Útban a harmadik templom felé: Izrael földje
Címlap / Kultúra / Útban a harmadik templom felé: Izrael földje

>

Útban a harmadik templom felé: Izrael földje

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mária és József Názáretben élt, csak a népszámlálás miatt kellett Betlehembe menniük. A gyermek Jézust azonban a jeruzsálemi templomban mutatták be Istennek és a közösségnek. Jeruzsálemben napjainkban mindhárom vallás ünnepelheti nemzeti és vallásos ünnepeit. Keresztények, zsidók, muzlimok élnek a városban, s minden hívő úgy érzi, ez az ő ősi városa, a szeretet városa. 

Aztán megjelennek a kövekkel dobálódzók, majd puskalövéseket is hallhatunk. Hát, ez még nem az igazi béke, bár a sálom, a szálem alejkum, béke veled, áldás, békesség ugyanezt jelentené.

Ház – templom
Héberül a templom ház. És templom csak egyetlen egy van a világon, a jeruzsálemi templom. Kétszer építették fel a jeruzsálemi templomot, Isten házát. A másodikat a rómaiak rombolták le Kr. után 70. augusztus 10-én. Ma ugyan a hétágú gyertyatartó jelképezi Izrael címerét, de a templom még nem épült föl, csak a romokhoz viszik imáikat és kéréseiket a vallásos zsidók.

Városok
A városok lakossága jutányos áron jut lakáshoz Izraelben. Sok telepes azonban jobban szeret olyan házban lakni, amit maga építtetett a Fejlesztési Minisztériumtól kapott kedvezményes kölcsönökből. A vallásos emberek teljesen a Biblia utasításai szerint élnek. Átlag hat-nyolc gyermekük van, néha még ennél is több. Ragaszkodnak az Ígéret Földjéhez, mert hisznek a bibliai ígéretekben. Ahogyan atyjuk, Ábrahám engedelmeskedett az Örökkévalónak, ők is engedelmesen szolgálják ezt a gyönyörű földet, amíg megjön a Messiás.

A zsidó vallás kialakulása és fejlődése az ókorban >>

Gyereknevelés
A gyerekek hat éves korukig óvodások. Utána vagy állami vagy vallásos iskolába mennek. Minden gyermeket segítenek, hogy képességei szerint a legmagasabb képesítést szerezze meg. Az óvodák és iskolák mind számítógépekkel vannak felszerelve. Akik más országokból települtek haza, ingyen tanulhatják a nyelvet az Ulpánban.

Oroszországból, a Kaukázusból, Afrikából folyamatosan érkeznek telepesek, számukra újdonságnak ható kulturális és gazdasági közegben élnek. Izraelben egyáltalán nincs éhező gyermek. A felnőttképzésről is gondoskodtak. Minthogy Izrael a gondolkodó emberek országa, megoldják a legnehezebb kérdéseket is. Míg a szomszéd országok vízhiányban szenvednek, itt zöldellő kertek fogadják a látogatókat. Betlehemtől délre nagy vízforrásokat találtak. Vízműveket építettek, februárban, a gyümölcsök napján már 10-15 különféle friss gyümölccsel teltek a piacok. S ha eljön a péntek, hazamennek az árusok, és kint hagyják a megmaradt gyümölcsöt, zöldséget, bárki szabadon elviheti. Bármilyen nemzetiségű gyermeknek jut annyi vitamin, amennyit fogyasztani akar.

Termőföldek
Sétáljunk gyalog a termőföldek mentén. Be is térhetünk egy-egy házba, szívesen fogadnak, megkínálnak mindennel, ami szemnek, szájnak kedves. Bőséges a termés, amit a gyomrod befogad, azzal nem károsul a gazda. Olyan pedig egyáltalán nem létezik, hogy gyermeket azért megverjen valaki, mert a szomszéd kertjében édesebb a gyümölcs, mint otthon. Ilyet még magyarországi zsidóknál se láttam, hogy egy gyereket ne kínáljanak meg mindennel, ami az asztalon van. („Menjetek haza, mi most ebédelünk” helyett inkább „moss kezet, ülj le velünk enni”.)
De hát nincs is mit félteni, Izraelben már minden megterem. Csak az a határa a termelésnek, hogy érdemes-e kókuszt, ananászt termelni, ha nem lehet eladni a világpiacon. Még a fákon van a gyümölcs, és már mellette nyílik az új narancsvirág. Egy hímnemű banánfa köré ötven nőneműt ültetnek. A nők termelik a gyümölcsöt: egy-egy virágból 300 banán is teremhet. Ausztráliából behozták a gyapotot, nagy ipari központokat hoztak létre a gyapot felhasználásához. Minden évszakban más terem, s a világ üzletei megtelnek izraeli növényekkel.

Alapkőletétel
Ezzel még várni kell. A hattonnás alapkő már elkészült, vallásos zsidók őrzik. Nem lehet azonban addig megkezdeni az építkezést, ameddig Izrael más népekkel háborúságban él. Nem szabad kockáztatni, hogy a templom helye a vérontás színtere legyen. Naponta hallunk híreket a Föld ezen részéről, melyek emberek, népek békétlen, harcos halálát közvetítik. Még kell néhány év(tized), amíg meghallgatást talál az ima:
„Ó, Mindenható, építsd meg templomod!”

Dobosy Ildikó

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3352 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x