Iszik a feleségem! Honnan tudhatom biztosan?
Címlap / Otthon / Iszik a feleségem! Honnan tudhatom biztosan?

Gelsei Bernadett

Iszik a feleségem! Honnan tudhatom biztosan?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A női alkoholizmust nehezebb észrevenni, mert a nők nagy része zugivó. Mégis van néhány egyértelmű jel, amiből biztosan kiderül, ha egy nőnek az alkohol már problémát jelent.  

A női alkoholizmust azért nehéz észrevenni, mert a nők zömmel zugivók, azaz rejtegetik, hogy isznak és sokáig, akár hosszú évekig észre sem lehet venni. Nehezen lehet lebuktatni őket, mert kevésbé nyíltan vállalják fel ezt a problémát, és emellett igyekeznek fenntartani a harmonikus élet látszatát, azt, hogy minden rendben van és kiválóan ellátják háziasszonyi szerepkörüket. 

Azonban ha már házastársként, vagy partnerként sejtésünk van róla, vannak egyértelmű jelek, amelyekre érdemes odafigyelni, főleg, ha heti rendszerességgel észleljük őket.

  1. Esténként egyedül vagy veled együtt, de megiszik  akár több üveg sört vagy bort. Azt érzékeled, hogy ilyen estékből hetente minimum 3-4 alkalom is van.
  2. Az alkoholista nők egy része napközben, kora délután szeret inni. Este azt látod, hogy korán elmegy aludni, nem tudod vagy nagyon nehezen felébreszteni, esetleg rosszul létre panaszkodik, hogy elrontotta a gyomrát stb.
  3. Ismered, hogy miként hat rá az ital. Ha azt veszed észre, hogy kötekedőbb, agresszívabb vagy jobban magába fordul, mint szokott, és közben egész nap együtt vagytok, tehát furcsállod a reakcióját, akkor lehetséges, hogy titokban meghúzkodta az eldugott üvegecskéjét.
  4. Könnyebb a dolgod, ha nyíltan iszik előtted, és amikor megjegyzed, hogy szerinted túl sokat iszik, akkor ingerült, agresszív és támadó lesz.
  5. Külső testi tünetekből is lehet következtetni: például hirtelen lefogy, remeg a keze, a lehelete alkoholos, esetleg felismered a hangjából, hangsúlyozásából, érzékeled a mozgásából, tekintetéből, hogy ivott.
  6. Napokig fekszik az ágyban, fáradt, fáj valamije, rosszul érzi magát stb. valószínűleg közben csak arról van szó, hogy folyamatosan iszik és ettől depresszióssá válik.
  7. Italt találsz a lakásban eldugosva. A leggyakoribb a ruhásszekrény, zoknisfiók, befőttes üvegek közé való elrejtés.
  8. Kevés, de egyre gyakoribb a 30-45 éves női korosztálynál, hogy akár napi rendszerességgel eljárnak kocsmákba, szórakozó helyekre inni.
  9. Bizonyos házimunkákat elhanyagol, elfelejt, mert ivott helyette és valami hazugságot talál ki oknak.
  10. Ha nem iszik, ingerlékenyebb veled, vagy a gyerekekkel, zavarja a gyerekzaj stb.
  11. Elkezdenek valódi gyomorpanaszai lenni, vérnyomásproblémái is adódhatnak, főleg, ha 50 év körüli az illető hölgy.

Ha minimum 7 jellemzőt találsz a fenti felsorolásból, akkor érdemes leülnöd vele és nyíltan elmondani, hogy egyértelmű számodra, hogy iszik, és aggódsz érte. Kifejezheted, hogy neked, mint társnak, mindez nem elfogadható. Beszéljetek arról, hogy milyen segítséget fogadna el és kitől, légy vele kemény és egyértelmű, de ha még mindig fontos neked, akkor éreztesd vele a szereteted. Ne hagyd, hogy elmismásolja és hogy letagadja a valóságot! Arra is figyelj azonban, hogy ne ítélkezz elhamarkodottan és valóban győződj meg arról, hogy nem értettél félre semmit a viselkedéséből.

Kép: Thorsten Frenzel / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11984 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x