Mi a titka annak, hogy végre jó dolgok történjenek velünk?...
Címlap / Ezotéria / Mi a titka annak, hogy végre jó dolgok történjenek velünk?

Mi a titka annak, hogy végre jó dolgok történjenek velünk?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

"Az élet nem más, mint egy üres vászon - festhetsz gyönyörű jelenetet, tájképet, vagy festhetsz fekete szellemeket és veszélyes embereket. Tőled függ. Az élet csupán egy lehetőség. Megad mindent, amire szükséged lehet: és most csináld magad!" - mondja Osho.  

Ugyanakkor a hogyanra valahogy nincs ott a válasz…Ebben a cikkben ezt fogjuk körüljárni. Bemutatok néhány egyszerű "praktikát" amivel elérhető, hogy végre tényleg jó dolgok történjenek az életünkben. Arra is kitérek, hogy miért nem sikerült idáig. Kíváncsi vagy?

Nemrég meglepve figyeltem fel arra, hogy egy cikket, ami azt ígérte, hogy végre nyugis időszak jön és az elmúlt időben azért volt annyi nehézségünk és azért nem sikerült semmi az életünkben, mert azok a fránya bolygóhelyzetek nehezítették az életünket… Na de most jön a „Kánaán”. Csak a facebook oldalamon keresztül több mint 19000 emberhez jutott el és én - úgymond - egy kis láncszem vagyok a megosztások tengerében.

Ez ráébresztett valamire. Az emberek még mindig egy csodára vágynak és ÖNIGAZOLÁSRA. Mit értek ez alatt? Ezt: „Nem én vagyok a hibás, hogy nem sikerül semmi az életemben” A szemét főnököm, a szomszéd, a társam, a szüleim, a gazdasági helyzet, a hatalmon lévő párt, a bankok és még sorolhatnám…. Mintha mindenki azt szeretné, hogy az ölébe hulljon minden jó. Aztán csodálkoznak, hogy a beígért nagy csoda miért nem történik meg, és ők miért, ó miért vannak még mindig kizsákmányolva, földbe taposva, miért tengetik nyomorogva az életüket???

Két hírem van ezzel kapcsolatosan. Melyikkel kezdjem a jóval vagy a rosszal?

Kezdem a rosszal, mint a mesékben: ki kell, hogy ábrándítsalak: nem létezik olyan, hogy varázsütésre minden jóvá változik. Nem bizony, ezért tenni kell! Ráadásul ÖNMAGAMON kell változtatnom, nem a világon. Sőt még csak nem is okolhatok senki mást az életem minőségéért, mert ÉN teremtettem meg olyan szarnak, hogy majd megfulladok benne…

De durva! Nem? Sőt már hallom is, ahogy tiltakozol: Nem ezt ígérted!!! Félrevezettél! Én azt szeretném tudni, hogy végre hogyan történhetnek jó dolgok velem!


Ez a jó hírem – tudod, legyünk túl a keserű pirulán amit le kell nyelni, aztán nézzük meg azt, hogy mi a jó hír.

A titok benne volt már a rossz hírben: ÉN teremtem az életemet – a gondolataimmal. Minden egyes kis gondolatom, legyen az tudatos vagy tudatalatti, az mind-mind azon dolgozik, hogy megjelenjen az életemben. A gondolataim azok, amik megsuhintják a varázspálcát, és amire az univerzum azt mondja: legyen a te akaratod szerint. Tehát mit kell tennem, hogy végre szép életem legyen tele boldogsággal és minden jóval, ami szem-szájnak ingere?
Egyszerű: csak olyanra gondoljak, ami azt segíti elő amit szeretnék az életemben látni. Hadd meséljek el itt egy saját tapasztalatot: Londonban részt vettem T. Harv Ecker Milliomos elme című 3 napos képzésén. Az egyik feladathoz mindenki kapott egy széles gumit, amit a csuklónkra kellett helyezünk. A feladat az volt, hogy párban olvassuk fel a negatív gondolatainkat, amit egy előző gyakorlaton leírtunk. Minden egyes negatív gondolatnál pattanásig ki kellett húznunk a gumit és elengednünk. JAJJ – bizony iszonyúan fájt és rögtön piros lett a helye – de folytatni kellett a gyakorlatot.

