Addig nyújtózkodj, amíg a tűsarkad engedi, avagy hogyan jelenjünk...
Címlap / Karrier / Addig nyújtózkodj, amíg a tűsarkad engedi, avagy hogyan jelenjünk meg az interjún

Kurtán Klára

Addig nyújtózkodj, amíg a tűsarkad engedi, avagy hogyan jelenjünk meg az interjún

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Számos cikket és interjút látni arról, hogyan érdemes megjelenni egy buliban, egy interjún, mik a legújabb színek, trendek és hogy mihez kellene igazodnunk, ha csinosan szeretnénk feltűnni egy-egy eseményen. Valóban nem mindegy, hogyan jelenünk meg az interjún és kiemeltebb eseményeken.  

Alább 4 pontban összegeztem mindazt, ami szerintem ehhez szükséges. 

1. Az első és talán legfontosabb alapelv, ami részben vesszőparipám: az ápoltság.

Eltérő anyagi státusszal rendelkezünk, van, aki megteheti, hogy ilyenkor „beugorjon a fodrászhoz”, vagy igénybe vegyen egy műkörmöst, van, aki nem. Az ápoltság alapvetően arról szól, hogy igényességet sugározzunk kifelé, és ha engem kérdeznek, ebben nincs elnézés. Alapvető higiéniás „folyamatok” mindenkitől elvárhatók egy interjú előtt. Mindig ügyeljünk az ápoltságra, zsíros hajjal, ápolatlan fogsorral, koszos körmökkel és bőrrel nem célszerű megjelenni egy konzultáción. Természetes, hogy ilyenkor mindenki izgul, jobban izzad, ziláltabb, de egy vájt szem rögtön észreveszi, hogy ez állandó vagy csak az adott stresszes pillanatnak szól.

2. Második fontos dolog, a „vizsgáld meg, mennyire van a stílusod összhangban a cég által képviselt profillal ”- elv figyelembe vétele.

Akár „álom munkára” jelentkeztünk, akár attól eltérő pozícióra, érdemes már a személyes találkozó előtt összegezni, hogy saját stílusunk, mennyire van összhangban az adott cég profiljával. Ez a cég tevékenysége, honlapja, közösségi oldala alapján viszonylag jól leszűrhető. Miután ezt megtettük, ne essünk kétségbe, ha nem rendelkezünk legalább 3 nadrág és 2 szoknya kosztümmel a gardróbunkban. Példának okáért, ha a lezserebb, szabadabb stílust kedveljük, könnyen összerakhatunk egy elegáns szettet. Egy szövet vagy egy slim nadrág, egy blúz és egy elegáns cipő kombója is lehet kifejezetten csinos. Abszolút adu a blézer, illetve a fekete-fehér összeállítások. Részemről nagy híve vagyok az örök klasszikus, teljesen fekete szetteknek, mivel a legtöbb embernek jól áll ez a „szín”, bár ez esetben ügyelnünk kell arra, hogy ne keltsünk „temetővirág” vagy „gyászhuszár” benyomást. Ilyenkor a kiegészítőkre kell fektetnünk a hangsúlyt: egy-egy elegáns, színesebb nyaklánc, fülbevaló vagy retikül éltetet csempész out-fitünkbe. Interjúk alkalmával maradjunk a letisztultabb formavilágnál, azon belül viszont számos lehetőségünk van a variálásra.

3. Pimp my face - avagy hogyan sminkeljünk állásinterjúra

Pályafutásom alatt számos arc-, bőr-, színtípussal és generációval találkoztam Ezen szempontok mentén haladva abszolút speciális, hogy kinek milyen színek, stílusok, textúrák és vonalvezetés állnak jól, vétek lenne általánosságban beszélni erről, azonban néhány alapszabály itt is alkalmazható:

• Visszatérnék az első ponthoz: bőrápolás! Csak megtisztított és hidratált bőrre vigyünk fel sminket! Ez legyen minden sminkeléskor az elsődleges momentum.
• Interjúra lehetőleg kerüljük a nagyon színes sminkeket. A „nude” és természetes színeket preferáljuk. A barnákkal, rózsásabb árnyalatokkal nehéz mellé lőni, mindenkinek jól állnak.

 

4. Az légy, aki vagy!

Végül, de nem utolsó sorban leszögezném, fontos, hogy (az interjúk során) megfeleljünk bizonyos formai és társadalmi elvárásoknak, de ha nem érzed jól magad az interjúra felvett ruhádban, akkor nem leszel elég magabiztos. Nem egyszerű, mégis legfontosabb szempont az, hogy ebben a kemény helyzetben is megőrizzük önmagunkat. Segítsünk magunknak és másoknak annyival, hogy önmagunk maradunk és mást is elfogadunk olyannak, amilyen. 


Szívesen adok tanácsot, hogy milyen a leginkább hozzádillő szín, smink és ruházat.>>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8917 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x