Görög Spenótlepény
Címlap / Fogyira / Görög Spenótlepény

Görög Spenótlepény

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A parajleveleket többször megmossuk, a szárait eltávolítjuk. Gyöngyöző, forrásban lévő vízben leforrázzuk, majd lecsöpögtetjük. A mandulát sütőben megpirítjuk.  

Alapanyagok :

Rétes tészta 2 cs.
Friss Paraj 20 dkg.
Póréhagyma 8 dkg.
Petrezselyem zöld 1 cs.
Fokhagyma 6 ger.
Olivaolaj 0,5 dl.
Szója virsli 4 db./Biopont termék/
Szeletelt Mandula 10 dkg./Biopont termék/
Szerecsendió


Az elkészítés módja :

A parajleveleket többször megmossuk, a szárait eltávolítjuk.
Gyöngyöző, forrásban lévő vízben leforrázzuk, majd lecsöpögtetjük.
A mandulát sütőben megpirítjuk.

Az olajon megpároljuk a fél karikákra vágott póréhagymát és szója virslit.
A parajt kb. 2x2 cm-es kockákra átvágjuk és hozzáadjuk a raguhoz.
Ízesítjük sóval, szerecsendióval, zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyem zölddel.
Végül lazán beleforgatjuk a pirított szeletelt mandulát.

A rétestésztát kihajtjuk, hosszában 3 db-ra vágjuk.
A töltelékből kis halmokat helyezünk minden tésztacsík elejére, és háromszög alakban fölhajtogatjuk.
Vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük, a tetejét szintén vékonyan lekenjük.
180 °C -os sütőben pirosra sütjük.

Párolt gabonafélékkel, friss vegyes salátákkal tálaljuk.
Napfiv;rek
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1854 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x