Furcsa tünetek, rejtélyes fájdalmak? Segít az egészségügyi...
Címlap / Ezotéria / Furcsa tünetek, rejtélyes fájdalmak? Segít az egészségügyi asztrológia!

Furcsa tünetek, rejtélyes fájdalmak? Segít az egészségügyi asztrológia!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az asztrológiai elemzés kifejezést meghallva még ma is megborsódzik a hátunk. A legtöbb ember ugyanis a kíváncsiság ellenére horoszkópok alatt általános előrejelzésekre és karakterleírásokra gondol, amelyek nélkülözik a szülött egyediségeit, s legfeljebb egy jóslással egyenértékűnek ítélik ezt a mély és ősi tudományt. Mi az igazság, mire való valójában az asztrológia? 

Az asztrológia egy komoly, ugyanakkor igen nehezen elsajátítható tudomány, amely az égitestek több évezrede változatlan mozgásán alapszik. A csillagok tudását egészen a középkorig Európában főként csak az országokat, birodalmakat érintő események megfejtésére használták, illetve az egyes uralkodók képletét készítették el az asztrológusok. A bolygók mozgását papíron számolták ki, a képletek felállítása és részletes kielemzése hónapokat is igénybe vehetett. Indiában – ezzel szemben -, ahol az asztrológia tudományát egyenesen isteni eredetűnek tartották a gyermekek képletét már születéskor elkészíttették és a házasulandó feleket is gyakran csak a horoszkópok egyezősége után mutatták be egymásnak, a csalódásokat elkerülendő.

Középpontban az ÉN
A modern korban, különösen a 19. és 20. században megjelentek az én-t, az egyént, az egyén szellemi fejlődését kutató spirituális iskolák, individualista pszichológiai irányzatok, az egyén boldogságával és sorsával foglalkozó módszerek egész sora, így az asztrológusok nyugaton is, hogy kielégítsék ezt az igényt, a személyes horoszkópképletek elkészítésével, sőt az általános jegyenkénti előrejelzésekkel próbálkoztak.


A teljes tudományterület azonban jóval nagyobb témát ölel fel, s ma az asztrológiát használhatjuk időjárási előrejelzésre, pályaválasztási tanácsadásra, fogantatási naptár kiszámítására, házastársak képletének elemzésére, jellemrajz megalkotására, de még eltűnt, elveszett tárgyak megtalálására is.

Az asztrológia különösen népszerű lett korunkban, aminek elsődleges oka, hogy a számítástechnika terjedésével a horoszkópképletek felállításának ideje minimálisra csökkent, már néhány óra alatt teljes előrejelzést kaphatunk. Az is hozzájárult, hogy rohanó világunkban még fontosabb az életutunk hatékony megtervezése, a gyors döntéshozatal bizonyos kérdésekben, ám az összes jövendőt vizsgáló módszer közül talán ez a legtudományosabb.

Titkok saját testedről
Az egyik legnépszerűbb és leghasznosabb ága a csillagbölcseletnek az egészségügyi asztrológia.
A bolygók és csillagok rajzolata ugyanis születésünk pillanatára nézve mutatja az egész életre szóló, korábbról hozott sorsunkat, karmánkat, azon kiérdemelt dolgok sorát, amelyekből ma, itt a jelenben gazdálkodhatunk. A születési képlet nem csak a betegségekre való hajlamot, hanem a problémák konkrét manifesztálódását is képes megmondani, időben behatárolni, de különösen akkor lehet segítségünkre, ha zavaros, kusza tünet-együttes mögött szeretnénk feltárni a betegség valódi okát, ide értve a lelki, pszichoszomatikus vonatkozásokat is.

Egy egészségügyi asztrológus azonban ennél mélyebbre is képes leásni. Képes megmondani, hogy a betegség hozott, öröklött vagy az élet során kialakuló; képes feltárni, hogy milyen ételekre vagyunk allergiásak, mit emésztünk jól-rosszul, és hogy milyen diétát vagy mozgásformát kellene választanunk a fittség eléréséhez. Sok esetben még a sportsérülésekre is képes előre figyelmeztetni.


A nyugati asztrológia elsősorban a születési képletre vetített időszakos átvonulásokkal dolgozik az egészségi állapot felmérésénél, a védikus, indiai asztrológia azonban jóval részletesebb elemzést is képes adni, mert pl. külön alképletben vizsgálja az egyén testi, lelki, valamint szellemi állapotát. Mindemellett az ősi, Védákon alapuló tudásrendszert alkalmazó indiai asztrológia pontosabban jelöli meg a bolygók, csillagok helyét is a képletben, figyelembe veszi ugyanis a precesszió, a tavaszpont elmozdulásának mértékét.

Az egészség pillérei – állítsd talpra magad!
Az egészség megőrzéséhez és helyreállításához létfontosságú a megfelelő lelki-szellemi beállítottság, a belső harmónia elérése, valamint a testi egészség, jóllét kialakítása. A VII. Létkérdés Konferencián, melynek címe Az egész-ség pillérei – Ájurvéda, jóga, filozófia az egészség fogalmának mélyebb, teljesebb értelmezéséről hallhatsz, kipróbálhatod magad jógaórákon és workshopokon, de részt vehetsz egészségügyi így pl. egészségügyi asztrológiai tanácsadáson is. A konferenciára minden kedves érdeklődő a vendégünk. Tarts velünk, hogy részesülj az egész-ségből…

Várunk november 8-án a Corner Rendezvényközpontban a belvárosban!

www.letkerdes.hu

Képek:
stockimages - FreeDigitalPhotos.net
Idea go - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4077 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x