Ha felhív a fejvadász … 10 trükk fejeknek!
Címlap / Karrier / Ha felhív a fejvadász … 10 trükk fejeknek!

Ha felhív a fejvadász … 10 trükk fejeknek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Akit hívott már, az tudja, hogy ez a reményteli esemény általában a legrosszabbkor érkezik. A mellékhelyiségben, a metrón, amikor épp bemondják, hogy "az ajtók záródnak", vagy egy elhadart reggeli szex közben. A kérdés ilyenkor mellbe vág: - Akar Ön váltani? 

Persze! – Vagy dehogy?
Vágjuk rá azonnal, és lefut előttünk a büdös szájú Portás Laci képe, a maratoni csoportértekezletek, amiket csak az asztal alatt amőbázva bírtok ki a Jucival. Aztán beugrik, hogy ott van a Juci is! Együtt jártatok már a gimibe is, együtt görcsöltetek a fősulin, és úgy alakítottátok, hogy egy helyen dolgozzatok, igaz némi protekció is besegített. A munka, amit végzel, már régen unalmas, sokkal többet tudsz, előrelépésre egy szál esély nincs. De a Dezsővel gyereket akartok, itt jó az alap, van egészségpénztár, na meg a Juci is… És kész a totális zűrzavar!

Menni vagy maradni?
Amikor még csak hív a fejvadász, egyáltalán nem biztos, hogy tényleg téged keres. Ilyenkor még többnyire „lövöldöz”, és a legmegfelelőbb embert keresi. Olyan, mint egy randi-huszár. Egyenlőre csak „azt” akarja, vagyis a beszélgetés aktusát. A nők persze, ha pasizásról van szó, minden ilyen esetben már az esküvőt tervezik, tehát ha állásváltásról esik szó, máris az új íróasztaluk szélén álló virágcserép színén filóznak. Addig azonban még el kell jutni. A fejvadászok általános tapasztalata az, hogy a nőket sokkal könnyebb kizökkenteni ezzel a kérdéssel, mint a férfiakat: - Akar Ön váltani?

Ha tényleg menni kell …
Vannak olyan helyzetek, mikor tényleg menni kell. Ha elviselhetetlen a főnök, ha túl messze van a munkahely, ha látástól mikulásig zsigerelnek, akkor bizony ideje felvenni a nyúlcipőket. Sok indokot fel lehet sorolni, hogy miért érdemes menni és miért maradni. A legjobb, ha írunk egy listát, hogy milyen érvek szólnak a váltás, és milyen érvek szólnak a maradás mellett. Ha a lista kész, azt a három érvet, ami a legerőteljesebben számít, karikázzuk be és írjuk a lista élére. Először ezt a hármat vessük össze, és a döntés lényegesen könnyebb lesz, mintha csupán érzelmeink, félelmeink, vagy sértettségünk által sodortatva hoznánk életre szóló döntéseket.

Mi motivál?
A fejvadászoknál számos olyan személy anyaga ott van, akik elégedettek a munkájukkal, DE ... - és ezen van a hangsúly. Ha ez a DE megvan, akkor máris tudod, mi az ami téged a váltásra motivál. Ez nem csak a pénz lehet, számos más dolog is. Kollégák, távolságok, külföldi lehetőségek, körülmények, juttatások. Ezt tényleg neked kell tudnod!

Anyagok küldése – online és offline!
Ha szeretnéd, hogy megcsörrenjen a masina, és hívjon téged a fejvadász, akkor ezért neked is tenned kell. Küldened kell bemutatkozó anyagokat magadról azokra a helyekre, ahol valószínűleg tudnak számodra jó ajánlattal szolgálni. Ahhoz, hogy a fejvadász magától, vagy ajánlással keressen meg téged – mert bizony ilyen is van! – nagyon jó szakembernek kell lenned. (Előfordul, hogy a konkurencia adja meg a fejvadásznak az adataidat, hogy keressen meg, puhatolja ki például, hogy mennyi a fizetésed, mennyiért és hogy vagy mozdítható, de ehhez kulcsszereplő lehetnél.) Ha valakit megkeresnek, az mindenképpen szakmai elismerés, azt jelenti, hogy látszik a munkaerőpiacon az illető, és ez nagy szó. Nem szabad elveszteni ezt a státuszt!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3378 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x