Keddi KvantumTükör: a tudattalan átalakítása
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: a tudattalan átalakítása

Szabad Mihály

Keddi KvantumTükör: a tudattalan átalakítása

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Első hallásra talán furcsának hangzik, hogy a "tudattalan" átalakítása óriási jelentőséggel bírhat az életed átalakításában. Hiszen ha tudattalan, akkor nem mindegy, hogy átalakítjuk-e vagy sem? A válasz az, hogy nagyon is lényeges. Ennek oka, hogy az, mint egy automatikus gépezet működik, és nincs semmiféle önálló akarata, mégis megteremti a világunk tapasztalatait, az öntudatlan szokásrendszer alapján. Vajon fel lehet használni az életünk harmonikusabbá és örömtelibbé tételére? S, ha igen, miképpen? 

Az, amit a pszichológia „tudatalattiként” ismer, a valóságban egy önműködő-önszabályozó rendszer. Egy mechanizmus, melynek az a feladata, hogy megnyilvánítsa az életedben azokat a frekvenciákat, melyek a fizikai világot és annak tapasztalatait alkotják. A „gépezet” nem mérlegel, csak önműködően teszi a dolgát annak mentén, amilyen adatokkal feltöltötték a gyermek- és fiatalkor emlékei...

Az eszköz azonban, amely tudatosan használva nem más, mint tiszta alkotó, teremtő erő, önmagában csak egy robot. Automatikusan működik, és ha nem kap célt és irányt, akkor önálló a működése. Siker, boldogság, harmónia vagy éppen kudarc, boldogtalanság vagy diszharmónia - számára teljesen mindegy, meg fogja teremteni. A Te számodra viszont nagyon is lényeges, mit hoz létre!

Ezért szükséges éberré válni azokra a hajlamokra és szokásrendszerekre, melyek meghatározzák a tudattalanod minőségét. Ismerd fel, hogyan működik, és akkor világos célokat tudsz kitűzni, amit természetesen az meg fog valósítani. Arra azonban vigyázz, hogy célodnak mindig összhangban kell lennie az énképeddel, hiszen a tudattalan olyan adatok alapján működik, amely az énképből ered. Ha olyan információkat kap, hogy értéktelen, alacsonyrendű, tehetségtelen, stb. vagy ezeket ugyanúgy használja, mint bármilyen más adatot, és ezeket objektív tapasztalatként valósítja meg. Ezek mind a kudarc magjai. Ha ezen változtatni szeretne valaki, akkor előbb meg kell ismerni a belső szokásrendszert, hiszen az jelenti az önmagunkról alkotott énkép alapját. S ez tükröződik a világban és a tapasztalatainkban.

S azután nem küzdeni kell a „rossznak” és „elítélendőnek” címkézett szokásokkal, hanem egyszerűen megfigyelni őket és újakat felvenni. Semmivel sem nehezebb új cselekvési mintákat elsajátítani, mint erőszakkal megtörni a régit. Sőt az új cselekvési és viselkedési minták színessé és érdekessé teszik az életedet.


Válj tudatossá belső meggyőződéseidre, koncepcióidra és szokásrendszeredre, s ez a gépezet tökéletes szerszámmá válik a kezedben. Amíg ez nem következik be, addig csak reagál – s az azonosulás miatt Te is – a környezet ingereire, illetve arra, ahogy a külvilág hatásait értékeli az előzetesen kialakult hitek, koncepciók és elvek mentén. A tudattalan belső mechanizmus folyamatosan tükrözi az elképzeléseinket a világról, s a visszaérkező hatások és ingerek pedig megerősítik az előzetes elképzeléseket. Ezt nevezi a köznyelv önbeteljesítő jóslatnak.

A gépezet indítógombja és része a gondolkozás, amely legtöbbször visszaigazolás, és közelében sem jár a valóságnak, mindössze annak egy címkézése. Mégis a gondolati dimenzió az, amely kifejleszti majd minden emberben a negatív és nem megfelelő válaszreakciók különböző sablonjait. S azokat használja újra és újra, még akkor is, amikor a környezet már teljesen megváltozott és gyökeresen új válaszokra lenne szükség. Ez egy teljesen hibás működést eredményez az ember tudattalan gépezetében. Ehhez a gondolkodásmódhoz kapcsolódnak a negatív érzések, amelyek ráerősítenek a téves működésre, mivel érzelmi alapon vésnek be hiányos viselkedésmintákat az idegrendszerbe.

A jó hír az, hogy mivel a sablonos gondolkodásmódból ered a legtöbb probléma az emberi életben, azokat viszonylag könnyen meg lehet változtatni. Első lépésben az éberség fog segíteni, nem pedig az analízis és a terápia, ami ebből a nézőpontból nem más, mint a múlt sebeiben, sérelmeiben, szenvedéseiben való topogás.

Meg kell érteni: a jövő ebből a pillanatból születik, s a pillanatnyi tudatállapot határozza meg a jövőt, ami valójában még nem is létezik, hiszen MINDIG MOST VAN. Ha képes vagy megbarátkozni a jelen pillanattal, elfogadni annak milyenségét, akkor a jövőd „problémái, félelmei” nagyrészt meg is oldódtak. Mindössze tudatossá kell válnod azokra az automatikus ismétlődő gondolatokra, melyek öntudatlanul keringenek benned, s a velük való azonosulás és az általuk kiváltott érzelmi állapot teszi az életedet olyanná, amilyen. Amennyiben ezt képes vagy a gyakorlatban megvalósítani, meglátod, gyökeres változásokat fogsz tapasztalni az életedben.

Ismerj meg minket >>>

Facebook oldalunkat itt találod >>>


 
Szatmári L. Miklós
író, Quantum Balance konzulens és oktató
www.kvantumszemlelet.hu



Kép: digitalart - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7412 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x