A gazdagság útja - a vallás mellékterméke?!
hirdetés
Címlap / Ezotéria / A gazdagság útja - a vallás mellékterméke?!

A gazdagság útja - a vallás mellékterméke?!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-05

Emberemlékezet óta arra törekszik az emberi faj, hogy kényelmet, örömöt és boldogságot teremtsen magának. Korunkban, bár ki van mondva, hogy pontosan mikre vágyunk, egykor, főként az európai ember, inkább, csak a nehézségek elkerüléseként fogalmazta meg magában élete jobbítását. A boldogságot régóta keressük, de sajnos, nem találjuk. Először is, mert nehéz definiálni, mindenkinek mást jelent ez a boldogság, könnyen jön, könnyen megy, nem könnyű elcsípni. A legtöbben, akik jól érzik magukat a bőrükben nincsenek tudatában a saját boldogságuknak. Ezt nevezi a lélektan megelégedettségnek. 


Rendezvénynaptár
A siker titka sokak szerint valami módszer, egy tanfolyamon elsajátítható dolog, olyasmi, mint egy mágiatanfolyam anyaga, pl. "hogyan hajigáljunk tűzlabdákat tíz könnyű lépésben" (by Osara LaMort). Akinek van egy kis realitás érzéke sejti, hogy egyik sem valós. A siker a boldogság alapja, állítják, és több arca van. Hozzá tartozik a tanulmányi, szakmai, munkahelyi, egyéb hivatásbeli, az önös, pl. egyéni, művészi, a tehetséget bizonyító, a magánéleti, családon belüli, és az egészség mibenléte, így megjavítása és megóvása. Gyakorlatilag az embernek minden életterületén stimmelnie kell a dolognak.
 
Siker-tréning
A legtöbb siker-tréning és módszer abban rejlik, hogy elsajátítunk egy technikát, egy módszert, megveszünk könyveket, koncentrálunk, és az életünk egy aprócska darabját megváltoztatjuk tanításainak megfelelően. Ekkor akár eredményt is elérhetünk, azonban a gyakorlás, az állapot megszüntetésével ez abbamarad. Jártál már ilyen sikertréningen ? Amikor a hétvége után hazamentél, talán nehéz volt felidézni a hallottakat, és addig működött, amíg csinálta az ember. Ennek az az oka, hogy nem egy életmódbeli dolgot keresünk.

Egy népszerű, világméretű meditációs csoport – nem szeretném nevén nevezni - pl. azt oktatja, hogyan érjünk el sikert, örömöt, felszabadulást, és mindenféle földi jót napi 2X15 perc speciális meditációval. Az eredmény persze lenyűgöző, nyugodt légzés, kellemesebb testtudat, egészség, a jó közérzet miatt jobb teljesítőkészség, azonban rengeteg gondot nem old meg, a gyermek beiskoláztatását, vagy pl. hogy egészen konkrét legyek nem ad az ember számára végső célt. Ad egy nihilt. Elérted, megkaptad. Napi 2X15 perc, légy vele boldog, de nem motivál.


Új vagy ősi út?

A módszer egy ősi ösvény, mély tudástartalommal, melyet bhakti jógának neveznek. A bhakti jóga az odaadás jógája. A jóga szó maga egyébként összekapcsolódást jelent, a bhakti pedig a szolgálatra mutat rá ebben a szókapcsolatban. A bhakti jóga egy út egy szeretetteljes kapcsolat helyreállításához és ápolásához. A fogalom Indiából származik, a védikus kultúrából, tehát még a kasztrendszer kialakulása előtti Indiából. A bhakti jóga a Védákon alapszik. A véda szó, tudást jelöl. Egy transzcendentális tudást. Többet jelöl, mint érteni a vízvezeték szereléshez, a palántáztatáshoz, vagy éppen a goffrisütő-takarításhoz. Ez egy mindentudást takar, s éppen ezért minden tudásanyag, kezdve a tudományoktól, a hagyományokban rejlő tényeken át minden beletartozik. A Védák mag a Tudás! Miért olyan tökéletes?

