Aludj baba, aludjál
Címlap / Otthon / Aludj baba, aludjál

Aludj baba, aludjál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Új tényekre figyelt fel egy nemzetközi kutatócsoport, az alvó csecsemők légzési ritmusával kapcsolatban, ami megoldás lehet a hirtelen csecsemőhalál, a bölcsőhalál ellen. 

Az eddigi feltételezésekkel ellentétben, a csecsemők légzése nem teljesen egyenletes. A percenként 30-35 lélegzetvétel egyenletes ritmusát minden 50-100-ik cikluskor egy-egy nagyobb lélegzetvétel követi. A mély lélegzetvétel előtt az alvó gyermekek légzése egyre lassabbá és egyenletesebbé vált, majd ezt követően, a váratlan sóhaj után a légzésritmus rendszertelenebb lett. A tudók több csecsemőnél is megvizsgálták a légzési térfogatot, a pulzusszámot és a vér oxigéntartalmát.


Az eredményeikből arra lehet következtetni, hogy az agy a monoton légzés megbontásával, a mély lélegzetvétellel pótolja azt a hiányzó oxigénmennyiséget, amit a tüdő a lassú légzéssel még nem tud a szervezet rendelkezésére bocsátani. A mély légvételekkel megszakított lélegzés egy olyan, hosszú távon stabil légzés kialakulásához vezet, ami idővel már képes biztosítani a növekvő oxigénigényt.

Ezzel kapcsolatban, arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy a hirtelen csecsemőhalál azoknál a babáknál fordul elő, akiknél a megfigyelt légzésritmus szabályozása nem megfelelő. A kutatók szerint a folyamat pontos megismerése hozzájárulhat ahhoz, hogy a veszélyeztetett csecsemőket időben kiszűrjék.

Forrás: Journal of Applied Physiology
L.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3233 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x