Bütykölj és nyugodj, nyugodj és gyógyulj!
Címlap / Kint és Bent / Bütykölj és nyugodj, nyugodj és gyógyulj!

Bütykölj és nyugodj, nyugodj és gyógyulj!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Hú de hányszor hallottam, hogy a bütykölés csupa hiábavalóság. Hogy azt a nyominger scrapbookot ki a fene fogja megnézni, s hogy azt a napokig készült szépséges egyedi képeslapot egy nap múlva kidobja majd aki kapja, mire hát az egész? Ki a fenének kell a kis béna bagoly amit WC papír gurigából fabrikáltam, és mennyivel csóróbban néz ki az aranyláncnál a kézzel fűzött, papírhenger gyöngyökből készített lánc. Vagy mégsem annyira értéktelen a kézműves alkotás? Egyáltalán minek kell ez az egész? Az újra hasznosított holmik tényleg menők manapság? Miért a kedvencem egy levetett molinóból varrt táska? Amikor valaki elkezdi leértékelni az alkotásaidat, akkor biztosan tudhatod, hogy egy ellenséggel akadtál össze.  

 A szenyaméter akkor villogjon be ezerrel, ha még a számodra örömet adó dolog mihasznasága mellett azt is kiemeli, hogy mi minden hasznosat tehetnél helyette ...  

Kik és miket barkácsolnak? 
A barkácsolás nagyon sok ember számára terápiás hatású. A férfiak az autót berhelik a műhelyben, vagy ezerszer szétszedik és összerakják a fűnyírót, esetleg nem horgásznak, de 15 komplett felszerelt pecabotjuk van. A nők horgolnak, kötnek, vagy keresztszemest hímeznek. Néha giccses izéket állítanak elő tömeges mennyiségben és mindenkit elárasztanak vele. Papírokat ragasztanak - a gyávábbak álca-gyereket rántanak magukhoz mindehhez, a bátrabban egyenesen el merik küldeni a sajrukat azzal a bátor mondattal, hogy ezt én csinálom, s ha te is szeretnél, akkor készíts magadnak .


Minek kéne barkácsolni?
Barkácsolni azt jelenti, hogy kikapcsolódsz. Még akkor is, ha egy kocsist megszégyenítő módon szidod a beszáradt technokol rapidot! Mert így kijön az feszkó és nem a főnök, a gyerek, vagy a busszofőr kapja meg, hanem egy nyomorúságos ragasztótubus. A barkácsolás újabb és újabb nézőpontokat ad.  Minél több módszert próbálunk ki, annál jobban tudunk majd más területeken is problémákat megoldani. 

Mikor gáz, ha barkácsolunk? 
Akkor, ha a bütykölés pótcselekvés. Amikor a menekülés útja a barkácsolás. Amikor a fontos és a család, aközösség működése érdekében egyértelműen elvárható dolgok helyett spurizunk a barkácsolásba, ugyanis ez lázas tevékenységnek tűnik - csak éppen nem akkor van az ideje, amikor a feleségünk/barátnőnk/anyukánk nagytakarít, vagy amikor a férjünk/pasink/apukánk éppen a kerti munka dandárjában van és egyértelműen számítana ránk. 



Mikor gyógyít a barkácsolás? 
A fenti esetet kivéve - amikor is lelkiismeretfurdalást okoz csupán - minden alkalommal. Amikor belemerülsz, átszellemülsz, alkotsz, valójában egészen mindegy, hogy a végeredmény mennyire lesz hasznos, hogy el lehet-e adni a Meskán, vagy hogy Pistike mennyire fog neki örülni, ha megkapja. Az a fontos, hogy amíg alkotod, addig te jól érzed magad, hogy neked öröm a végeredmény, hogy te vidám leszel, ha az alkotás a kezedbe kerül. Ha az alkotásodra mandalaként tekintesz, ha nem az öröklétnek, hanem a perc örömének készíted, és eltörlöd azt a kötelezőnek ható elvárást, hogy föltétlen hasznos és időtálló dolgot alkoss, még jobb lesz a kedved barkácsolás közben! 

Te mit bütykölsz szívesen? Mi a kedvenc technikád? 

Képforrás>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1709 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x