Újra indul a klikkelés: Art Moments by Hybridart
Címlap / Kultúra / Újra indul a klikkelés: Art Moments by Hybridart

>

Újra indul a klikkelés: Art Moments by Hybridart

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Színes megnyitókkal, zenés programokkal és meglepetésekkel várja a látogatókat az Art Moments by Hybridart tavaszi fordulója április 12-től. A három héten át tartó rendezvénysorozat keretében 70 helyszínen 100 művész 800 alkotását lehet megtekinteni, amelyekre a www.artmoments.hu oldalon és a facebookon lehet szavazni. A Szabadság téren köztéri szoborparkot állítanak fel, a rendezvény vendége pedig Európa legnagyobb urban art kiállítássorzata, a német Stroke ArtFair lesz. 

Az Art Moments by Hybridart a fiatal, illetve kevésbé ismert tehetségek, alkotók, művészek számára biztosít lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak a nagyközönségnek és megmérettessék magukat. Az internetes közönségszavazatok és a szakmai zsűri által kiválasztott 30 legjobb mű ugyanis bekerül a Spicy Collection 2011-be, az Art Moments by Hybridart utazó kollekciójába, amelyet a nyár folyamán a Balassi Intézettel közös szervezésben Brüsszelben és Párizsban mutatnak be.

„Az Art Moments by Hybridart megmutatja és bizonyítja, hogy a magyar kortárs képzőművészet színes, izgalmas, sokrétű, és mindenki megtalálhatja benne a kedvencét, kedvenceit. A Klikkelj kortársra! szlogen azt hirdeti, hogy mindenkinek lehet beleszólása a kortárs képzőművészetbe, bárki szabadon véleményt nyilváníthat és szavazatával segítheti kedvenc művészeit, műveit” - így jellemezte Erdélyi Szabolcs, a kiállítássorozat stratégiai igazgatója a programot.

A rendezvény főtámogatója az OTP Junior, amely a legtöbb közönségszavazatot kapott mű alkotóját 100.000 forintos OTP Junior Különdíjjal, és egy két személyre szóló utazással díjazza a müncheni Stroke Art Fair fesztiválra.


Az anyagi támogatás mellett egy újfajta kiállítótérrel is hozzájárulnak az Art Moments rendezvénysorozat sikeréhez: „15 forgalmas budapesti bankfiók kirakatában 17 alkotó munkái lesznek láthatóak, így a művészek munkáit egy hónap alatt több tízezren tekinthetik meg. A kezdeményezéssel nem titkolt célunk, hogy minél többekhez juttassuk el az alkotásokat és minél többeket kapcsoljunk be a kulturális vérkeringésbe” – mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank Marketing Kommunikációs Osztályának vezetője.

Szavazni 2011. április 12. és május 1. között lehet egy regisztrációt követően a www.artmoments.hu oldalon és a rendezvény facebook oldalán. A facebookon lájkolók között izgalmas nyereményeket sorsolnak ki, köztük 50 darab design-pólót az OTP Junior jóvoltából.

A zsűri tagjai között olyan ismert és elismert szakemberek, művészek kaptak helyet, mint Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója, Szabó Győző színművész, Nanushka divattervező, a brands.hu képviseletében, Borzák Márton, az OTP Junior képviseletében, dr. Gereben Kata művészettörténész az Equilor Fine Art képviseletében, Starcz Ákos, a Bookline képviseletében, Fabricius Gábor, a Republic of Art képviseletében, Einspach Gábor, igazságügyi festmény- és műtárgyszakértő, Winkler Nóra, az Artmagazin alapítója, valamint Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője.


A Kiemelt programokról a kiállítássorozat kurátora, Nádudvari Noémi adott tájékoztatást: az egyik a Ki a térre! című köztéri szoborpark a Szabadság téren. Az április 16-án 17:00 órakor nyíló kiállításon a K-ARTS KÉSZ Művészeti Gyűjtemény, azaz a Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion művészeinek az alkotótáborban készült fémszobrai mellett bemutatják Kelemen Zénó szobrászművész absztrakt organikus alkotásait. Az izgalmas formák és méretek könnyen megragadják majd az ember tekintetét és felkeltik figyelmét.

Egy másik program a Stroke Special Edition a Millenáris Parkban. A Stroke az első olyan jellegű esemény Európában, és talán a világon is, amely kimondottan az urban art körébe tartozó művészekre és művekre, alkotásokra koncentrálva egyszerre mutat be ismert és még feltörekvő, kevésbé ismert tehetségeket. Az Art Moments by Hybridart rendezvény keretein belül Budapesten mutatkozik be a Stroke egy különleges válogatása, a 21 alkotásból álló Stroke Special Edition, megelőzve annak hivatalos európai premierjét, amely április 22-én debütál Lipcsében. Majd az Art Moments by Hybridart a Stroke müncheni kiállításán standot állítva mutatja be gyűjteményét. A kiállítások célja a magyar közönséggel is megismertetni a műfajt, és kitekintést nyújtani a külföldi trendekre. A program megnyitója április 21-én 18:00 órakor lesz.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3867 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x