Maja horoszkóp 13 napra - Vörös hold hullám
Címlap / Ezotéria / Maja horoszkóp 13 napra - Vörös hold hullám

Maja horoszkóp 13 napra - Vörös hold hullám

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A maja hullámokról szóló rövid összefoglalók valójában nem az aktuális időszakra vonatkozó horoszkópok, hiszen nem a 12 zodiákus aktuális hatásait ismertetik, de mindenképpen illenek a többi horoszkóp közé, mivel egy aktuális időszakban uralkodó hatásokat mutatják be, más kiinduló pontból. 

A maja hullámokról szóló rövid összefoglalók valójában nem az aktuális időszakra vonatkozó horoszkópok, hiszen nem a 12 zodiákus aktuális hatásait ismertetik, de mindenképpen illenek a többi horoszkóp közé, mivel egy aktuális időszakban uralkodó hatásokat mutatják be, más kiinduló pontból.

A maja naptári rendszer
A maja rendszer 13 28 napos holdhónap +Időn Kívüli nap és az 260 napos szent naptár a Tzolkin (20 13 napos hullám) kombinációján alapszik. Ezért csak 52 évente esik egy hullám újra az évnek ugyanarra az időszakára.
 

pixabay

Itt olvashatsz többet a maja naptárról


Idén a Vörös hold  hullám első napjai a 9. maja holdhónapjára, "A szándék a szoláris jaguár holdjában" (március 7-április 3.) időszakára esnek, amelynek kérdései: Hogyan valósíthatom meg céljaim?

A hullám nagy része a harmadik naptól a 10. holdhónapban (április 4-május 1.), "A megvalósulás a planetáris kutya" hónapjában folytatódik, amelynek kérdése: Hogyan tökélesíthetem azt, amit csinálok? A 10.holdhónap első napja az elektromos kék majom, e pecsét kijelöli a területet, amelyre koncentráljunk, ahol a hold hullám energiáinak hatása érvényesül elsősorban. Az elektromos tónus aktiválja ezt a területet.
 
A majom cselekvése a játék, lényege az illúzió, ereje a mágia. A magunkkal, másokkal folytatott emberi játszmáink, az, hogy milyen szerepet játszunk különböző kapcsolatainkban, életterületeken, kerülnek előtérbe.
 
A Vörös Hold  minőségei röviden: cselekvése a megtisztítás, lényege az áramlás, ereje az egyetemes víz.
A Vörös Hold felszínre hozza, hogy életünk mely területein vannak elakadások, egyensúlytalanságok. Lehet ez fizikai blokk, pl. nem megfelelő vérkeringés, de vonatkozik ez a fizikai kondíciónkat determináló érzelmi, mentális blokkokra is. Mivel a majom energiája is erősen működik ez időszak alatt, itt elsősorban a - munkahelyi, személyes - kapcsolatainkban meglévő egyensúlytalanságok, hiányok mutatkoznak meg, s az is persze, amikor valamiből, valakiből már túl sok.

Életünk során a családunk, környezetünk hatására különböző szerepeket játszunk, kényszerülünk bele, a legtöbb esetben nem is vagyunk tudatosak ebben. Van ahol te vagy a fekete bárány, van ahol te vagy a csodás angyal. Van amikor mártír, áldozat vagy, van ahol te vagy a zsarnok, van ahol te vagy a bölcs vezető, van ahol te viselsz szinte minden felelősséget.
 
A mindennapok sodrásában annyira benne vagyunk ezekben a helyzetekben , hogy észre sem vesszük, hogy olyan szerepeket játszunk el, olyanokba kényszerültünk bele, amelyek idegenek (már) tőlünk, amelyek valójában nem mi vagyunk. Itt most jó néhány ilyen játszmát, helyzetet fel fogsz ismerni, és akár meg is változtathatsz, kiléphetsz belőlük. Légy olyan játékos és nyitott, mint egy majom!
 
Rendszerint először elég annyi, hogy szünetet tartasz, egy kicsit megpihensz, és kívülről nézed, hogy mi történik. Ez különösen jó olyankor, amikor azt hiszed, nélküled össze fognak omlani, nem működnek a dolgok, s megláthatod, hogy valóban így van-e - bár lehet, hogy kicsit másként, nem olyan tökéletesen, ahogy te szereted, lesz, akit a te szüneted aktivizál és elkezd tenni, ahelyett, hogy továbbra is tőled várná a megoldást. Hagyj időt erre, s magadnak is, hogy tudjál pihenni, hogy megértsd mi  mi zavar, mi nem jó neked!  S persze dönthetsz úgy is, hogy később folytatod ezt a játszmát, ezt a szerepet, de lehet, hogy más felosztást, más szerepet akarsz majd magadnak a jövőben.

Nézd meg, mi az, ami jó lenne neked! Az egész folyamat alatt nagyon fontos, hogy használd a humorérzéked, nehéz helyzeteken is át tud segíteni, kommunikáld megfelelően, hogy mi a problémád, mit szeretnél, és kövesd az arany középutat! Minden kapcsolatban kell kompromisszumot kötni. A sok kisebb dologban kötött kompromisszum segít egy jól működő kapcsolatot kialakítani, de ha a megalkuvás nagy, az alapvető dolgokban csak tartós frusztráltságot eredményez, és elodázza a legtöbb esetben szükségszerűen bekövetkező véget.   
 
A holdhoz kapcsolódik a vízelem minősége, az asztrális, érzelmi tested, s a tudatalattival való kapcsolat is.     A Hold vörös minősége a víz egyébként befogadó, passzív minőségéhez aktivitást, változást elindító energiát ad hozzá. Sok minden eddig elzárt dolog jön fel a tudatalattidból, tisztul meg ez időszak alatt, ami segít ebben a folyamatban. Érzékenyebbek, sírósabbak leszünk valószínűleg, de a könnyek a tisztulás jelei, s a sírás során felszabaduló endorfin is segít a gyógyulásban.     
 
Április 3-án a lunáris fehér kutya megmutatja kapcsolataink érzelmi problémáit, hol érezzük azt, hogy nem kapunk, vagy a környezetünk hol nem kap elég szeretetet tőlünk, hol nincs ez megfelelően kifejezve. S azzal is szembesülhetünk, hogy mennyire bánunk szeretetteljesen, mennyire törődünk magunkkal.  
 
Április 5-én az önálló sárga ember energiája segítséget nyújt abban, hogy meglássuk, mi az, amit most  képesek vagyunk megtenni, sikeresen véghezvinni. Jobb, ha erőinket egy sikerrel kecsegtető fontos célra fordítjuk, ahelyett, hogy szétforgácsolnánk.
 
Április 7-én a rezonáns sas napja nagyon alkalmas arra, hogy felemelkedjünk a problémákon, sérelmeken, kicsit felülről nézve tisztán lássuk játszmáinkat. S a hullám utolsó napjára, április 14-én a kozmikus vörös sárkány hatására sokkal táplálóbb, segítőbb, együttműködőbb kapcsolatot alakíthatsz ki magaddal és másokkal.
                    
 dr Lenkey Dorottya
www.voroskigyofreewb.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14524 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x