Öreg lélek lakozik a gyermekemben?
Címlap / Ezotéria / Öreg lélek lakozik a gyermekemben?

Öreg lélek lakozik a gyermekemben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Vannak olyan emberek, akiknek a teste csupán hozzá öregszik a lelkükhöz. A buddhisták erre azt mondják, öreg lélek költözött hozzánk. Az ilyen gyermekeket az ezoterikus "trendirodalom" időnként a kristály gyermek névvel illeti, időnként holmi kiválasztottakról elmélkedik, ám valójában ezek az öreg lelkek időről időre megszületnek közénk, hogy elhozzák a Világ Kulcsait.  

Öreg lelkű gyermekeink


Néha maguk, a gyermektársak is furcsának, valahogy másnak érzik ezeket a kicsiket. A legyakoribb, hogy az ilyen "öreg lelkű" gyermekek vagy vezető szerepben, közkedvelt irányítójaként vannak jelen a csoportnak, vagy kissé koravén módon - általában idős szülők egykéi ők - a csoport perifériáján, meg nem értett különcként vegetálnak, míg ki nem bonthatják szárnyaikat valamilyen tudomány, vagy művészet területén. Az ilyen gyermekekre azt mondják, olyan az eszük, mint a szivacs, minden ragad rájuk "a kosszal", ahogy azt mondani szokás. Nagyon könnyen tanulnak, de nem csak a csupa pozitív dolgokat, hanem a környezet fonákságait is ugyanolyan könnyedén átlátják.
 

Koravének, vagy tudósok?


Ha idős szülők gyermekéről beszélünk, vagy egy korai trauma miatt idős nagyszülők által nevelt gyermekről, akiben láthatóan "öreg lélek lakozik", gyakran megkaphatja a "koravén" bélyeget. Ha ezt a dolgot több oldalról vizsgáljuk, lehet, hogy mégsem csupán egyszerűen az idős szerepmodell elleséséről van szó. A gyermek - több vallási és ezoterikus tanítás szerint is - választja szüleit, választja azt az életet, amibe megszületik, mivel a lelki fejlődéséhez ez a legszükségszerűbb. Ha így szemléljük a helyzetet, lehet, hogy az öreg, beérkezett lelkű gyermek a számára legjobb fejlődési lehetőséget egy idősebb pár, vagy nagyszülők oldalán kapja meg. Az "öreg lelkű" gyermekek egyébként is meglepően vonzódnak az idősebbekhez, nagyszülőkhöz.
 


Öreg lélek - ifjú testben


Az ifjú test és a korához képest érettebb gondolkodás néha igen kontrasztos módon működhet, például az "öreg lélek" könnyedén beteggé teheti az ifjú testet. A legegyszerűbb példa azé a tudós hajlamú, negyedikes zseni fiúé, aki sápadt penészvirág módjára egész nap a szobában ül, a legbonyolultabb kémiai képletekkel és némi asztrológiával szórakoztatja magát, számítógépe előtt éli az életét, néha olvas (az egyetlen korához illő könyve a Harry Potter!) és ha pihenni vágyik, akkor online sakkozik. A sport,a mozgás kimarad az életéből, szociális kapcsolatai jószerivel nincsenek, kortársai általában észre sem veszik létezését. A nemi érettsége visszamarad társaihoz képest. Szülei igyekeznek rávenni a mozgásra, de a gyermek ezeket a kezdeményezéseket bojkottálja.
 

