Védikus asztrológia - a bölcs életvezetés tudománya
Címlap / Ezotéria / Védikus asztrológia - a bölcs életvezetés tudománya

Védikus asztrológia - a bölcs életvezetés tudománya

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A védikus asztrológia India ősi tudáskincsébe tartozik. Olyan önismereti és előrejelző rendszer, amely eredetileg a Teremtőtől, az Úr Visnutól vagy Krisnától szállt alá. 

A védikus asztrológia a Napjegy helyett jóval fontosabbnak tartja a képletben a Hold helyzetét. Míg a Nap az egó, a személyiség, a tudatos én, a jellem, a habitus jelölője, addig a Hold a jelenlegi testünkben megbúvó lélek, az átma, az önvaló képviselője. A védikus – vagyis a Védákon, Indiai ősi szentírásain nyugvó - hagyomány számára parányi életünknél jóval fontosabb az önvaló, a testben utazó lélek sorsa. Jelenlegi életünk nem a végcél, csak egy állomás – mondják. A karma, az ok-okozat vagy sors törvénye, és a reinkarnáció, vagyis az újjászületés tana a védikus csillagbölcselettől elválaszthatatlan.

A legérdekesebb azonban, hogy a Hold, mint önvaló nem csak jegyhelyzetét tekintve fontos, hanem azt is vizsgálja e rendszer, hogy milyen holdfázisban és holdciklusban született az illető vagy kerül egy időpont. A Nap és Hold 15 féle helyzetéből számos következtetést vonnak le pl. a születendő gyermek jellemére vagy az adott nap javasolt tevékenységeire vonatkozóan, de azt is megvizsgálják, hogy a Hold milyen naksathrába esik.


A naksathrák, a holdházak, vagyis a 13 fokos 20 perces kis szeletek az égen, amelyben a Hold éppen egy napot tartózkodik. A naksatrákból 28 db van, és a zodiákus-csillagjegyekhez hasonlóan számos információval szolgál a szülött jelleméről, beállítottságáról.

A védikus asztrológia nagy jelentőséget tulajdonít a Holdcsomópontoknak is nevezett Ráhu és Kétu bolygóknak, amelyek egy történet szerint korábban egy testben léteztek, most a démon feje és farka. Árnyékbolygókkal is számol, amelyeket pedig a Nap helyzetéből számol ki.

Ha meg szeretnénk tudni valódi csillagjegyünk, Nap vagy Holdjegyünket akkor a születésnapunkból ki kell vonnunk 23,5 napot - nézzük meg így, hogy milyen csillagjegybe tartozunk! Meg fogsz lepődni!

A Horoszkóp magazin szeptemberi számából megtudhatod, melyik jegyhez tartozol és mi jellemez a védikus asztrológia szerint!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2511 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x