Hagyjunk nyomot a világban!
Címlap / Ezotéria / Hagyjunk nyomot a világban!

Lukács Tünde

Hagyjunk nyomot a világban!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Sokan teszik fel a kérdést másoknak, vagy önmaguknak, hogy mi az élet értelme, mi végett vagyunk a világon. Ahogy nézem az embereket, legtöbbjük arcán nem a boldog élet mosolya látszik, hanem a fásultság, a beletörődés, az unalom. Mi hiányzik ezeknek az embereknek az életéből? Talán önmaguk megtalálása. 

Reggel elindulunk dolgozni, egy olyan munkahelyre, ahol nem szívesen vagyunk. Valahogyan túléljük azt a  8-10 órát, amit ott kell töltenünk, és elfáradva, kedvetlenül hazaindulunk. Otthon jó esetben vár a család, amihez igazából már energiánk és türelmünk is alig van. Vagy az üres lakás vár, esetleg egy kutya, macska, mert a párkereséshez már sem időnk, sem kedvünk nincs. Belefáradtunk a felesleges körökbe, a kudarcokba, és inkább úgy döntünk: jó lesz inkább egyedül. Persze, ez nem igaz, de ez a könnyebb megoldás.

A családos embereknél sem jobb a helyzet. A munkahelyi stressz legtöbbször otthon csapódik le, párunkon, vagy gyerekeinken. Hisz a főnököt nem küldhetjük el melegebb éghajlatra, viszont a feszültséget le kell vezetni.
Ez a kör szinte minden nap ismétli önmagát. Munka – túlélés – otthoni feszültség – veszekedés – fáradtan ágyba zuhanás. De vajon tényleg ennyi lenne az élet?


pixabay

Sokszor hallom, hogy túl kell élni. Pedig a legnagyobb probléma, hogy túlélni akarunk, nem megélni a dolgokat. Lehet, hogy van egy munkánk, amit nem szeretünk. De ezen is lehet változtatni, ha megtaláljuk azt, ami a mi utunk. Az a munka a miénk, amit örömmel tudunk végezni. De addig is, meg kellene keresnünk azt a valamit, azt az elfoglaltságot, hobbyt, ami örömet szerez nekünk, amiben megtaláljuk önmagunkat. Ez bármi lehet. Valakinek például a zene. Lehet, hogy valaki jó dalszövegeket tud írni, vagy valamilyen hangszeren játszik jól. Van, aki szépen rajzol, fest, vagy csodás fotókat tud készíteni. Mindegy mi az, amiben ki tudsz teljesedni. A lényeg, hogy örömmel csináld! Ne azt nézd, mennyire vagy sikeres benne! Ha még nem vagy profi, az sem baj, később az is lehetsz. Élvezd, amit csinálsz!

Akinek nincs semmi, amiben a kreativitását meg tudja élni, sokkal nehezebben viseli el a szürke hétköznapokat, főleg akkor, ha azokban problémák is vannak. Kell lenni valaminek, ami kiemel a hétköznapokból, ami csak a miénk. Azok az emberek, akik meg tudják élni a kreativitásukat, boldogabbak, egészségesebbek, sikeresebbek, könnyebben viselik el az esetleges kudarcokat is. Arról nem is beszélve, hogy ami nekünk a kreativitás, az lehet, hogy valakinek a lelkét simogatja. Hiszen egy dal, vagy egy szép kép jó hatással lehet másokra is.

Fedezd fel önmagad! Nézd meg, mi rejlik a lelked mélyén, mi az, amit szeretnél megmutatni a világnak! Nem az számít, mennyire lesz tökéletes, csak az, mennyire leled benne örömödet.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5089 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x