A valódi szeretet - az elveszett boldogság
Címlap / Ezotéria / A valódi szeretet - az elveszett boldogság

A valódi szeretet - az elveszett boldogság

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Születésed pillanatában, amikor végleg bezáródsz a testedbe (erre az életedre legalábbis), elveszted az egység és a biztonság állapotának boldogító érzését. És bár nem is tudsz róla, de egész életedben ezt az idilli egység állapotot keresed, hajszolod.Ezért aztán eszeveszett vágyakozással keresgéled a barátságokat és a szerelmeket. Keresed a külvilágban az "elveszettnek" hitt többi részedet, kutatod a másik feledet, mert mélyen belül azt érzed, hogy egy másik féllel való újraegyesülés visszahozza neked ezt a biztonságot és boldogságot. Tulajdonképpen kapcsolat függővé válsz. De ez a függőség egy természetes állapot, a földi létezésed velejárója.  

Életed során a szeretet csodálatos érzése lesz az, amiben néha felsejlik, és amiben megtalálhatod az elveszített boldogság mézédes ízét. Amikor szeretsz, és amikor téged is szeretnek, kicsit úgy érezheted, hogy visszataláltál az elveszettnek hitt biztonsághoz és boldogsághoz. A szeretet érzése melegséggel, biztonsággal és boldogsággal tölt el.

Mivel jelenlegi személyiségednek alapját képezi a racionális gondolkodásra teremtett egód, a szeretetet is rajta keresztül próbálod meg „értelmezni”. Márpedig az ego, az egós elme csak korlátok, logikus rendszerek között bír létezni. Csak így képes felfogni a világot. Szüksége van a keretekre, határokra, viszonyítási alapokra, hogy logikusan értelmezni tudjon mindent.

A probléma mindössze annyi, hogy a világ valójában nem racionális, a létezés nem szorítható bele egy dobozba, nem írható le logikusképletekkel. Főleg nem a szeretet.A szeretet nem követ semmilyen racionális szabályt és elvet. Nem használja a logikát. Elmével fel nem fogható. Mégis csontig hatóan érezhető. A szeretet adta boldogság ereje minden egyes sejtedben tomboló tűzként érzékelhető.



Az ego mindenáron értelmezni és irányítani próbálja a szeretetet. Érzi és tudja, hogy a benne rejlő erő milyen hatalmas. Ezért aztán folyamatosan irányt akar neki adni. Szabályozni, uralni akarja. De a szeretetet nem lehet sem irányítani, sem szabályok közé szorítani. A szeretettel egy dolgot lehet tenni: érezni.

A szeretet nem kell, hogy párosuljon cselekvéssel. A szeretet egy állapot. A szeretet csak úgy van. Mindig, minden létpillanatban megtalálható. Ha nem állsz ellen, csak hagyod, hogy átjárja lényedet, bármikor és bárhol érezheted.De ha logikusan meg akarod érteni, ha irányt akarsz neki adni, vagy ha kötöd valamilyen külső formához, már el is vesztetted.

A szeretet valójában benned van. Belőled fakad fel. A szeretet maga a boldogság. Amikor szeretsz, boldog vagy. Ha bármilyen kellemetlen érzést érzel, legyen az féltékenység, szomorúság, melankólia, csalódottság, akkor tudd, hogy éppen nem szeretsz. Nincs ott a szeretet, nincs sehol a boldogság. Ebben a pillanatban csak az egód tombol, a szeretetnek ehhez sosincs semmi köze.

 

Az egós elme természetesen képtelen felfogni azt a határtalan és rendszertelen energiaáramlást, amit a valódi szeretet és a boldogság jelent. Ezért mindig próbálkozik ezt az érzést valamihez kötni, hogy értelmezni tudja. Számára az tűnik logikusnak, ha kapcsolni tudja a boldogság megfoghatatlan érzését egy tárgyhoz vagy egy személyhez. És próbálja veled elhitetni, hogy ezek egymásból logikusan következő ok-okozati összefüggésben vannak.
De a valódi boldogságra nem lehet, és nem kell okot találni. A boldogság, a szeretet egyszerűen csak van. Nem kell keresni, nem kell hajszolni. Csak hagyd, hogy átjárjon, és engedd meg magadnak, hogy érezd.

Szeress hát és legyél boldog!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4654 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x