Keddi KvantumTükör: a kvantumgyógyítás 2. rész
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: a kvantumgyógyítás 2. rész

Keddi KvantumTükör: a kvantumgyógyítás 2. rész

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A kvantumgyógyítás titka az elménk azon képességében rejlik, hogy spontán módon kijavítja a testi hibákat, vagyis tüneteket, betegségeket. Hogyan lehetséges ez, meg lehet-e tanulni, kell-e benne hinni, esetleg születni kell rá?  

A kvantumgyógyítás alapjai II. - Belső egyensúly és béke a nem anyagi „testek” között

A legtöbb ősi filozófia, szellemi iskola, vagy vallás utal arra valamilyen formában, hogy az ember egy ponton a fejlődésben elvesztette az egyensúlyt, a középpontot a valódi lényével, a „Szívével”. Az elme túlságosan dominánssá vált, s az ő „kezébe” került át a létezés irányítása. Elkezdődött egy téves azonosulás az állandó gondolati és érzelmi folyamatokkal, s annak eredményeképp létrejött egóval. Kialakult egy gondolati identitás, amely az Univerzum látszólagos központjaként értelmezi önmagát. Ez azonban egy félreérzékelése a létezésnek, s minden emberi szenvedés ebből ered. Úgy fogalmazták meg az ősi tanítások ezt az állapotot, hogy „a Tudat elvesztette önmagát a teremtésben, s elfeledte az Egységet”, s csak az elkülönülést, a széttöredezettséget érzékeli. Minden érzelmi szenvedés mögött az elkülönülés és az ego dominanciája áll, és minden testi betegség gyökere az ebből adódó konfliktusra vezethető vissza. Tehát ha valaki tartós boldogságra és fizikai jólétre vágyik, akkor újra meg kell tapasztalnia az Egységet, s az azzal járó harmóniát, egyensúlyt és békét. A kérdés csak a hogyan. Ennek megválaszolásában segíthet a nem fizikai testek, a finomtestek mibenlétének megértése.

Az ősi keleti hagyományok és az alternatív gyógyászati eljárások majd mindegyike egyetért abban, hogy az emberi lény nemcsak az anyagi, fizikai testből áll, hanem valamiféle nehezen körülhatárolható „finomtestekből”. A kvantumszemlélet is azt vallja, hogy a fizikai test mintegy következménye, vagy inkább vetülete a finomtesteknek (vitális, mentális, szupramentális), azok kölcsönhatásainak és frekvenciáinak. A kvantumszemlélet például párhuzamba állítható a több ezer éves tudást magában foglaló ájurvédikus gyógyítással, ami szerint a fizikai test elváltozásai („betegségei”) a finomtestek közötti diszharmónia eredményeképpen jönnek létre. Tehát bármi, ami létrejött, úgy el is múlhat. Ennek elősegítése érdekében azonban újra meg kell találni a harmóniát a Test – Elme – Tudat viszonyában. S ebben segít a finomtestek érzékelése. Nem kötelező érvényű, hogy ez csak valamilyen vegyszer vagy mechanikai behatás következtében szűnjön meg. Azok is segíthetnek, de érdemes más gyógyulási alternatívát is számításba venni.
 
A kvantumszemlélet szerint a fizikai test, és maga a fizikai világ is kifejeződése az egyre finomabb, s végül már nem anyagi testeknek, valóságoknak, elveknek. Ebből a nézőpontból teljesen természetes jelenség és lehetőség, hogy a nem anyagi testek hatnak a fizikai formára. Tulajdonképpen bármilyen elváltozás az anyagi testen, melyet az orvostudomány betegségnek érzékel, a finomtestekben zajló folyamatok következménye. Ha ezt felismerjük és megértjük, akkor többé már nem csak a fizikai testen akarjuk a gyógyítást végrehajtani, vagy nem kizárólag azon.
A gyógyítás tekintetében tehát az anyagi test szerepe fontos, de nem kizárólagos. A tudományos kutatás számára a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy a finomabb testeket leginkább már csak az egyén ismerheti fel önmagában, tehát azokat mérni, vizsgálni nem igazán lehetséges. A tudat alapú valóságmodellel az alternatív gyógyászat tudományosan is igazolható, mert elismeri a nem fizikai testek létezését. Így lehetőséget, teret ad azok kutatására, elveinek megismerésére, és a mindennapi felhasználás természetessé válhat. A kvantumgyógyítás alkalmazását pedig Te magad is megtapasztalhatod a gyakorlatban.

A kvantumszemlélet gyógyításban történő felhasználásának a lényege röviden összefoglalva tehát a következő.
Ha bármilyen testi elváltozás jelenik meg, azt nem szabad leszűkíteni a fizikai test formájára, hanem egységben kell vizsgálni a különböző testek tekintetében is. Meg kell keresni, mi az, ami a mentális-érzelmi testben túlzott diszharmóniát okoz. Ha az megszűnik, akkor a kialakuló egyensúly és harmónia természetes módon a fizikai testben is megnyilvánul. A betegségként aposztrofált fizikai testi elváltozás egyszerűen egy feszültég a finomabb testekben, amely túllépett egy bizonyos tűréshatárt.
A legfontosabb cél a kvantumgyógyításban, hogy harmóniát teremts a különböző finomságú testek között, s létrejöjjön a belső egyensúly. A kvantumszemlélet gyakorlati szintű felhasználására jött létre a QUANTUM BALANCE MÓDSZER (QBM). amely egy harmonizációs eljárás, és az egyensúly és belső Béke létrejöttében segít, ami minden gyógyulás alapja. Többek között megtanítja azt az ősi módszert (az éber Figyelem), mellyel harmonizálhatod az anyagi és nem anyagi testek működését és egymáshoz való viszonyát. Az elsajátításával és alkalmazásával képes leszel a kvantumgyógyítást a gyakorlatban is megtapasztalni és alkalmazni.

Természetesen az egyensúly megélése és a finomtestek folyamainak felismerése sok gyakorlást és tapasztalatot igényel, de bárki számára elérhető és megtanulható. Nem kell hozzá diploma vagy különleges gyógyítói képességek, egyszerűen csak nyitottság, kíváncsiság és befogadó Elme és Szív.

A következő héten megvizsgáljuk a kvantumpszichológia mibenlétét és azt, hogy vajon miben jelent újdonságot a hagyományos pszichológiai irányzatokhoz képest, valamint, hogy milyen szerepe lehet a gyógyulási, gyógyítási folyamatban.

Szatmári L. Miklós
író, Quantum Balance konzulens és oktató
www.kvantumszemlelet.hu

Kép: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5275 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x