Füstös csicserileves csomborral
Címlap / Fogyira / Füstös csicserileves csomborral

Füstös csicserileves csomborral

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ismered a csombort? Az erdélyi konyha elterjedt fűszere, borsikafű a hivatalos neve, de borsfű, bécsi rozmaring, csombord, csombort, csomborbors, hurkafű, kerti izsópfű, kerti méhfű vagy pereszlén néven is emlegetik.  



Hozzávalók:


8 dkg csicseriborsó
1,5 l zöldségerőlé
0,5 olivaolaj   
5 dkg vöröshagyma 
10 dkg sárgarépa
5 dkg pritamin paprika
4 gerezd fokhagyma
1 cs. zeller zöldje
5 dkg füstölt tofu 
2 dkg bio lenmag
fűszerpaprika
őrölt kömény
babérlevél
csombor


Az elkészítés módja:

A csícseriborsót előző este beáztatjuk, majd föltesszük főni a zöldség-erőlevesben a babérlevéllel együtt.

Az olajon félpuhára pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, valamint a karikára vágott sárgarépát, a fűszereket, és kevés zöldség erőlevessel összepároljuk.

Amikor a csicseriborsó 3/4-esre megpuhult, a leveshez keverjük a zöldségeket és összeforraljuk vele. Amikor elkészült, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott zellerzöldet és az apró kockákra darabolt füstölt tofut.

Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk pirított lenmaggal.

 


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5408 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x