Ennek a gyakorlatnak köszönhetően VILLÁMGYORSAN abbahagytam a negatív gondolkodást. Ez nem „csak egy gyakorlat” volt. Minden egyes negatív gondolatunkkal ezt csináljuk a saját életünkben: fájdalmas élethelyzeteket teremtük.

Ahogy T. Harv Ecker mondta: az életben két ösztökélő tényező van csak: a fájdalom és a jó érzés – ez a két fő tanító mester. Tehát, ha benne vagy nyakig a kakában, akkor hagyd abba a kaki teremtést és kezd el megteremteni a szépet és jót az életedben.

Ehhez feltétlenül tudnod kell, hogy minden egyes minősítő gondolatod negatívnak számít és téged mérgez, a te életedben teremt akadályokat. Hadd hozzak fel pár példát: „hogy néz ki?” „de dagi”, „milyen ápolatlan a haja”, „de bunkó”,- kezded már kapizsgálni? Minden egyes gondolatod téged erősít vagy öl meg szó szerint. Ajánlom, próbáld ki a gumi gyakorlatot, mert így első kézből lesz tapasztalatod! Ha csak 1 nap csinálod, garantálom, hogy a legnagyobb fokú beavatásban részesülsz!

Bevallom őszintén én egy pozitív embernek hittem magamat, az ismerőseim is ezt csodálták bennem mindig, mégis amikor ezt a gyakorlatot elkezdtem végezni, ledöbbentem, hogy még egy perc se telt el máris csapathatom magam a gumival! Nyílván a média agymosása megtette a hatását. Én ezért nem nézek TV-t, nem olvasok újságot például. Tudom, hogy mit szeretnék megteremteni az életembe és az szerint választom meg, hogy mire helyezem a figyelmemet. Én pozitívot akarok teremteni! Te mit?


Most pedig jöjjön pár pofonegyszerű gyakorlat, amik hatékonyan hozzájárulnak az áloméleted megteremtéséhez:

- Adj hálát minden nap a legkisebb dologért is ami pozitív ( azért, hogy süt a nap, hogy kedvesen szólt hozzád valaki, hogy időben odaértél a munkahelyedre) – minél gyakrabban vagy hálás a legapróbb dolgokért is, az univerzum annál többször teremt neked olyan helyzeteket amikért hálás lehetsz.

- Idézd fel a kedves emlékeidet, először írd le minden jót, ami történt veled az életedben, aztán „színezd is ki” – azaz eleveníts fel minél több részletet, lásd a lelki szemeid előtt, halld, érezd, amit akkor láttál, éreztél és hallottál. Ezt gyakorold minden nap, otthon egy csendes pillanatban, de amikor már gyakorolod egy ideje akkor útközben is bármikor könnyedén elő tudod hívni, ezzel nemcsak kihasználva az utazással töltött időt, de azt is pozitív élménnyé változtatod! Hisz tudod már a receptet: minél több pozitív dologra gondolsz, annál több pozitív dolgot varázsol az élet neked a mindennapjaidba.

- Írj egy köszönőlevelet mindenkinek, aki valaha is segített az életedben (nem feltétlenül kell elküldened, de ha megteszed az még jobb).

- Menj ki a természetbe, dőlj egy fának és lélegezd be a friss levegőt.

- Vegyél részt közös programokon barátokkal, amik feltöltenek.

Csikungozz! A csikung gyakorlatok elképesztő nagyszerűsége abban rejlik, hogy nemcsak a fizikai test kéményseprője, de az érzelmeké és gondolatoké is!

- Kezd el újra a kedvenc hobbidat.

- Hallgass olyan zenét, ami feltölt.

Amint látod a lényeg azon van, hogy te aktívan eldöntötted, hogy mit szeretnél az életedben és aktívan teszel azért, hogy ezt vonzd be. A nap minél nagyobb részében vagy pozitív, annál több pozitív dolog történik az életedben. Ez olyan, mint a hógolyó: minél többet görgeted a hóban, annál nagyobbá válik. Az elején kicsi a változás, de minél többet gyakorolsz, annál látványosabb.

Most már te is tudod a titkot, úgyhogy hajrá fel: indul a teremtés!


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 18667 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x