Teliholdas őrület? - Dehogy! Ismerd meg a Hold hatásait!
Címlap / Ezotéria / Teliholdas őrület? - Dehogy! Ismerd meg a Hold hatásait!

Teliholdas őrület? - Dehogy! Ismerd meg a Hold hatásait!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Teliholdas éjszakánk lesz. Ilyenkor rendőrök-tűzoltók-orvosok erősebb ügyelettel készülnek, hiszen a hatása olyan erős minden emberre és állatra. Sok nő ilyenkor kezd menstruálni, sokan ilyenkor alvászavarral küzdenek. Nézzük, hogyan hatnak a Hold és a bolygók ránk a hét egyes napjain! 

Ételeink és színeink a bolygóhatások szerint minden napra
Manapság már szinte teljesen függetlenítettük magunkat attól, hogy melyik nap mire való, azt csináljuk, amire éppen időnk van. Az őseink ismerték a titkát annak, hogy mit kell tenni azért, hogy életük kiegyensúlyozottabb és hasznosabb legyen. Az étkezéseink is felborultak, azt esszük, amit éppen látunk vagy kapunk, pedig ennek is van rendszere. Régi időkre visszanyúlóan tudták, hogy mikor, mit és milyen mértékben fogyasszunk. Nyáron zöldséget és gyümölcsöt, kevés gabonát őszig. Télen ették a gabonát, a télire tartósított burgonyát,  ekkor voltak a vágások, a húsok, nehéz ételek, amelyeknek nagy belső fűtőértéke van, és tavasszal a test tisztítása, böjt, vitamin, teák, könnyebb ételek. Nem nagyon voltak felvágottak, a húsos ételeket sem ették heti hétszer, naponta háromszor.

Az alábbi rövid ismertetés a színekrõl, csak a színeket kedvelõknek szól, érdemes kipróbálni az érzést, hogy minden napot a megfelelő színt viselve, megfigyelni, milyen hetet élünk át. Érdemes, ha másként nem megy, az alsóneműnkben ilyen színeket használni. Sokkal kiegyensúlyozottabbak, könnyedebbek, magabiztosabbak, sikeresebbek lehetünk. 

A Nap napja a Vasárnap
Tûz nap, ezen a napon fogyaszthatunk húst, fõleg rántott húst vagy rántott zöldséget, lehetõleg fehér húsokat, de minden narancsos sárga színû étel és alkotói mint pl. a narancs, napraforgó és olaj, olivabogyó és olaja, vaj, kukorica, búza, sáfrány, barna cukor, banán, sárgabarack, sárgadinnye, szõlõ, fehérborok és származékai. Családi és baráti összejövetelek napja.
Amikor, a társaság középpontjába akarunk kerülni, vagy vezetõi, szervezõi képességünket akarjuk erõsíteni akkor viseljünk valamit ami narancs vagy nap sárga, ez a vasárnap színe.

A Hold napja a Hétfõ
Víz nap, családlátogatás, babanézõ nap. Ezen a napon érdemes több folyadékot fõleg vizet és magas víztartalmú ételeket fogyasztani. A levesek napja, tejes ételek, burgonya, uborka, saláta, káposzta, karfiol, kelkáposzta, tök, rizs, kókusz, görögdinnye, fehér pálinkák.
A fehér szín a tisztaság a befogadóképesség színe, akkor jó ha õszintének, ártatlannak akarunk érzõdni, napja a hétfõ.

A Mars napja a Kedd
Ez a hét energia napja. Fogyaszthatunk fûszeres, csípõs ételeket. A vörös húsokat, paprikás és pörkölt formában, ehetünk hagymákat, paprika, chili, bors, szárazbab fõleg a vörös, rebarbara, málna. Jó erõs italok, és a vörösbor.
Vörös az indulat az elemi ösztön színe, erõt és szexualitást vált ki, vágyat ébreszt, feltûnést okoz. Nem véletlen, hogy a középkorban a kurtizánok ruhaszíne volt, napja a kedd. Ha viseljük kihívóbbak, bátrabbak vagyunk.

