2012 mint lehetőség avagy a "próféciák" lelki háttere
Címlap / Ezotéria / 2012 mint lehetőség avagy a "próféciák" lelki háttere

2012 mint lehetőség avagy a "próféciák" lelki háttere

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Számos elemzést, jövendölést lehet hallani manapság a 2012-es évről, a maja naptárról (illetve annak végéről), a dimenzió- és tudatváltásról, és persze a világvégéről. Ismerjük be őszintén, hatalmas igényt elégítenek ki a különböző "próféciák". Ebben a cikkben azonban nem egy új magyarázatot gyártunk, és nem is a már létező elképzeléseket próbáljuk rangsorolni, összehasonlítani. Kicsit más irányból világítjuk meg a 2012-es várakozásokat. Azt vizsgáljuk, milyen lelki tényezők lehetnek ennek a jelenségnek a hátterében, s főleg hogyan használhatod fel ezt a kérdést önismereted mélyítésére, s ezzel mindennapi életed minőségének javítására? Ennek okait, lehetőségeit vizsgáljuk meg ebben a rövid kis írásban. 

Képzelj el egy embert, aki egy teljesen sötét, és bútorokkal telezsúfolt szobába van bezárva és ki kell onnan jutnia. Paradox módon azonban a villanykapcsoló a szobán kívül van, tehát csak akkor fog látni, ha kijutott. A sötétségtől való félelme hajtja előre, hogy megtalálja a kijáratot. Mivel vakon rohan előre, mindenbe belekapaszkodik, és minden egyes lépéssel összetör valamit a szobában, amivel teljesen tönkreteszi önmagát és a környezetét is. Az egyre nagyobb rendetlenség következtében keletkező akadályok meggátolják a kijutást, vagyis a fény megjelenését. Ez a kis analógia szimbolizálja az emberiség eddigi, illetve jelenlegi próbálkozásait önmaga és környezete megértésére.

Talán a 2012-es évvel eljött annak az ideje, hogy megnézzünk egy új lehetőséget: először kapcsoljuk fel a villanyt (egy új szemléletmód és tudatállapot megvalósítását), és csak azután próbáljunk kijutni a szobából (megoldani a problémákat, megérteni bizonyos kérdéseket).


Hasonló a helyzet a 2012-vel kapcsolatos „próféciák” esetében is. A legtöbb elmélet és koncepció egy kapaszkodó, amivel a jövő bizonytalanságának „sötétsége” elől szeretne az elme menekülni. Az egyre gyarapodó magyarázatok viszont csak fokozzák a zavarodottságot. Végül az elme kiválaszt egyet és meggyőzi magát annak igazáról. Ha őszinte vagy önmagadhoz, beismerheted, hogy csak rajtad múlik, mennyire hiszel egy adott teóriának. Minden jövendölés azáltal válik valódivá, hogy azzá teszed. Hiszen mivel tudná bárki is bebizonyítani, mit akart üzenni a maja naptár? Vagy éppen mit nem? S hogyan is kellene értelmezni azt? S lesz-e dimenzióváltás vagy tudatváltás?

Az tény, hogy napjainkban mind több ember ismeri fel, hogy a jelenlegi civilizációnk fejlődési iránya hosszú távon egyre nehezebben járható. Ez nem szorul különösebb magyarázatra, elég, ha megnézed az esti hazai és nemzetközi híreket. A fenntartható fejlődés teóriája már csak egy mítosz, amivel a jelenlegi vezető rétegek ámítják önmagukat és a tömegeket. A történelem már sokszor bizonyította, hogy a túl gyors változás és a túl sok új információ nehezen befogadható az elme számára, ami hatalmas bizonytalanságot hoz létre az egyéni és a kollektív emberi pszichében egyaránt, és aminek elkerülhetetlen mellékterméke a nyugtalanság és a feszültség.

Az elmúlt évtizedekben olyan információs robbanásnak voltunk tanúi, amire még nem volt példa az ismert történelemben. A megkönnyebbülés lehetőségét és a felgyülemlett energiák levezetésére a megoldást az elméleti koncepciók, teóriák kínálják, melyek a megértés illúzióját adják, az „én már tudom” biztonságos érzését.

A kvantumszemlélet erre a kérdésre vonatkozóan is sajátos válaszhoz segíthet hozzá. Arra biztat, hogy ne a „tuti” választ keresd, hanem használd fel a 2012-es jóslatok jelenségét önismereted mélyítésére. Vizsgáld meg önmagad. Milyen mentális és érzelmi energiák sarkallnak a „2012” kérdéssel kapcsolatos koncepciók megismerésére? A kíváncsiság, a felfedezés öröme, vagy a bizonytalanságtól való félelem?  Miért hiszed egyik, vagy másik magyarázatot valóságosabbnak? Milyen a mindennapjaid lelki minősége?

Ha ezáltal az önvizsgálattal saját felismeréseket szerzel az elméd működéséről, akkor felfoghatod a látható Valóság mögötti összefüggéseket. S ezzel fejlődhet intuíciód, ami lehetővé teszi, hogy egységben lásd a világ változásait. Ehhez nem kell semmilyen különleges képesség, csak egy nyitott, befogadó tudatállapot, melyben az Elme és a Tudat egyensúlya kialakul, és amelyben képes vagy egységben szemlélni a legösszetettebb folyamatokat is.


Az alapelved ez legyen: „Nem hiszek el semmit, de nem is utasítok el semmit.” Meglátod, amikor először kipróbálod ezt a hozzáállást, kicsit furcsa lesz, de ennek hatására kialakulhat benned a Megértés. Így nem pusztán magadévá teszel egy újabb teóriát, amely egy ideig ott lesz az emlékeidben - majd egy másik információ kiszorítja onnan -, hanem saját felismeréshez jutsz. Tudatosabbá válsz.

Tehát először egy teljesen új tudatosságot, egyensúlyt, és abból származó érzékelést, értékrendszert és hozzáállást érdemes létrehozni önmagadban, és aztán abban cselekedni.   Hiszen az a tudatszint és az ahhoz kapcsolódó gondolkozásmód, mely az adott problémát létrehozta, nem fogja megtalálni a megoldást, ezt könnyű belátni. Tehát valódi változásra van szükség és ezzel próbálkozik jelenleg az emberiség. Te is. Ezt nevezhetjük a „tudat forradalmának”, amely azonban csak egyéni lehet.

Semmiféle elméleti koncepció, vallási, ideológiai vagy politikai mozgalom nem oldhatja meg a jelenlegi kihívásokat, legyen az pénzügyi, társadalmi, környezeti vagy éppen spirituális. Csak a Te ("öntudatodra") ébredésed. Ezzel teheted a legtöbbet, önmagadért, szeretteidért, szűkebb és tágabb környezetedért. S ha ezt megteszed, akkor már nem lesz szükséged koncepciókra, „próféciákra” és nem igazán lesz fontos számodra. Mit jósoltak a maják 2012-re, vagy éppen hogyan értelmezik ezt a „szakértők”.

Az öntudatlan félelem „sötétsége” eltűnik, mivel felkapcsoltad tudatosságod „lámpását”. Csak a kíváncsiság marad és a felfedezés öröme, s bármi történjen is ebben az évben: 2012 igazi nyertese Te leszel!


Szatmári L. Miklós
író, Quantum Balance konzulens és oktató
www.kvantumszemlelet.hu

Képek:
dan / FreeDigitalPhotos.net
jannoon028 / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8387 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x