HarmoNet tipp: Pénz, egészség, jólét - Boldogság indiai módra >>

A Védák Istentől származnak. A Védákat rengetegen próbálták megkérdőjelezni az elmúlt évszázadokban, különösen, ami a  20. századot illeti. Régiségükre, valós korukra vannak becsült adatok, de nincsenek pontos adatok. Sajnos a kutatók nem is sejtik, hogy azért, mert mérőkéjükön nincs olyan nagy szám, ami kellően kifejezné régiségét az adott műnek. A Védák ősiek, s magától az Úrtól szálltak alá. Az egyik legfőbb bizonyíték keletkezésére a Védák terjedelme és kiterjedése. A világ leghosszabb műve, és legkiterjedtebb tudományos katalógusa. Van benne minden, asztronómia, asztrológia, orvostudomány, hadászat, valláselmélet, vallásgyakorlat, állatgyógyászat, stb. A Védák annyira tökéletes és mérhetetlen kompozícióban léteznek, amit elolvasni, megérteni sem tud, átlátni is alig az emberi elme, nem hogy megkomponálni. Persze létezik egy csodálatos Személy, aki számára ez nemjelent nagy gondot.

Komplex kódex
A Védák az Istenség Legfelsőbb Személyiségétől szálltak alá. Tartalmaznak mindent. Ide értve azt, hogy honnan jöttünk, hová vezet az utunk, mi történik, és mi történjen közben! Tartalmazza az ember kötelességeit, lehetőségeit, úgy átfogóan életmódtanácsot nyújt. A Védák legnagyobb része – a közhiedelemmel ellentétben - anyagi dolgokról szól. Rítusok, gazdagodás, itt a garas, hol agaras. Igen, nevessenek csak, de tényleg!

A Védák jól felépítik, hogyan kell megközelíteni a sikert, hogyan kell lefoglalni az érzékeinket, szép kifejezéssel élve betömni a szájukat, lekötni az elmét, azt, aki gyakorlatilag 2 éves dacos gyerek módjára viselkedik bennünk és ismételgeti, hogy nem, Nem, NEM.

Ezek az ősi iratok azt mondják a legfontosabb, hogy ismerd a helyzeted és képességeidet. Így megkapod a besorolást. Érzed a helyed, tudod, honnan indulsz, ennek megfelelően végezd a kötelességeidet. Ha végzed a kötelességeidet, amik bár kihívást jelentenek de nem megterhelőek, mert a személyiségedhez valók, akkor?! Akkor mi van? Megkapod ezért hasznod. Bizony, ha kényelmesen és helyesen csinálod azt, ami neked való, akkor lesz pénzed, s akár sok pénzed. Ha tudod, hogy ennek hol a helye és képes vagy nem mindent birtokolni, hanem lemondani róla, akkor nem csak lesz, hanem MINDIG lesz pénzed. Ha megvannak feltételeid, akkor örömben lesz részed. S ha eléred ezt az örömöt, akkor akár foglalkozhatsz is végre azzal a kérdéssel, miért vagyok itt?


Üres hassal, híd alatt, nehéz azon meditálni, kik vagyunk. Teli hassal is... Mert elterülsz... Azt mondod, hú, ez elnyomott, most alszom. Aztán alvás után: Megéheztem, eszem valamit. 

Meg kell találni az arany középutat. A mértékletességet. S egy ilyen mértékletes helyes életformával el lehet kezdeni a felszabadulással, illetve a felszabadulás mögött álló Személlyel foglalkozni. 

HarmoNet tipp: Miért jógázunk? - Életfilozófia a jólétért >>

Az út persze nem mindig könnyű, mert olykor le kell mondani, vagy éppen áldozatot kell vállalni? Takaríts ki és helyére új erő jön, adakozz és adakoznak neked, ez a természet rendje, az élet törvénye. De miért olyan természetellenes ez nekünk? A földet mi adjuk? Az esővel mi öntözünk? Természetesen nem. Ha nem úgy lennénk megkomponálva, gyermeket tartályokban nevelni nem tudnánk. Látni kell, hogy van egy tökéletes rendező, egy szuperszervező. Igen, Ő a Universe Manager :) Azt mondja: itt vannak a Védák, bennük van minden tudás, kövesd csináld így és így, és mindenekelőtt hódolj meg nekem. A meghódolás nem megalázkodás, hanem tiszteletteljes kapcsolat a transzcendenssel, az anyagon túli világgal. Ez adja a testi és lelki gazdagságot!

Folytatjuk!

Fodor Kata
Képek: krisna.hu 
 
[ 2462 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x