A Merkúr napja a Szerda
Ez a napon fogyasszunk sok gyümölcsöt, könnyû ételeket, körte, szilva, faeper, zõldbab, petrezselyem, zeller, sárgarépa, spenót, mandula, diófélék, földimogyoró, menta, zöldborsó. Könnyû likörök.
Szerda a tarka, üdítõ színeké, de a tengerkék és zöld is, megnyugtató hatással, vidámsággal jár. Hordjuk, ha vidám csapatot, beszélgetõ társakat akarunk.

A Jupiter napja a Csütörtök
Ma érdemes sört fogyasztani, a sertés és könnyû húsok és belsõségbõl készült ételek után. A kelt tészták és kenyérfélék is jól esnek füstölt szalonnával. Padlizsán, spárga, sóska, gesztenye, füge, datolya.
Ibolyakék, bíbor a csütörtök színe, akkor vegyük fel, ha befolyásoló hatással akarunk lenni másokra, ha a magunk igazát akarjuk elérni pl. azt akarjuk, hogy velünk kössenek szerzõdést.

A Vénusz napja a Péntek
Ez a nap alkalmas a csirke és az édességek, édes ételek, szószokhoz. Õszibarack, eper, cseresznye, szamóca, alma, árpa, zab, lencse, méz, mangó, szegfûszeg, fahéj. Édes borok, likõrök.
Pasztell színek, rózsaszín, világoskék, a szeretet színe, napja a péntek. Randizáshoz érdemes alsónemûben vagy felsõben ilyen színt viselni, könnyebb elõidézni a szerelmet, szeretetet.

A Szaturnusz napja a Szombat
Ekkor érdemes böjtölni, de a cékla, fekete retek, cikória, kávé keserûn, sóska, birs, aszalt gyümölcsök. Keserû likõrök.
Szombaton a szürke, barna, fekete a menõ, ha stabilnak komolynak akarjuk magunkat érezni.

A Hold fázisai
A Hold hatással van életünkre, állapotai, az égen látható formái, segítenek vagy gátolnak tevékenységeinkben. Minden szakaszának megvan a maga funkciója. A hold kb.29 napos ciklusokat tesz meg az égen. 
- Újhold  Amikor, a Hold a Földrõl nézve a Nap és a Föld között áll, ekkor a Hold ugyanabban a csillagképben van mint a Nap. Ezt a naptárak fekete koronggal jelölik. A test ilyenkor a lehetõ legjobban reagál a méregtelenítésre. A salakanyagok, mérgek a fölös víz újholdkor fáradság nélkül távozik a testbõl. Aki ezeken a napokon beteg növényeket ápol, számíthat rá, hogy gyógyultak lesznek kedvencei.
- Növõ hold  Újhold után  vékony sarlóként jelenik meg, ekkor D betût formáz. A test építkezik, energiát tartalékol, ekkor a táplálék jobban felszívódik enyhe hízáshoz vezethez, ilyenkor reménytelen diétázni. A növõ holdnál vágott haj gyorsabban és egészségesebben nõ. Szerzõdések, írásos dokumentumok aláírása is ilyenkor történjen. Nagyobb vásárlásokat, befektetéseket röviddel a telihold elõtt kell eszközölni. Minden növényápolás jó ilyenkor, kivéve a trágyázás.
- Telihold  Amikor, a Nap és a Hold szemben áll egymással. A naptárak ezt, világos koronggal ábrázolják. Ekkor érzékenyebbek, ingerlékenyebbek vagyunk. Az átlagosnál több baleset történik, több gyermek születik mint máskor. A telihold napjai ideálisak a gyógynövények gyûjtésére, de kerüljük  a fák és bokrok metszését.
- Fogyó hold  Telihold után egyre vékonyodó és C betût formáz. A diéta ideális idõszaka, jól megválasztott étrenddel a fölös kilók szinte eltûnnek rólunk. Ebben a két hétben frissebbek vagyunk. A nehezebb munkákat ilyenkor érdemes végezni. A mosás, takarítás minden tisztasággal kapcsolatos munka eredményesebb és könnyebb. A fogyó holdnál vágott haj sûrûbben nõ. Ha új állást keres, 3-4 nappal a telihold után jelentkezzen állásinterjúra. Újhold elõtt pár nappal érdemes eladni. Minden kerti munkához ideális idõszak.

A Hold állását, és többi bolygóval való viszonyát minden nap figyelemmel kísérheted, ha a HarmoNet holdnaptárát figyeled a fõlapon!

Berta Aranka

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 29570 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x