Megszól egy-két öreglány - sajnos, van még boszorkány......
Címlap / Karrier / Megszól egy-két öreglány - sajnos, van még boszorkány...

Megszól egy-két öreglány - sajnos, van még boszorkány...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Pletykáltak már rólad a hátad mögött? Rémes érzés, amikor kiderül, hogy a többiek bűnbakot csinálnak belőlünk! Vajon mi ennek az oka? Hogy lehet kiszállni az üstből, amiben a híg masszát kavarják?  

Harangozó Teritől idéztünk a címben
Nagyon régi dal – igazi kincs a retró műfajból, sok fiatal talán nem is hallotta még, noha a szöveg és a dallam is megéri, hogy leporoljuk, ha már a pletykálkodásról van szó!

Harangozó Teri a dalában nagyszerűen összefoglalja, milyen is a pletyka természete. A pletykának azonban nem esik áldozatul mindenki. Azokat érinti, akik maguk is nyitottak a pletykálkodásra, és nagyon adnak arra, ki mit mond róluk.

Énkép és versengés

Az instabil énkép alapfeltétele annak, hogy sokat foglalkozzunk vele, mit suttognak rólunk a hátunk mögött. Aki nagyon ki van szolgáltatva annak, hogy mit mondanak mások, annak hangulata attól válik függővé, milyen visszajelzéseket kap. Az ilyen ember már nem tudja, mi is az amit valóban ő maga szeretne, és mi az amit a környezet szeretne, vagy vár el tőle. Az első körben már ennek tisztázása sokat segíthet.
 
A másik alapfeltétel, hogy másokhoz méri önmagát, vagyis verseng. Aki valakihez képest jobb, vagy rosszabb, annak soha nem a saját reális lehetőségei adják a mércét. Az ilyen személy egy hamis képhez akarja viszonyítani önmagát. Arra fókuszál hogy legyőzze a másikat, de legalább ne veszítsen nagyot. Ezért próbál meg keresztbe tenni másoknak, vagy éppen ezért vesz részt a munkahelyi, vagy családi „fúrásban”. (Negatív híreket terjeszteni arról, aki rivális, aki veszélyes a céljaimra.)



Fúrás odahaza

A legcsúnyább családi játszmák egyike. A családtagok egymást fúrják, valamilyen vélt, vagy valós előnyért cserében. Az előny többnyire örökség, vagy valakinek a túl jó házassága iránti irigység szokott lenni. Téves lenne azt hinni, hogy csak idős családtagok játsszák – bár ők tudják a mester fokozatokat is ebben a játékban. A kamaszok, vagy gyerekek ugyanígy bemószerolják egymást a szülőknél, vagy a szülőket egymásnál.

Fúrás barátok közt
Itt nem a népszerű televíziós sorozatra gondolok. A haveri körben is gyakran van egy olyan szereplő, aki az örök nemecsek szerepét kapja. Az ő neve van mindig kisbetűvel írva, s vele tolnak ki mindig a végén. Az aktuális bűnbak, aki valójában nem is a batári kör tagja, csak ott van és el lehet rajta verni a port. A nem egyenrangú baráti társaságok tipikus jellemzője ez. Ha ilyen a csapat, amiben vagyunk, bizony mi magunk is felelősek vagyunk érte.

Fúrás a munkahelyen
A munkahelyi játszmák általában presztízs megtartásáért, vagy valamely vélt, vagy valós előnyért, verseny megnyeréséért zajlanak. A keverés feje pedig általában az a főnök, aki helyt ad az efféle praktikáknak.

A versenyben nem kell részt venni!

Aki nincs másokkal versenyben, kizárólag magát kell uralnia és meghaladnia. A jó önértékelés, a helyes és tudatos énkép az egyetlen, ami kiemelhet ebből az állapotból. Tedd fel magadnak az alábbi 4 kérdést, és keresd meg a választ a megoldásért:
  1. Te kikkel vagy versenyben?
  2. Milyen lehetőségeid vannak, hogy többet elérj az életben, de nem lépsz, mert félsz, hogy veszíteni fogsz?
  3. Mit teszel azért, hogy nap, mint nap legyőzd a kishitűségedet és kiépítsd a gondolataid között azt a mentalitást, amivel megvalósíthatod az álmaidat?
  4. Mi volt az a legutóbbi helyzet, amikor „legyőzted önmagadat” (a félelmet, a kishitűséget, a lustaságot)?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3177 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x