. A válogatással, rendrakással az ember rendezi a múltat, kiválogatja mindazt, amire még szüksége lesz, és felkészül lélekben is a változásra. Jártam egy olyan házban, ahol az egész tér teli volt emléktárgyakkal, régi holmikkal, s ezek között is hatalmas káosz uralkodott. A tárgyak mennyisége és állapota azt mutatta számomra, hogy lélekben egyáltalán nincsenek felkészülve a tulajdonosok arra, hogy továbblépjenek. Nem voltak képesek kivonni az energiáikat a lakásból, tehát még ahhoz sem volt erejük, hogy elkezdjék a tárgyaikat válogatni, dobozolni. Aki már költözött, az tudja, hogy nem kis munka egy lakást, házat „elköltöztetni”, ami nem megy egyik napról a másikra. Tehát javaslom, hogy azokat a holmikat érdemes elkezdeni dobozolni, amik nem szükségesek a mindennapi élethez.

Miért szükséges megtisztítani a teret?
Ahhoz, hogy egy lakást könnyen el tudja adni a tulajdonosa, minél szellősebbé kell tenni. Erre azért van szükség, hogy bele tudja magát képzelni az új lakó ebbe az otthonba. Egy zsúfolt, belakott otthon nem hagy teret az új lakó számára, hogy eltervezze, hogyan is rendezné be az adott lakásban az életét. A személyes tárgyakat érdemes elpakolni, mert ez erősen befolyásoló hatású lehet. Itt már felmerül a kérdés, hogy tud-e azonosulni a mi életmódunkkal, életstílusunkkal a vevő. Az alapos takarítás mellett a tértisztítás is fontos, mivel a térben érezhetőek bizonyos energiamintázatok. A tértisztítást sóval, tűzzel (gyertyával), szentelt vízzel érdemes megcsinálni. Ha egy tér minden tekintetben tiszta, akkor az ember boldognak érzi magát minden különösebb ok nélkül is. S mivel a lakásválasztásnál az érzelmi szempontok döntőek lehetnek, így ez elengedhetetlenül fontos.



A lakáseladás ellentmondásossága – szeretjük, de mégsem kell…

A vevőnek éreznie kell, hogy mi nagyon szeretünk az adott lakásban lakni. A magyar térrendezés szerint akkor élő egy lakás, ha állandó lakója a szeretet. Amennyiben ezt érzi az érdeklődő a térben, szívesen marad, szemlélgeti és könnyen beleszeret a lakásba. Ezért fontos, hogy ne görcsösen akarjuk eladni a lakást, hanem próbáljunk meg könnyedek, lazák lenni. Ez akkor könnyebb, ha megtörtént a valódi elengedés és már kinéztük az új helyet, ami otthont fog adni számunkra.

Azt a kérdést, hogy miért szeretné eladni a lakást, a legtöbb nézelődő felteszi a tulajdonosnak. Volna-e kedvünk egy olyan helyre beköltözni, ahol azt a választ kapjuk, hogy azért, mert nem szerettünk itt lakni… A lakás hangulatát nemcsak a berendezési tárgyak adják, hanem a benne lakók hangulata is meghatározó. Vigyázzunk, mert a nyűg, a teher és a megszabadulni vágyás érzését is kisugározhatjuk magunkból, anélkül, hogy egy szót is szólnánk. Fogadjuk az érdeklődőket szeretettel.

Sikeres lakáseladást kívánok!



Amennyiben többet szeretnél tudni a magyar térrendezésről, gyere el a 2011. májusában induló alaptanfolyamra!

Bővebb információ >>
Kérésedre tájékoztatót küldünk, kattints ide >>

Németné Wéber Gabriella

Képek:
piqs.de: Ville Miettinen - Dollhouse living room
piqs.de: Ville Miettinen - Grundvik main house
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7850 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x