A szenvedély ezotériája
Címlap / Ezotéria / A szenvedély ezotériája

A szenvedély ezotériája

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Egyes iskolák azt tanítják: bűn. Mások azt mutatják meg, hogy kell megélni és magasabb szinteken transzformálni magunkban. A szenvedélyről, mivel végletes érzések feszítik, minden vallás, minden mester, minden filozófia tart egy saját igazságot.  

Weöres Sándor a „teljesség felé” vezető szavait érdemes végiggondolnunk:
„Ne mondj le semmiről: mert ki amiről lemondott, abban elszáradt. De kívánságaid rabja se legyél.
Visszafojtott szenvedélyekkel vánszorogni éppoly keserves, mint szabadjára eresztett szenvedélyek közt morzsolódni.

Ha vágyaidat kényezteted: párzanak és fiadzanak. Ha vágyaidat megölöd: kísértetként visszajárnak. Ha vágyaidat megszelídíted: igába foghatod őket és sárkányokkal szánthatsz és vethetsz, mint a tökéletes hatalom maga.

Legtöbb ember, ha véletlenül megpillantja saját mélységének valamely szörnyetegét, irtózattal visszalöki a homályba; ezentúl a szörny még-nyugtalanabb és lassanként megrepeszti a falat. Ha meglátod egyik-másik szörnyedet, ne irtózz és ne ijedj és ne hazudj önmagadnak, inkább örülj, hogy felismerted; gondozd, mert könnyen szelídül és derék háziállat lesz belőle.

Jó és rossz tulajdonságaid alapjában véve nincsenek. Ápolt tulajdonságaid jók; becézett, vagy elhanyagolt tulajdonságaid rosszak.”




Kétféle szenvedély van


Az erotikus, nemi erők
ösztönéletéből fakadó szerelmi szenvedély. Sokan ezt értik csupán szenvedélyesség alatt. Aztán ott van a másik – a rombolás, a gyilkolás, a pusztítás szenvedélye. A magyar szó gyökere „szenved”, sóhajtásnyira van csupán a szenvedéstől, a fájdalomtól. Talán mert a fájdalmat, a szenvedést az átlagember rossznak, negatívnak érzi, így a hozzá hasonló szenvedélyt is a kiirtani való dolgok homályába taszítja. A szenvedély minden formája bűn – gondolja.

HarmoNet tipp: Szerelem, szépség, és szexualitás egy olcsó gyümölcsben - Nassolj be belőle és fogyj le tőle! >>

Szenvedélyesen szeretni – bűn, vagy hit?


Szenvedély nélkül egy kapcsolat azonban sótlan. Még ha tudjuk is a buddhista tanításokból, hogy a szenved-ély, minden szenved-és forrása, akkor is vállalnunk kell, mert a szerelem ettől lesz olyan semmi máshoz sem fogható, teljes és gyönyörű. Az emberek egy része a hidegfejűségre mondja, hogy helyes, mások viszont úgy tartják a belső lelkesedés, az a belülről izzó tűz, a szenvedély az, ami minden bajból kisegít.


Szenvedélyes típus

A szenvedélyes ember alaptípus, ún. rajastikus ember, mondják Indiában, szemben a légies jóval, és a lomha tudatlannal, lobbanékony és megfontolatlan. Akarnok, aki büszke tetteire, erejére, s aki ide vagy oda a szenvedély minden negatív hatása, de hegyeket képes megmozgatni temperamentumosságával. Van olyan személy, akinek ez alapeleme, erejének magja, belső mozgatórugója, s hitének gyökere. Az ilyen ember többnyire hisz magában, önbizalommal és tervekkel teli.

HarmoNet tipp: Egészség és szexuális étvágy - Afrodiziákumok a természet kincseibe zárva >>

Te hiszel a szenvedély erejében, vagy megveted azt? Rajtad áll. Hallj a szenvedély minőségeiről és útjairól és éld a benned lévőt belátásod szerint.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8722 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x