Amikor a múlt fátylán átrezeg a jelen


A kislány, akiről szintén azt gondoljuk, hogy "öreg lélek", egészen pici korától fogva az óvónénik, kortársak és minden létező lény kedvence. Békítő hajlamú, igen derűs jellem. Szülei idősebbek, de igen kiterjedt műveltségű és nagy kapcsolatrendszerű emberek. Mindkét ágon "terhelt" vonal egyesült a kislányban. (A felmenők között sok volt a művész, az alkoholista, a világcsavargó és több súlyos elmebajos is örökítette génjeit. A terhelt családi háttér egyébként éppen sokféle genegikai üzenete miatt igen gyakori az "öreg lelkű" gyermekek családjában!) A gyermek különleges vonzódást mutat a keleti kultúrák, különösen India iránt. Rajzaiban, és zenében, táncban is megjeleníti ezt a világot. Több művészeti ágban tehetséges, inspirált gyermek, aki kortársai számára éppen kimagasló tehetsége és reprezentatív külseje miatt hangadó.
 

Tehát egyáltalán nem biztos, hogy csak a koravén gyermek lehet "öreg lélek", vagy hogy minden ilyen gyermek egyértelműen perifériára szorul. Az is tévedés, hogy korunkban jóval több az ilyen gyermek, mint korábban, ez egyszerűen erre semmilyen bizonyíték, vagy megfigyelés nincsen, arra azonban több is van, hogy számos költőnk, írónk, aki meghaladta korát, vagy a nagy tudósok legtöbbje ilyen gyermekkorról számol be. (Ady például "táltosok ivadékának", vagy "papok sarjának" vallja magát, de példa lehet akár Szolzsenyicin, vagy a tudósok közül Einstein is.)


Az öreg lelkű ember küldetéssel él


Az az ember, akiben "öreg lélek lakozik" - és ez egyáltalán nem biztos, hogy már gyermek, lehet ez akár Ön is, ha a fentiek alapján, egy-egy momentumból magára ismert - nagyon nehezen képes belesímulni a társadalom örlő gépezetébe. Érzi, lelke mélyén tudja, hogy valamilyen küldetéssel született, ám gyakran ezt a küldetést elfelejtette, nem érti, de folyton folyvást keresi. Gyakori, hogy az "öreg lelkek" vagy nem végzik el teljesen iskoláikat - nem lévén képesek beilleszkedni a rutinba és elutasítják az elnyomást, mint például Ady - ám később mégis valami módon kimagaslót alkotnak. Ám az is jellemző lehet rájuk hogy diplomákat és papírokat gyűjtenek, játszva és könnyedén, és tudásukkal, tehetségükkel lógnak ki a sorból. A küldetés megtalálása és megvalósítása gyakran úgy érzik, hogy mindennél és mindenkinél fontosabb. Sarkkutató körútra indulnak, önismereti táborokon vesznek részt, vagy addig nem nyugszanak, míg meg nem lelik az "örökké világító lámpa" titkát.
 

Intuíció - ezotéria - művészhajlam 


Az "öreg lelkű" ember jóval intuitívabb az átlagnál, nagyon könnyen átéli mások problémáit, így nem csupán jó médium, hanem nagyszerű és kardos állatvédő, vagy éppen "felkent" (és nem megkent!) orvos, gyógyító, művész lehet belőle. Az önismerettel, a belső titkok feltárásával való foglalatosságot igen fontosnak tartja - így föltehetőleg aki ebben a cikkben idág elért az olvasással és nem kattintott el máshová, maga is érintett kell legyen valamilyen formában! - így általában mutat ezoterikus, vallásos hajlandóságot, vagy éppen az ellenkező oldalra áll; a végletekig kétkedő, és elutasító, törvényszerű válaszokat kereső. 

 

A szülő feladata


Ha gyermek testben öreg lélek kerül a családba, általában nem szükségesek egyéb nevelési szabályok, mint amit általában a család jónak tart. Ne feledjük, a gyermek tudatosan választotta felmenőit! Az ilyen gyermek szülőjének nincs más feladata, mint figyelni, és a gyermek tudása iránti alázat mellett a boldogulásához szükséges korlátokat felállítani és megtartani. Néha ez nehezebb, mint előre progamozott tanácsok szerint élni, de nem lehetetlen. 

Ne féljünk tanulni saját gyermekeinktől!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon





 
 
[ 25416 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x