Szellemekkel kommunikáló tábla – OUIA
Címlap / Ezotéria / Szellemekkel kommunikáló tábla – OUIA

Szellemekkel kommunikáló tábla – OUIA

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A francia szellemi forradalom igen erősen kedvezett a túlvilági dolgok felé forduló - ma úgy mondanánk, ezoterikus - szellemiségnek. A korabeli amerikai és angol polgárság is lelkesen vadászott szellemekre és szellemkastélyokra. Minden magára adó szalonban legalább asztalt táncoltatni illett, de a legmenőbbek a házi médiumok voltak.  

Médium- show úrasszony módra!
A mai menő partikon talán mulatságos volna, ám akkoriban olyan volt ez, mint ma a borkóstoló, a szivarsarok. Része volt az elit körök szórakozásának. A ház úrnője összehívta vendégeit, majd némi előétel és könnyű bor után bevezette őket az ebédlőbe, mely most nem dús fogásoktól roskadozott, hanem teríték nélkül várta a szeánsz résztvevőit. A szobát általában elsötétítették, és gyertyákkal teremtettek félhomályt, melyben a gyakran csaló, vagy finomabban fogalmazva bűvész médium könnyebben űzhette praktikáit. Bevezették a „híres médiumot” aki látványosan transzba esett, és ebben az állapotban válaszolt a vendégsereg kérdéseire. A transzállapotot a gyengébb produkcióban csak mímelték, míg a drágább produkcióban a segítő, aki gyakran a könnyen transzba ejthető – mai szóval élve hipnábilis – médium „menedzsere” is volt egyben. Gyakran ő húzta le a haszon döntő részét, míg maga a médium, csak élő bábként szerepelt a produkcióban. Néha az asztal táncolt, néha a médium varázsolt elő „szellemi fluidumot” vagyis valamilyen szellemanyagot, melyet a résztvevők egy pillanatra meg is érinthettek.


Amikor az asztaltáncoltatás kevésnek bizonyult…
A szellemkommunikáció királynője azonban az OUIA tábla lett. A táblát használva a szellemek konkrét üzenetet hozhattak le, és a tábla birtokában már az alacsonyabb néprétegek tagjai is könnyen kommunikálhattak a médiumokkal.


A tábla rövid története
A táblát az ezernyolcszázas évek közepe óta tartják nyilván, állítólag New Yorkban használták először, szellemkommunikációra. A divat hamar felkapta, mivel látványos és könnyen kezelhető volt. Sok nevet is kapott, hosszú története során. Volt Drótnélküli Üzenő, Misztikus Tálca, Pszicho-Ideográf, stb. William Fuld, aki átvette az ouija tábla gyártását, azt terjesztette, sok egyéb reklámfogása mellett, hogy a név a francia oui és a német ja szavak összetétele, de lehet, hogy egy keleti városról kapta a nevét, mely a „fakírok hazája” volt.


Milyen ez a tábla?
A tábla egy asztallapra helyezhető táblalapból, egy a két kezünket igénybevevő ablakos „mutatóból” áll. A táblán betűk szerepelnek – ékezettel, vagy ékezet nélkül – az Igen és a Nem szavak. Más táblákon egy elköszönés (viszlát, bye, vagy egyéb..) is szerepel. A táblára helyezett ablakos mutató egyes változatai két kis lábacskával is rendelkezik, míg mások simán csúsznak Kinek amelyik beválik olyat érdemes használnia. A mutató szinte bármilyen formájú lehet, szív alakútól a fej formájúig, ez is változó. A lényeg, hogy kis „ablaka” legyen, melyben a táblára írt betűket olvashatjuk majd.


Játsszunk a táblával: http://www.museumoftalkingboards.com/WebOuija.html A felső sorba írd be a kérdést és használd az egeret. Figyelem, ez csak játék!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 9461 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x